Teremts tengerparti hangulatot!

Negyven fok van, a városban, a forró betonon sétálgatni ilyenkor kész öngyilkosság. Aki teheti, vagy strandon heverészik, vagy a lakásban hűsöl. Ám ha valamiért az utóbbit választjuk, akkor is érezhetjük úgy, hogy nyaralunk. Az Abszolút Nő lakberendezője megmutatja, hogyan!

hirdetés

Színezd újra!

Ha a fülledt lakásban szeretnénk egy kicsit komfortosabban érezni magunkat, akkor nem csak a klíma beszerelésén érdemes elgondolkodnunk. Talán hihetetlenül hangzik, de a dekoráció újraalkotásával is sokat tehetünk azért, hogy egy kicsit hűvösebb legyen a hangulat a négy fal között. Fontos, hogy milyen színű tárgyakkal vesszük körül magunkat. Alapszínnek válasszuk a fehéret vagy a bézst, kiegészítőként pedig jöhetnek a kékek, türkizek és a nyár divatszíneinek (narancssárga, mályva, pink, lazac) hidegebb árnyalatai.

Újítsunk be „hűsítő”, nyári ágyneműhuzatokat…

Mindez nem azt jelenti, hogy át kell festenünk a falakat, vagy újra kell tapétázni a lakást. Ha veszünk egy fehér ágytakarót, és a díszpárnákhoz új huzatot varratunk, az már nem olyan óriási tétel, de mégis nagy változást eredményez – tanácsolja Vátyi Erika, az Equell Enterieur lakberendezője. A tengerészmintás, hullámvonalas, vagy az élénk színű, könnyed virágmintás huzat igazi nyári, vízparti hangulatot kölcsönözhet a nappalinak. Ám ha az alapszínek megengedik, az is elég lehet, hogy egy-két meglévő, pasztell díszpárnahuzatot átkötünk különböző vastagságú és színű (mondjuk a kék árnyalataiban pompázó) szalagokkal. Máris feldobtuk!

A kánikulában jó ötlet lehet az is, ha beszerzünk egy világos, hideg színekből álló ágyneműhuzatot. Mivel ilyenkor általában még este is fülledt az idő, valószínűleg szívesebben bebújunk majd „hűvös” kinézetű takarók és párnák közé.

Tengerparti hangulat fotókkal

A nyári hangulatú tájképek, nyaraláson készült fotók becsempészik a négy fal közé a vakáció hangulatát. Különösen akkor, ha egy kagylókkal, csigaházakkal dekorált keretben helyezzük el személyes emlékeinket a lakás különböző pontjain.

 

 

Ha a hagyományos fényképkereteknél egy kicsit különlegesebbre vágyunk, esetleg több pénzt tudunk rászánni a lakberendezésre, akkor vászonképekben vagy poszter tapétákban is gondolkozhatunk. Utóbbi kicsit megalománnak tűnhet, és felidézheti régi korok emlékét, mégis újra hódít, és ma már nagyon szépeket és dizájnosakat lehet kapni belőlük. Sőt, ha akarjuk, a mai technikával már a családi nyaralás egyik fényképe is ott díszeleghet a falon – mondja Erika.

Nem ciki, sőt újra divat a poszter tapéta

 

Dísztárgyak tekintetében szerencsére nincs nehéz dolgunk. A kagylókkal, csigákkal, a vízzel és a homokkal biztosan nem lőhetünk mellé. Tegyünk egy üveg vázába homokot, állítsunk bele egy gyertyát, és halmozzuk köré a kagylókat és a csigákat. Ugyanezt vízzel és úszógyertyákkal is megtehetjük.

A szokványosabb tengerparti jelképeken kívül például hajókötelet is használhatunk a dekoráláshoz. Tegyünk a váza közepébe egy gyertyát, és tekerjük körbe a kötéllel. Meglepően jól fog kinézni.

 

 

 

 

 

Szintén formabontóbb, de nagyon látványos megoldás, ha színes üveg kaspókat halászhálóval és tengeri csillaggal vagy kagylókkal díszítünk.

 

A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen. Készíthetünk koszorút tengeri csillagokból, vagy polcra állítható feliratot kagylókból.

De a növényekkel és a világítással is sokat tehetünk a tengerparti hangulatért. Válasszunk mediterrán növényeket, izzóból pedig jöhetnek a hidegebb, egészen fehér vagy kék színek.

Kisebb tengeri csillagokat a hobbiboltokban is vásárolhatunk
Ha nincs ilyen sok kagylónk, egy kisebb felirat is mutatós lehet

 

 

 

 

 

hirdetés