Túl sok az eper? Kend a fejedre!

Hálát adunk az égnek, hogy végre itt az eperszezon. Annyi eper van, hogy talán már sok is, ezért utánajártunk, hogy mi a helyzet akkor, ha már egyszerűen nem tudunk többet enni belőle. Jó hírünk van, ugyanis külsőleg alkalmazva is fantasztikus, megmutatjuk mire!

hirdetés

Epres arcpakolás, zsíros és száraz bőrre

Pépesítsünk össze 4-5 darabot, majd keverjük el egy evőkanál barnacukorral. A cukor egy dolog miatt fontos, felvitelkor ugyanis ha a bőrbe masszírozzuk az elegyet, bőrradírként is funkcionál, eltávolítja az elhalt hámsejteket. Ha zsírosabb a bőrtípusunk, akkor a masszához adjunk még egy evőkanál joghurtot, így vigyük fel a bőrre. Ha inkább a száraz kategóriába tartozik a bőrünk, akkor a joghurtot tejszínnel helyettesítsük, vagy egy teáskanál liszttel. A pakolást 10-15 percig hagyjuk dolgozni az arcunkon.

eper, nő

Fogfehérítés eperrel

A piros gyümölcs pépet nem csak az arcunkra, de a fogainkra is használhatjuk. Vigyük fel a fogsorunkra a 3-4 eperből készített masszát, majd hagyjuk rajta legalább 5 percig. Ezt ismételhetjük hetente, fényesek és fehérek lesznek tőle a fogaink!

Öblögess!

Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a torokfájás és az ínygyulladás egyik élharcosa. Nincs más dolgunk, mint eperpürével öblögetni, naponta többször, a torokfájásunk garantáltan elmúlik egyhamar.

Eper 2

Leégés ellen

Az eper, a benne levő vitaminok és hatóanyagok miatt kiválóan kezeli a megpirult bőrfelületet. Ezért ha túl sokáig maradtunk a napon, akkor szeleteljünk fel elegendő epret, és borítsuk be vele a piros bőrfelületet. Hagyjuk rajta 5-10 percig, az eper garantáltan megnyugtatja a bőrt.