Tavaszi levesek újratöltve

Könnyedek, finomak, laktatók és pofon egyszerű őket elkészíteni – tavasszal a leveseké a főszerep, mivel a szezonális zöldségekből, gyümölcsökből a legjobb leveseket készíthetjük el. Ez alkalommal csokorba szedtük a legtutibb tavaszi első fogásokat.

hirdetés
[box title=”Tavaszi csirkeleves snidlinggel” box_color=”#acde78″]

Hozzávalók:

  • Két filézett csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy burgonya
  • 1-1 sárga és fehérrépa
  • 1,5 deci tejszín
  • só, bors
  • pár szál snidling és petrezselyem zöldje

Elkészítés: A vöröshagymát pároljuk kevés olajon üvegesre. Kockázzuk fel a csirkemellet, és kevergessük fehéredésig a hagymán. Sózzuk borsozzuk és öntsük fel egy kis vízzel, majd főzzük puhára a húst. Ezután adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és zöldségeket, főzzük puhára őket majd a kis liszttel elkevert tejszínt adjuk hozzá a leveshez. Végül a felaprított snidlinggel és petrezselyemmel ízesítsük.[/box]

spicy coconut cream soup

[box title=”Isteni spenótkrém” box_color=”#86cd56″]

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 dkg liszt
  • só, bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 liter tej
  • 25 dkg spenót

Elkészítés: Dinszteljük meg egy kis olajon a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a sót, borsot, kevés szerecsendiót és lisztet, majd öntsük hozzá a tejet. Főzzük fel a lét amíg besűrűsödik, majd adjuk hozzá a spenótot. A végén botmixerrel pépesítsük.[/box] [box title=”Bazsalikomos sárgarépakrém” box_color=”#51c742″]

Hozzávalók:

  • 5-6 nagyobb sárgarépa
  • 1 marék friss bazsalikom levél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • só, bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dl húsleves alaplé

Elkészítés: A sárgarépákat pucolás után vágjuk vastagabb karikákra. Olvasszuk meg a vajat, dinszteljük meg rajta a hagymát, majd dobjuk rá a sárgarépát, és pároljuk pár percig. Öntsük fel az alaplével, majd adjuk hozzá a bazsalikom felét. Lefedve főzzük puhára, majd turmixszoljuk össze. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze. Ha kell, tejszínnel hígíthatjuk. A bazsalikom másik felét tálaláskor használjuk fel.[/box]

Leves 2

[box title=”Zöldséges gombaleves” box_color=”#299e41″]

Hozzávalók:

  • 40 dkg csiperke gomba (vagy egyéb szezonális gomba)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 szál zeller
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1,5 liter víz
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés: Kockázzuk fel a hagymát, a megmosott gombákat, majd a zöldségeket is daraboljuk fel. Egy lábasban, kis olajjal és pirospaprikával dinszteljük meg a hagymát, majd dobáljuk rá az összes zöldséget egy deci víz kíséretében. Főzzük addig amíg puha nem lesz minden hozzávaló.[/box]

medvehagyma leves

[box title=”Plusz tipp: Az isteni medvehagymakrém” box_color=”#198f40″]

Korábban összegyűjtöttük a legfinomabb medvehagymás recepteket, amiből persze nem maradhat ki az isteni medvehagyma krémleves sem. Most is szükségét érezzük, hogy megemlítsük, ugyanis a medvehagyma még hetekig szedhető a Mecsekben! A receptet ITT találjuk meg![/box]