5 kötelező alkalmazás pécsieknek

Két oldalról támadjuk a témát; egyrészt szerettük volna összeszedni a pécsiek által fejlesztett legjobb és leghasznosabb alkalmazásokat, másrészt szerettünk volna a pécsieknek segíteni a mindennapi küzdelmes életükben, 5 hasznos alkalmazás ajánlásával. Miért ne a kettőt egyszerre? Íme, a listánk:

hirdetés

Csodás app elhízás ellen

Ezt az alkalmazást imádjuk, hiszen az ötlet magyar viszonylatban teljesen egyedülálló, és az egészségünket szolgálja. A Népegészségügyi Mozgásprogram Alkalmazás (NEA) egyénre szabott mozgásterápiát állít össze a felhasználóknak, amellyel segít a depresszió, szív- és érrendszeri betegségek, csontritkulás, elhízás és alvászavar megelőzésében, rehabilitációjában.

Ami nekünk a legjobban tetszik, hogy az ingyenes program egy egyszerű fizikai állapotfelmérés után tanácsokkal látja el a használókat, de tornagyakorlatokat is javasol a betegség súlyosbodásának elkerülése, illetve a helyzet javítása érdekében. Természetesen mindezt korhoz, nemhez, testsúlyhoz és az állapothoz igazítva.

Bővebben ITT írtunk róla

okostelefon, sport, alkalmazás

Egyetemista vagy? Ezt töltsd le!

Aki bármilyen finanszírozási formában a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, biztos tapasztalta a nehézségeket, amelyeket a tanulmányi rendszer átállása okozott. A Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer mobilalkalmazását érdemes letöltenünk, mivel sokkal egyszerűbben, okostelefonunkról is küldhetünk üzeneteket, intézhetjük a tárgyfelvételeinket, vizsgajelentkezéseinket, befizetéseinket. A Neptun naptárban pedig minden fontos eseményt elmenthetünk, így biztosan nem maradunk le a ZH-ról.

Veszély vagy támadás ellen

Ennek a fantasztikus fejlesztésnek köszönhetően egy gombnyomással riaszthatjuk a rendőröket, így bármilyen vészhelyzetbe keveredünk, a Városvédő applikáció akár az életünket is megmentheti. A GPS-es helymeghatározáson alapuló jelzőrendszeres szolgálatnak köszönhetően azonnal hívhatunk segítséget telefonálás nélkül, wifi- vagy mobilinternet kapcsolat révén.

Teszteltük is az alkalmazást, és a kezdeti akadályokon kívül jónak értékeltük a programot. A tesztet ITT olvashatja el.

városvédő alkalmazás

Parkolj gyorsan, aprópénz nélkül!

A Simple mobilalkalmazást az AppStore vagy Google Play felületéről is letölthetjük, amellyel egy csapásra meg is oldódnak a parkolási problémáink Pécsen. Csupán a rendszám és a zónakód megadásával máris megkezdhetjük a parkolást, és még az aprópénzzel sem kell bajlódnunk. Az alkalmazás mutatja a futó parkolásainkat, és fizethetünk bankkártyával vagy egyenleggel is, vagyis tökéletesen felhasználóbarát a fejlesztés.

Pécs, turistaként

A már korábban napvilágot látott Visit Pécs! alkalmazás a kezdeti nehézségeket leszámítva hasznos mobilalkalmazássá nőtte ki magát. Az elsősorban turistáknak szóló app iOS-re és Androidra is letölthető, és naponta frissülő információkkal szolgál a városról, annak programjairól, látnivalóiról. Az alkalmazás használata igen izgalmas, találkozhatunk kiterjesztett valóság (a valóság egyfajta virtuális kibővítése, amikor a mobilunk kamerájával szétnézve kapunk több információt) és audioguide funkciókkal is, amely segít eligazodni a városban. Ezt még helyiként is biztosan értékelni fogjuk.