9 dolog, amit ki kell próbálnod augusztusban!

Júliusban is szétrobbant Pécs a programoktól, és augusztusban sem fog aludni a város. Ha nincs energiánk válogatni és szelektálni a happeningek között, akkor segítünk! Összegyűjtöttünk kilenc eseményt, amin kötelező ottlenni és résztvenni pécsiként. Íme az augusztusi listánk.

1. Játssz együtt a gyerkőcökkel a gigantikus játszóházban

Augusztus végén újra hatalmasat játszhatnak a gyerekek a Zsolnay Negyedben, a Szamárfül Családi Fesztiválon. Augusztus 21-23 között a Negyed egy gigantikus játszóházzá változik, ahonnan a gyerekek tuti nem akarnak majd hazamenni. Az ingyenes fesztiválon lesz vívóprogram, társasjátékozás, Sherlock Holmes nyomozás, kreatív órák, zenélés és sok egyéb más program amire rákattanhatnak a kicsik. Részletek ITT.

A negyedben zárják majd a nyarat a Szamárfüllel

2. Sprintelj a belvárosban

Augusztus 10-15. között mintegy 13 ország közel 400 versenyzője fut majd az erdészeti tájfutó bajnokságon, Pécsett és Orfűn. A 22. Európai Erdészeti Tájfutó Bajnokság ötnapos eseménye részeként lehetőség lesz Pécs történelmi belvárosában tájékozódni, de lesz rövid távú futás is a festői szépségű Orfű-Abaliget terepen is. Részletek és utólagos nevezés ITT.

3. Szemléld a romantikus éjszakai fényeket

A Perseida-meteorraj minden évben augusztusban zúdít hullócsillagokat az országra. Ilyenkor az esti fényekért rajongók látványos műsorra készülhetnek. Tavaly is, és idén is a legsűrűbb meteorhullás feltehetően augusztus 11-ről 12-re és 12-ről 13-ra virradóan, éjfél és hajnali kettő körül lesz, ám a jelenségnek van egy kitolódó időszaka, ami azt jelenti, hogy ezeket a napokat követően, és még utána is van esélyünk elkapni pár fényes zuhanó csillagot. Keressünk egy várostól távoli, kevésbé fényszennyezett, magas pontot, ahol párunkkal vagy baráti társasággal szemlélhetjük a nyáresti jelenséget.

4. Próbáld ki Pécs legmenőbb vízi sportját

Már a vasasi Berek wakeboard és lovarda nyitásánál is örömujjongásban törtünk ki, alig várjuk társának, a Central Wakeboard és Szabadidőpark a nyitónapját! Minden jel arra utal, hogy augusztus első felében már hasíthatjuk a vizet, és gyúrhatunk a szabadtéri kondigépeken. A tüskésréti parkban lesz futópálya, edzőpark, játszótér, egyéb sportpályák és pihenési lehetőségek is nem beszélve a fő attrakcióról, a wakeboard pályáról!

10271455_1479012685724997_4678088473027802617_o

5. Nézz meg egy előadást az Ördögkatlanon!

A nyári hónap első hetében, 4-8 között vehetünk részt a hőn szeretett Ördögkatlan Fesztiválon, idén nyolcadik alkalommal. Nagyharsányban, Kisharsánybab, Palkonyán, Beremenden és a Vylyan Teraszon lesznek a programok, összművészeti fesztivál révén igényes színházi és táncelőadások, kiállítások, koncertek, családi és irodalmi programok, filmvetítések, közösségi programok és civil kezdeményezések. Külön kedvencünk, hogy az Örkény Színház idén díszvendége a Katlannak! Facebook oldal IDE kattintva.

6. Bulizz reaggie-re a Csinosban

Augusztus 7-én, reggae, hip-hop, dubstep, és funk ütemekre mozoghatunk a Csinos Presszóban, a Várady Antal utcában. a Hangulat garantált, a jól megszokott romkocsmás környezetben. Részletek ITT.

7. Jelentkezz képzésre az utolsó pillanatban

Akinak nem sikerült, vagy nem is gondoltak rá, hogy egyetemre jelentkezzenek, még mindig megtehetik! A PTE-nél ugyanis abban bíznak, hogy a pótfelvételi eljárásban még többen választanak majd képzést. A pótfelvételizőknek augusztus 10-ig van lehetőségük beadni a jelentkezésüket, a felvételi vizsgák pedig augusztus 13. és 19. között lesznek. Spontán döntés, de szerintünk megéri jelentkezni!

8. Vegyél részt tudatosság kurzuson

A Tudatosság Iskolájának intenzív kurzusán augusztus 14-15-16-án kerül sor, először Pécsett. A három napos hét­vége alatt a szervezők garantálják, hogy a tanoncok meg­sze­rez­he­tik a leg­fon­to­sabb tuda­tos­sá­go­t a testi egész­séget, a lelki egyen­súlyt a szel­lemi tud­ni­va­lók terü­le­tén. A gyorstalpaló elvég­zé­sé­vel az életünk fon­tos terü­le­tei, mint például az egész­ség, önbe­csü­lés, emberi kap­cso­la­tok, sike­res­ség, életöröm lesz majd gördülékenyebb. Regisztráció és a facebook esemény EZEN a linken érhető el.

 9. Próbáld ki, hogy nem panaszkodsz! 

Korábban írtunk erről az érdekes kihívásról, ami megér még egy misét. Három hét, vagyis 21 nap, és a napnak mind a 24 órája – ennek az időszaknak kell panaszmentesen telnie, ha csatlakozunk az új, Nem panaszkodom! kihíváshoz. Hisz mindenki ismeri a sztereotípiát, miszerint a magyar ember sokszor negatív. Most viszont eljött az ideje, hogy felhagyjunk ezzel a rossz szokással, és megpróbáljunk pozitívan állni a dolgokhoz. A kihívás részleteihez kattintson IDE!