Tippek, hogyan dobjuk fel a karácsonyfánkat idén

Bár még messze van karácsony, ám már most érdemes gondolkodni, miképpen legyen az idei karácsonyfánk különleges. Csillogó gömbök, szaloncukor és fényfüzérek: dolgok, amik szinte minden évben felkerülnek a karácsonyfára.

hirdetés

Színes filc girland

Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, mégis remekül mutat a fán. Nem kell hozzá más, csak egy guriga spárga és színes filc lapok. Ezekből kell majd tetszőleges méretű csíkokat vágni. Ha megvagyunk a szabdalással, nincs más dolgunk, mint a kívánt méretű spárgára felcsomózni egyenként a filc darabkákat. Mehetnek jó szorosan egymás mellé, mert így lesz igazán dús a girlandunk.

Az, hogy milyen színekből barkácsoljuk össze a füzért, csak rajtunk múlik, pontosabban azon, hogy milyen színű gömböket képzeltünk el a fára. Biztosan szép lesz a végeredmény másként is, de szerintünk elsősorban a vidám, kicsit bohókás karácsonyfákon mutatna jól egy ilyen filc girland.

karácsonyfa girland

Csillagok, csillagok

A csillag igazi karácsonyi szimbólum, ráadásul számtalan módon lehet vele operálni. Az egyik kedvencünk, a 3D-s, óriás változat, amivel tele lehet aggatni a fát, többek között csúcsdíszként alkalmazva. Ez utóbbi különösen jól mutat kisebb, asztalon álló fenyőkön, nagy színes gömbdíszekkel kombinálva, ahogy a képen is látszik.

De az előző girlandhoz hasonlóan mi magunk is készíthetünk csillagokból álló füzért, amit tekerhetünk a fára, de akár a lakás más pontjait is díszíthetjük vele. Vágjunk ki különféle méretű és típusú csillagokat, és erősítsük egymás után sorban egy hosszú spárgára. Minden csillagból kettőt vágjunk ki, így könnyedén felragaszthatjuk őket. A színekkel itt is jól lehet variálni, a fehér és arany, de a fehér és ezüst is nagyon szépek együtt.

karácsony csillagok

Betűvetők karácsonya

Egész szavakat is írhatunk a fenyőfára, de akár betűket is akaszthatunk gömbök helyett vagy mellé. Lehet az egész összhatás játékos és színes, de ha csillogó, vagy fényes papírból vágjuk ki a formákat kifejezetten elegáns lesz a végeredmény.

Még személyesebbé tehetjük az ünnep főszereplőjét, ha a családtagok nevének, vagy a vezetéknév első betűjét tesszük fel a fára. Igazán költséghatékony megoldás, ráadásul őtletes és szép is.

karácsonyfa Betűk

Keretezd be az ünnepeket

Talán elsőre furcsának tűnik, de ugye milyen jól néz ki? Képek a karácsonyfán. És ebben a dekorációs megoldásban is az a jó, hogy százféleképpen variálható. A képkeret stílusán is sok múlik, de természetesen az sem mindegy, hogy mit kerül bele. A fekete-fehér családi fotók nosztalgikus hangulatot kelthetnek, de a keretbe kerülő fotót egyénileg a díszek hangulatához is igazíthatjuk (ahogy a balra eső képen látni) Ha pedig humorosra vennénk a figurát, akkor vicces karácsonyi képeket is tehetünk a keretbe. Ehhez a fajta díszítéshez azért nem árt, ha egy erős, masszív ágú fenyőfát választunk, ami elbírja a képeket.

képkeret karácsonyfa