Vásároljunk pécsi játékokat!

A vakáció és a nyaralás elengedhetetlen kellékei a játékok. A versengés örömét pedig csak fokozhatja, ha magyar, illetve pécsi koponyák alkotta játékokkal játszhatunk. Csokorba szedtük a legizgalmasabb helyi készítésű társasokat, kártyákat és fajátékokat gyermekeknek.

hirdetés

Plüssök

A 90-es évek egyik kedvenc magyar rajzfilmsorozatának főhőse a Kockásfülű nyúl, különleges képességekkel rendelkező szuperhős, füleit összecsavarva repülni is tud. A Magyar Televízió szombat esti sztárja máig a gyermekek kedvence. Külön érdekesség, hogy a pihe-puha babzsák plüsst Pécsett gyártják, és a helyi porontyok egyik legkedveltebb állatkája. Ülő és álló helyzetben is lehet kapni a nyuszit, valamint kulcstartóként is beszerezhetjük.

Hasonló kis kedvenc a Mazsola és Tádé magyar televíziós bábfilmsorozat három főszereplője, Mazsola, Manócska és Tádé. A plüssöket szintén városunkban gyártják, és a Kockásfülű nyúlhoz hasonlatosan még mindig nem ment ki a divatból a pécsi gyermekek körében.

Pécsi játékok 10Társasjáték

A Safari Park nevű, pici gyermekek számára készült gazdálkodós társasjáték ötletgazdája szintén pécsi. Az izgalmas társas célja, hogy saját állatparkot alakítson a gyermek, azt ötletes megoldásokkal és taktikai lépésekkel megóvja, fenntartsa és népszerűsítse. Az igen kedvelt játék fejleszti az óvodások ügyességét, logikai érzékét és matematikai készségét.

Nyári kedvencek

A szezonálisan visszatérő játékok közé tartozik a számos színben és formában kapható strandpénztárca. A nyakba akasztható, pénz vagy zsetontároló biztonságos tartozék a kisgyermekek számára, az apróságokat így biztosan nem fogja elveszíteni. Strandpénztárcákat Pécsett is gyártanak, ami a nyár közeledtével rendkívül népszerű helyi kellék. Ugrálókötelet ugyancsak készítenek helyi gyárban, ez szintén keresett játék a gyermekek körében.

Pécsi Játékok 11
A pécsi Safari Park társasjáték és a nyári kiegészítők

Dekoráció

Helyi cég készít rétegelt falemezből számos dekorációt gyermekek számára. Kínálatukban megtalálható a játékos képkerettől kezdve a kisállatos díszig mindenféle izgalmas tárgy, ami a gyerekszobát teheti játékosabbá. Repertoárjukban sokféle dekoráció fellelhető, ezek leginkább szezonálisak. Hónapról hónapra pedig újabb ötletekkel jelennek meg a pécsi játékpiacon.

Kártyajátékok

Megunhatatlan magyar kártyajátékok a Fekete Péter, a Kisvakondos memóriajáték, a magyar kártyák és a Lúdas Matyi. A híres helyi paklik nem mennek ki a divatból évtizedek óta. Rendkívül hasznosak, hiszen fejlesztik a memóriát és a logikai készséget, ráadásul felejthetetlen perceket és jótékony nevető görcsöket okozhatnak a kisiskolásoknak.

Pécsi Játékok 12
Pécsi készítésű képkeret, dekoráció és kártya
[box title=”Hol keressük?” box_color=”#4f9b50″]Pécsett kutakodhatunk érdekes helyi készítésű játékok után a Régió Játék, a Pinokkió Játékáruház, a Bambi Játéküzlet, a Pécs Árkád Játéksziget és a Haba-Kukk Játékbolt polcain is.[/box]