Félre az uncsi húsvéti tojásokkal!

A sonka, torma, újhagyma, főtt tojás kombó mellett a húsvét egyik legjobb része (a nők és gyerekek szerint legalábbis) a tojásfestés-hadművelet. De elég legyen az unalmas, egyszínű, kék, piros és zöld tojásokból, rázzuk fel magunkat és legyünk kreatívak!

Egy kis csipkét?

A csipkelenyomatos tojás az egyik kedvencünk, ami pedig külön jó, hogy nem kell vele órákat bíbelődni. Az evésre váró tojásokat is dekorálhatjuk így, de érdemes néhány kifújt tojást is csipkemintával díszíteni, annyira szépek ugyanis, hogy fájni fog a szívünk, amikor majd meg kell pucolni.

Az elkészítésben semmi ördöngösség nincs: sima tojásfestékkel kell dolgoznunk. Mielőtt azonban elmerítenénk a tojásokat a színes löttyben erősítsünk rájuk egy vékony csipkecsíkot. Érdemes erre a célra a rugalmasabb anyagból készült fajtát választani, ez ugyanis jobban ráfeszül a tojásdad formára. Ha pedig biztosra akarunk menni rögzítés terén, akkor húzzunk a tojásra még egy selejtes harisnyazoknit is.

húsvéti tojás

Csíkos húsvét

Szintén egyszerűen kivitelezhető, és nagyon jópofa hatást kelt ez a ragasztószalagos dekoráció. Egyszerű tojásfestékkel megoldható ez is, csak a mázolás előtt ragasszunk csíkokat a tojásra, tetszőleges mintában. Tovább fokozhatjuk a színélményt, ha kétszer is megcsináljuk a ragasztást, és kétféle festékben mártjuk a tojást. De akár betűket is kreálhatunk a csíkokból. Így:

tojásfestés

Elő a szalvétával

Ezt a díszítési módot inkább kifújt tojáshoz javasoljuk, a végeredmény ugyanis annyira látványos és szép, ráadásul munkás is, hogy kár lenne később a sonka mellé felszolgálni a dekupázs tojást – plusz nem biztos, hogy a ragasztó használ a család egészségének….

Kell hozzá speciális dekupázs ragasztó és rétegeire szedett szalvéta, valamint egy kis kézügyesség.

húsvéti tojás dekupázsmontázs

Vakító csillogás a nyúlfészekben 

Akinek kötélből vannak az idegei, annak tökéletes húsvéti elfoglaltság lesz a tojások “körbestrasszozása”. Mondjuk ha nem szeretnénk gutaütést kapni, akkor inkább kifújt vagy műanyag tojásformából készítsük el ezt a megoldást. A főtt tojásoknak pedig válasszunk egyszerűbb festési módot, mondjuk a fentiek közül valamelyiket.

A csillámos, strasszköves húsvéti tojáshoz nem kell sok minden, csak némi csillogó kő, vagy akár csillámpor, de gyöngyöt is használhatunk. Ezen kívül egy gyorsan száradó, erős ragasztó és egy szemöldökcsipesz, vagy tű úgyszintén elengedhetetlen kellék. Ja, és a türelmünk, de arra szükség is lesz.

húsvéti tojás csillámmontázs

[note note_color=”#c9f78d”]

Plusz tipp:

Készítsünk foltos tojást. Tegyünk 2 teáskanál étolajat a tojásfestékbe. Mikor belemerítjük a tojást, a festék nem fog ráragadni azokra a helyekre, ahol az olaj van, így különleges, valószerűtlen mintázatot érhetünk el. [/note]

 

Hirdetés