7 tipp hogy ne menjen rá a gatyád az esküvődre!

A legtöbb pár nem is szeretne arra gondolni, hogy életük legszebb napján még spórolni is lehetne. Pedig pár hasznos tippel jóval kevesebb pénz folyna ki a zsebekből. Ha ugyanis kicsit utánajárunk, akkor számos költségkímélő részletre bukkanhatunk, ami nem vesz el a nagy nap fényéből, mégis spórolhatunk valamennyit. Összeszedtük ezeket a tippeket, és pécsi esküvőszervezőket is megkérdeztünk tapasztalataikról.

hirdetés

1. Hova a nagy sietség?

Sok pár az eljegyzés után rögtön bele akar vágni a házas életbe, így még akkor is ha kicsit meg vannak csúszva a szervezéssel, meg akarják tartani a nagy eseményt. A pécsi esküvőszervezők azt tanácsolják, hogy mindenre hagyjunk elegendő időt, akár egy-másfél évet is, amivel nem csak az idegeinket kíméljük meg, de lesz időnk rábukkanni az olcsóbb kiegészítőkre, és áron alul lefoglalni az esküvőhöz szükséges részleteket.

Wedding

2. Ne az esküvőszezonban gondolkodjunk!

Az esküvőszezon jellemzően áprilistól októberig tart, így hatalmas árkülönbséget tapasztalhatunk, ha nem a csúcsidőszakban foglalunk például helyszínt. Akár már 1-2 héttel a szezon előtt is nagy lehet a differencia.

3. Nem csak az új trendi

Tudjuk milyen beleszeretni egy méregdrága esküvői ruhába, mégis azt javasoljuk, hogy legyünk kicsit nyitottabbak ami a ruhánkat illeti. Bár az internetről rendelni ruhát nagyon kockázatos, mégis külföldön egyre nagyobb divat, sőt még az is, hogy édesanyáink vagy nagyanyáink trendi retro esküvői ruháit alakíttatjuk át. Ha ismerünk tehetséges varrónőt, nyugodtan bízzuk meg őt az esküvői ruha megvarrásával, viszont minden esetben fogadjuk meg a tanácsait, készüljünk B-tervvel, és mindenre hagyjunk elég időt!

4. A dekor legyen saját

Korábban fantasztikus saját készítésű esküvői dekor tippeket adtunk, IDE kattintva olvashatjuk újra. A meghívókon és az ültető kártyákon például hatalmasat spórolhatunk, és még az egyre terjedő divatnak is hódolhatunk, ha saját kézügyességünket felhasználva alkotunk dekorációt. Persze ez csakis akkor működik, ha az első pontot is betartjuk, vagyis hogy nem az utolsó pillanatban kezdünk el készülni a nagy napra.

névkártya esküvő

5. A virág lehet szezonális

Igen, a liliom és az orchidea nagyon jól mutat egy csokorban, viszont méregdrága, és úgyis csak egy napra kellenek. Ez forogjon ez a fejünkben, amikor a virágkötővel tárgyalunk, esetleg kérjük meg, hogy válasszon valamilyen szezonális virágot a csokrokba, köré pedig tegyen sok zöld kiegészítő növényt. További tipp, hogy sok helyen az élő virágokat ki tudjuk váltani papír társaikkal, színes legyezőkkel. Így rengeteget spórolhatunk, és nem is kell egy komplett virág mészárlást rendeznünk az esküvőnk alkalmából.

6. Vonjuk be a tehetséges ismerősöket!

Sokkal kifizetődőbb, ha profi fotós helyett a gimnazista jó barátunkat, zenész helyett pedig a tehetséges zongorista unokatestvérünket kérjük meg hogy játsszon amíg az oltárhoz lépünk. Az egész esemény jóval olcsóbb is lesz, és legalább a hozzánk közel álló ismerőseinket, barátainkat is aktívan bevonjuk a nagy napba.

7. Készülj fel a kiárusításra

Az esküvő után kifejezetten ajánljuk, hogy azokat a tárgyakat, részleteket amik már nem kellenek, töltsük fel az eBay-re, a Jófogás.hu-ra vagy a Vaterára. Biztosan bezsebelhetünk egy kis aprópénzt, és legalább a soron következő boldog párnak is okozunk néhány jó pillanatot az olcsó tárgyainkkal.

Esküvő 3

[box title=”Ezt gondolják a pécsi esküvőszervezők” box_color=”#d66b8f”]

Werner Nikolett, pécsi esküvőszervező elmondja, hogy a teremdekoráción sokat lehet spórolni, hiszen számos étteremnek vannak saját dekorációi, melyeket fel szoktak ajánlani abban az esetben ha a pár úgy dönt, hogy ott tartja a lakomát. Elmondja, hogy a kreatívabb párok, baráti körök akár otthon, kis idő és energiabefektetés árán saját készítésű meghívókat, ültető kártyákat tudnak készíteni. További részlet, amin spórolni tudnak a párok, azok a virágok, ugyanis nem muszáj hatalmas asztaldíszekre és csokrokra költeni, hiszen néha a kevesebb több.

Magusics Vica, a pécsi Hart Wedding tulajdonosa elmondja, hogy válasszunk pénteki vagy vasárnapi napot az esküvő időpontjának, ugyanis a legtöbb helyszín jelentős kedvezményeket ad. Ugyanez vonatkozik a szezonon kívüli esküvőkre is! Elmondja, hogy sokat lehet spórolni azzal, ha mindent mi készítünk el, legyen szó virágról, meghívóról, köszönőajándékokról vagy a dekoráció kiegészítőiről. Akitől pedig nem idegen egy jó hangulatú, laza bográcsozós esküvő, sokat spórolhat a menün is.A pécsi szakember szerint bár nagyon jó dolog a “csináld magad” esküvő, a végén legtöbbször az derül ki, hogy többe került mint ahogy számítottuk. Ezért a legjobb az esküvő előtt pontos-részletes költségvetést készíteni, és ésszerű keretek között mindenképp olyan esküvőt szervezni ami rólunk és nekünk szól![/box]