9 dolog, amit ki kell próbálnod júliusban!

Pécs nem pihen, még nyáron sem! Júliusban annyi program és újdonság lesz, hogy alig győztünk válogatni a “kötelező” események között. Csokorba szedtük a legjobb újdonságokat, workshopokat, finomságokat és közös programokat, amiken mindenképpen érdemes részt vennünk, kipróbálnunk. Íme a júliusi bakancslistánk!

hirdetés

1. Filmklub az Urániában

Július 3-ára, péntekre foglalhatunk legkorábban ülőhelyet a pécsi moziba, a híres Saul fia vetítésére. A Cannes-i filmfesztiválon remekelt magyar film a náci koncentrációs táborokban játszódik, de többet nem is árulunk el, mert nem véletlenül rajong a filmért egész Európa. Júliusban az Uránia moziban egy filmklub keretein belül tekinthetjük meg a magyar holokausztfilmet. Jegyfoglalás ITT.

kertmozi

2. Tanulj meg tanulni!

A Civili Közösségek Házában július 16-án olyan tudásra tehetünk szert, ami biztosan hasznunkra válik. Egerszegi Andrea tanulásmódszertan tanár, tréner fogja megmutatni, hogy milyen eszközök, módszerek állhatnak rendelkezésünkre hogy elősegítsük a mai kor fiataljainak hatékonyabb iskolai tanulását. A workshop témája a tanulás tanítása, a tanulási kompetenciák fejlesztése és a tanulási nehézségek kezelésének módszerei. A műhelysorozat mindhárom alkalma egy-egy tanulásmódszertani témakört jár körül., elsődleges céljuk pedig a gyakorlati tudásátadás. Bővebb információért kattintsunk IDE.

3. Egy kis művészet a Nádorban

Július 5-ig tekinthető meg Nagy Márta keramikus kamarakiállítása a pécsi Nádor Galériában. A csodás alkotások mellett pedig a a PTE Művészeti kar Média- és Alkalmazott Művészeti Intézet idén ötéves kerámia tanszékének BA és MA szakos hallgatóinak diplomamunkái is ki lesznek állítva. Nem érdemes kihagyni. A facebook eseményhez kattintsunk IDE.

4. Próbáld ki a Zenit tornát

Egy olyan csoportos foglalkozás indul júliusban, ami a fogyasztáson és az alakformáláson túl a szellemre, egész testre és az ízületekre is jótékonyan hat. Az úgynevezett gerincterápia keretein belül most a hátfájással, merev nyaki problémával küzdő pécsiek próbálhatnak ki egy új módszert, a „zenit tornát”. A páros kedvezménnyel csalogató terápia július 23-án veszi kezdetét, a Mária utca 45-ben. További részletekért kattintsunk IDE és nézelődjünk a facebook eseménynél!

torna_otthon

5. Ereszkedj alá az orfűi Barlangnapokon

Július 3-5 az 59. Barlangnapok hétvégéje, melynek idén a Mecsek ad helyszínt. Az orfűi kis-tó melletti réten kezdődnek a programok, a Mecsek Háza előtt. A hagyományokhoz híven lehetőség lesz megismerni a mecseki barlangok garmadáját, versenyezni a Marcel Loubens és Kessler Hubert vándorkupáért, illetve szombat este mulatni az Adrenalin Tourist Rock Band koncertjén és az azt követő bulin. A hétvégén lehetőség lesz kézműves sörök kóstolására is. A Mecsek Háza büféjében készülnek mindenféle hamburgerrel, hotdoggal, kézműves péksüteményekkel és italokkal. Az eseményhez IDE, a bővebb programért kattintsunk IDE.

6. Énekelj a Cantat-on 

A 19. Europa Cantat több mint 130 koncerttel várja a pécsieket július 24-től. Közel ötezer énekes és résztvevő vesz részt fellépőként a kórusfesztiválon, de több ezer vendéget is várnak Pécs idei legnagyobb rendezvényére. A fesztivál előtt jelentkezhetünk Énekes-, Felfedező műhelyekre és Karnagy és Zeneszerző Programra is, ehhez kattintsunk IDE. A koncerteken kívül pedig minden este részt vehetünk a közös énekléseken.

7. Legyél extrém, próbáld ki a wakeboardot! 

Ha minden igaz júliusban már száguldhatunk a vasasi wakeboard pályán. Szombaton nyit ugyanis a Berek wakeboard és lovarda Pécsen. A Berek vízisípálya fél kilométer hosszú, ötoszlopos, egyszerre hat vízisíző vontatására lehetőséget adó pálya. A kábelek sebessége tetszőlegesen változtatható, de átlagosan 30 km/h-val haladhatnak a vízen síelők. A kötélpálya jóval a vízszint felett fut, a halastó közepén található kis sziget megtöri a sportolók által keltett hullámokat, ezért mind a kezdő-, mind a haladó wakeboardosok biztonsággal használhatják a pályát. A facebook eseményhez kattintsunk IDE.

Levendula cupcake 2

8. Kóstold meg a levendulás cupcake-et a Varázslatban

Startolt a levendula szezonja, amit a Varázslat cupcake & coffee meg is lovagol fantasztikus levendulás süteményeivel. Muszáj kipróbálni júliusban az isteni cupcake-eket, amik persze az isteni levendulás ízek mellett citromos, málnás és még számtalan ízben is kaphatóak. A sütik mellé pedig kortyoljunk egy díjnyertes habos kávét is. Facebook oldal ITT.

9. Túrázz Sasréten

A kisvasutazással összekötött izgalmas túra során lehetőség nyílik a csillagos égbolt megfigyelésére Európa egyik legkevésbé fényszennyezett területén július 10-én, pénteken. A randinak vagy családos programnak is tökéletes eseményen távcsővel kémlelhetjük a gyönyörű csillagokat a Mecsekben, majd a Sasréti Vendégházban vacsorázhatunk. Bővebb információ ITT, jelentkezni szintén az oldalon tudunk.