Ugrálóvár helyett mini tündérkert

Persze nagyon szuper, ha komplett játszótér – ugrálóvárral kiegészülve – áll rendelkezésre a kertünkben, de mi van, ha nem? Hely- és anyagi fedezet hiányában kénytelenek vagyunk másfajta kültéri megoldásokkal előrukkolni a gyerekeknek. 

hirdetés

Ahol a tündérek laknak

…vagy az egérkék, törpék, manók, gyakorlatilag bármilyen népség, amelyek létezésében a kicsik hisznek. Az ötlet megvalósítása nem túl bonyolult, egy ügyesebb apuka vagy nagypapa simán elkészíti a díszletként funkcionáló mini ajtókat, és ablakokat. Már csak egy öblösebb fát kell “beszerezni”. A többi a gyerkőcök képzeletére van bízva!

Kerti dekor

Mini kertecskék

Talán nincs olyan (lány)gyerek, aki ne őrülne meg egy ilyen mesebeli kertért. Látványnak sem utolsó, és nyilvánvalóan tökéletes terepasztal a babázáshoz, szöszmötöléshez, katicák, csigák begyűjtéséhez, “nevelgetéséhez”.

Kerti dekor gyerekeknek

Hogy a fiúk se unatkozzanak

Tablet ide, PlayStation oda, a homokozóvödör és lapát valószínűleg sosem megy majd ki a divatból. Tehát akármekkora is a kertünk, jó, ha találunk egy kis sarkot, ahol csúszhat, mászhat a gyerek. A képeken a klasszikus homokozók továbbfejlesztését láthatjuk: a bal oldali inkább “kőbánya”, a jobb oldali pedig akadálypályaszerű. A cél azonban ugyanaz, megtölteni, tologatni, majd kiborogatni a járgányokat.

kerti dekor gyerek

Bunker, rajztábla – jöhet! 

A különféle méretű és természetű kerti kuckókat minden csemete szereti. Nyilván helyfüggő, hogy mekkora bunkerrel tudunk előrukkolni, de azért egy pici bármelyik sarokban vagy fa alatt elfér. Készíthetjük fából, gallyakból, de ideiglenesen néhány kiszuperált pléd, vagy egy régi sátor is megteszi.

Ami pedig a rajzolást illeti: ha nem szeretnénk a járdát vagy a díszkövet beáldozni erre a nemes célra (persze előbb-utóbb jön majd a tavaszi zápor…), akkor érdemes kültéri rajztáblában gondolkodni.

kerti dekor gyerek