Vásárolj kincseket ingyen, vagy aprópénzért!

Emberek jönnek-mennek, költöznek és érkeznek, vagy csak egyszerűen jó kezekben akarják tudni használati tárgyaikat. Így, kikerülve az online értékesítési felületeket, sokan a Facebook bolhapiacokon, garázsvásárokon próbálkoznak. A több tízezer felhasználó posztjai között szemfülesnek kell lennünk, hogy megtaláljuk a nekünk való kincseket. Körülnéztünk a pécsi és országos kínálatban, vajon mi találunk-e ínyünkre valót.

hirdetés

Egyszerű használat, kevés pénz

Az Facebookos bolhapiacokon használt tárgyakból lehet válogatni, szemezgetni. A több ezer felhasználójú csoportokban potom pénzért vagy csere-bere jelleggel tudunk vásárolni, adni-venni. Ezek a felületek általában csoportok, ahova egy-két kattintás segítségével juthatunk be. A csoportok próbálnak működésük során reklám, és hamis felhasználó mentesek lenni, és tartják magukat az érthető és igazságos csere-beréhez.

Flea market-crop

A csoportok között is van különbség, ugyanis találhatunk ingyenes, illetve fizetős csoportokat. Az ingyenes fajtákon, a lomtalanításhoz hasonlóan hirdetik meg a gazdák a tárgyaikat, ahol az a szabály, hogy az első jelentkező viheti a kincset. A fizetős társaiknál sem fogunk megijedni az áraktól, ugyanis a többi internetes vásár (eBay, Vatera, Olx) árainál még alacsonyabb számokkal fogunk találkozni.

Hogyan működik?

Ha beírjuk a keresőbe a megfelelő címet, és meg is találtuk a nekünk megfelelő csoportot, csak annyit kell tennünk, hogy elküldjük a kérésünket, szeretnénk belépni a csoportba. Ekkor meg kell várnunk mire a csoport moderátora elfogadja kérésünk, és máris szabadon posztolhatunk vagy szemezgethetünk a tárgyak között.

Kipróbáltuk! Utánanéztünk, hogy milyen pécsi virtuális bolhapiacok léteznek, valamennyi csoportba beléptünk és szemezgettünk a kínálatban, hátha találunk egy számunkra megfelelő tárgyat.

Flea market 2

Used stuff for sale in Pécs

Ennek a csoportnak közel kétezer felhasználója van, és a kínálatban tényleg mindent találni. A tagok nem ingyen kínálják a cuccaikat, de nagyon jutányos árakon próbálják meg továbbadni kincseiket. Ahogy nézegettük a kínálatot, találtunk egy nagyon szép állapotú Tiffany & Co. karkötőt 5500 forintért, iPhone-hoz fényképező optikai szettet 4000 forintért de találtunk Chloé parfümöt és még Volvo autót is.

Adok-veszek Pécs használt számítógép/tablet/telefon

A négyezer fős csoportba csakis képpel és árral tölthetjük fel termékünket, különben az adminisztrátorok törlik a posztot. Böngésszünk bátran a csoportban, biztosan találunk nekünk megfelelő elektronikai terméket, elég jutányos áron. Találtunk mindenféle telefont, csereajánlatokat és a legjobb fényképező típusokból is volt dögivel.

Flea market

Adok-veszek Pécs

A 22 ezer tagos csoport igen népszerű Pécsen. A leírásban olvashatjuk: „Meguntad a Mobilodat, Laptopodat? Esetleg eladnád valamelyik megunt cuccod? Akkor jó helyen jársz! Adj el, cserélj, vásárolj!” – tehát szinte minden tárgyunkat posztolhatjuk. Ebben a csoportban is találtunk a tökéletes állapotban levő telefontól kezdve egészen az irodai bútorokig mindent.

Használt márkás ruhák Pécs

Bár ebben a 700 taggal rendelkező csoportban picit tovább tartott a visszaigazolás, szintén fantasztikus cuccokat találtunk. Bár a méretek miatt kicsit több időt igényel, hogy megtaláljuk a hozzánk legjobban illő darabokat, megéri kutakodni és esetleg a turkáló helyett itt böngészni, mert esetenként valóban márkás ruhákat foghatunk ki.