Ültetés előtt fesd újra a kaspót!

Virágokkal hangulatosabbá tenni az otthonunkat kétségkívül az egyik legjobb ötlet. A virágokkal együtt pedig a kaspók és cserepek is a dekoráció részét képezik a lakásban, az erkélyen vagy a kertben. Szóval hajrá, varázsoljuk újjá virágcserepeinket!

hirdetés

Vágjunk, ragasszunk! 

Tökéletes megoldás akkor, ha egy régi, kopott, vagy csorba kaspót szeretnénk felújítani. A dekupázs technikát bármikor előhúzhatjuk a tarsolyunkból, hiszen sok minden nem kell hozzá, csupán egy szép szalvéta, dekupázs ragasztó, valamint ecset.

A második variációhoz szükségünk lesz kisebb dekor kavicsokra, vagy a hobbi boltokban kapható színes mozaikokra. Ezen kívül egy ragasztópisztolyt, vagy más gyorsan száradó ragasztót kell magunkhoz vennünk.

kaspó montázs

Elő a festékekkel

Itt aztán tényleg csak a fantáziánkon – és a kézügyességünkön – múlik, hogy milyen lesz a saját készítésű kaspónk. Különösebb magyarázatot talán csak a bal felső sarokban található színátmenetes megoldás igényel. A technika lényege, hogy a festéket hígítsuk vízzel, és mártsuk bele a kaspó alsó felét többször. Először középtájig úgy öt másodpercre, majd még egyszer, valamivel lejjebb, mint a fele tíz másodpercen keresztül, és végül tényleg csak az alja érjen bele a festékes vízbe addig, amíg a kívánt sötét árnylatot el nem érjük. Ezután már csak száradnia kell az alkotásnak.

Dolgozhatunk prizmával is. A festékszórót akkor érdemes bevetni, ha az egész cserepet újraszíneznénk, vagy ha sablonnal dolgoznánk. Amennyiben nem szeretnénk túl nagy munkába kezdeni, egy jópofa felirattal vagy egyszerű rajzzal is feldobhatjuk a megunt vagy túl egyhangú kaspót.

montázs2

Bármi lehet virágcserép

Kis túlzással, de így van. Persze nem árt előtte átgondolni, hogy milyen stílust szeretnénk képviselni az otthonunkban vagy az erkélyen. A nagyi mintás porcelán teáskészlete ugyanis nem biztos, hogy összeillik a színesre mázolt konzervdobozokkal. Egymástól függetlenül viszont mindkettő remekül működik. A teáscsészékkel csupán az az egyetlen gond, hogy a felesleges víz nem tud kifolyni az alján, a konzervdobozokat viszont ki tudjuk lyukasztgatni alul.

kaspó montázs3