Tervezd meg a heti menüt!

Gondban vagy, hogy mit főzzél a jövő héten? És egy előzetes költségvetést sem ártana kalkulálnod? Ezek a problémák szinte minden, háztartást vezető nőnek ismerősek, mindegy, hogy többgyerekes édesanyáról, vagy egy szingli nőről beszélünk. Az előre gondolkodás képességével csak kevesen rendelkezünk, úgyhogy nem árt egy kis segítség. 

hirdetés

DanOn

A Danone alkalmazása elsőre elég jónak tűnik, könnyedén megtervezhetjük vele a heti menüt, mindezt ráadásul úgy, hogy az app előzetes felmérés után személyre szabottan ajánl recepteket. A fejlesztők ígérete szerint pedig minél többször használjuk az alkalmazást, annál intelligensebben javasolja majd számunkra az egyre inkább testreszabott ételeket. A DanOn segítségével bevásárlólistát is vezethetünk, így biztosan egyik hozzávalót sem fogjuk az üzletben felejteni. Ez utóbbi egyébként automatikusan frissül a recept kiválasztása után a családnak megfelelő mennyiségekkel.

A program webes verzióban is elérhető, szóval az is használhatja az interneten, akinek nincs okostelefonja, bár az app felhasználóbarátabbnak tűnik.

DanOn

Cozi

A Cozi szintén létezik weboldalon és alkalmazás formájában is. Egyetlen hátránya, hogy kizárólag angol nyelven érhető el. Ez a program egyébként nagyon komplex, a menütervezés és a bevásárlólista vezetése csupán egy a számtalan lehetőség közül. Tulajdonképpen az app segítségével nyomon követhetjük és menedzselhetjük a család mindennapjait.

A fent említett opciók mellett készíthetünk közös naptárat, rögzíthetjük benne a napi teendőket, de egy közös családi üzenőfal is jár hozzá. Ha például hirtelen szeretnénk megtudni, mikor is kell orvoshoz vinni a gyereket, a telefonunkon, táblagépen vagy bármelyik asztali gépen megnézhetjük.

cozi alkalmazás

Food Planner

Szintén egészen jó alkalmazásnak tűnik. Ebben a programban nincsenek előre feltöltött receptek, mint például a DanOn-nál, de talán épp ez lehet az egyik pozitív tulajdonsága. Ha javaslatok helyett inkább saját receptgyűjteményt szeretnénk felhalmozni, akkor számunkra ez a jobb applikáció. A program eredetileg angol, de tényleg csak keveset kell hozzá tudni, mivel jó részét lefordították, szinte csak a menüpontok vannak az eredeti nyelven. A recepteket bármelyik oldalról importálhatjuk, de írhatunk bele sajátot is. Bevásárlólista vezetésére szintén van mód.

Egyszerű alkalmazás, ahol láthatóan nem a dizájn volt a fontos, de a célnak tökéletesen megfelel.