Tavasz költözik a lakásba!

Nem szeretnénk elkiabálni, de úgy néz ki, lassan itt a tavasz. A kellemes időtől érezhetően jobb lesz a hangulatunk, és ilyenkor kedvünk támad megszépíteni a környezetünket. Íme, néhány tipp, amivel tavaszt varázsolhatunk az otthonunkba!

hirdetés

Falra szerelt tavasz

Az ember lánya valószínűleg nem cseréli le évszakonként a falon lógó festményeket vagy fotókat, ezért jobb valami mást kitalálni, ha időről-időre szeretnénk feldobni egyhangú szobáinkat. A bal oldali képen látható dekorációt könnyedén elkészíthetjük. Csupán színes papírok, olló és kétoldali ragasztó szükséges hozzá.

A falmatrica valamivel költségesebb, ám tartósabb is, mint a repülő pillangók. Az üzletekben ezerféle stílusút és mintájút találunk, fából is rengeteg létezik. Ha nem akarjuk cserélgetni a falmatricát, de hamar megunjuk az egyhangúságot, akkor érdemes csupasz fát választani, amit évszakonként feldíszíthetünk levelekkel, virágokkal vagy hópelyhekkel.

falra

Friss virágot mindenhová

A tavaszi virágeső még odébb van, de itt-ott azért már lehet vágott tulipánt vagy rózsacsokrot kapni. Mutatunk két nem éppen szokványos módot, ahogyan a virágokat elhelyezhetjük a lakásban. A bal oldali megoldás hagyományosabb, mégis különleges. Csak egy öblösebb üvegvázára, virágra, és egy-két szem citromra vagy lime-ra lesz szükség.

A jobb oldali ajtódekor egy kicsit bonyolultabb és nem árt, ha akad otthon egy leselejtezett esernyő.

virág

Ágas-bogas 

Viszonylag szokványos tavaszköszöntő dekorációnak számít, ha különféle ágakat, például aranyesőt vagy barkát egy vázába teszünk. Ám még ezt a konvencionális megoldást is feldobhatjuk egy kis fantáziával. Igen mutatós lehet, ha az ágakat pasztellszínekkel mázoljuk be, majd csokorba szedjük őket, de ha a természetesség hívei vagyunk, akkor inkább a vázát cseréljük le valami szokatlanabbra: egy tejesbödönre vagy kancsóra.

ágak

Tedd ki az ablakba!

Természetesen nem kell a lakás minden zugát felvirágozni, a kevesebb néha több. Elrendezés és tér kérdése, hogy otthonunk mely részeit szeretnénk, illetve tudjuk dekorálni. Az ablak azonban a legtöbb lakásban szabad préda, úgyhogy az üvegfelületre vagy elé viszonylag sok mindent kitalálhatunk. Nekünk a baloldali, árvácskás ötlet a kedvencünk. Elsőre bonyolultnak tűnhet, pedig csak néhány dunsztosüveg, színes szalagok és virág kell hozzá.

Az ablakra ragasztható szélforgók és virágok egyáltalán nem bonyolultak, és akár üvegfestékkel is készíthetünk hasonlót. Az igazán tavaszi hangulat érdekében érdemes pasztellszíneket használni.

ablak

Képek – forrás: pinterest.com