Színezd át az otthonod!

Nem kell feltétlenül hatalmas átalakításban gondolkoznod, ha az első napsugarak ihletésére átszíneznéd az otthonodat. Felejtsd el a fóliát és a festékfoltokat, kezdj kicsiben! 

hirdetés

1. Textíliák 

A díszpárnák a nők nagy kedvencei, hiszen ha lehetne, havonta lecserélnénk őket. Ez persze meglehetősen drága mulatság lenne,  de évszakonként azért beruházhatunk egy újabb garnitúra huzatra. A legszerencsésebb, ha a kanapénk fehér vagy világos színű, mert akkor aztán nincs megállás, bármilyen színből és stílusból választhatunk. Legyünk merészek, és keressünk elsőre össze nem illő darabokat, amelyek valamiért mégis működnek együtt.

Persze, ha díszpárna nem áll rendelkezésünkre, vagy ragaszkodunk a régihez, gondolkodhatunk tavaszi hangulatú terítőben, függönyben, de akár takaróban, plédben is.

díszpárna

2. Színes bútorok

Egy-egy régi bútor felújítása mégsem akkora munka, rumli és költség, mint a falfestés – alapjaiban mégis meg tudja változtatni egy helyiség hangulatát. Nézzünk körbe az otthonunkban, vagy a szülők pincéjében, padlásán, hátha kincsre bukkanunk. Már az is sokat dob az összképen, ha egy kisebb széket, éjjeliszekrényt vagy hokedlit mázolunk át valamilyen élénkebb színre.

bútorok

3. Friss virág

Egy csokor friss virágnál kevés szebb dekorációs elem létezik, a vele járó kellemes illatról már nem is beszélve. Használjuk ki, hogy lassan tényleg beköszönt a tavasz, és legalább hétvégén szánjunk arra időt, hogy beszerezzünk a dohányzóasztalon üresen álló üvegvázába egy csokor virágot. Jobban fogjuk érezni magunkat a látványától!

virág

4. Kiegészítők

Bár egyesek szerint a fehér falak túlságosan rideg érzetet keltenek, ennek nem kell feltétlenül így lennie, sőt! Aki szereti viszonylag gyakran változtatni otthona stílusát, annak a fehér fal nem is lehet praktikusabb választás. Így ugyanis, épp mint egy fehér vásznon, úgy variálhatjuk a színeket, ahogy csak szeretnénk. A kiegészítők csodákra képesek, nem kell nagy és sok dologra gondolni: vázák, mécses vagy gyertyatartók, képkeretek és kész is.

kiegészítők

5. Fali dekoráció

A falra akasztható dekorelemekben is az a jó, hogy bármikor könnyedén lecserélhetjük őket, ha már nem tetszenek, vagy eljárt felettük az idő. Gondolhatunk itt a hagyományos képekre, fotókra, bekeretezett textíliákra, de akár falmatricákkal is operálhatunk, és mostanában nagy divatja van a betűképeknek, szövegeknek is. Mindez még izgalmasabb, ha mi magunk készítjük el a dekorációt saját kezűleg.

képek