9 dolog, amit ki kell próbálnod szeptemberben!

A mostanra már sorozattá avanzsáló cikkeinkben minden hónapban megpróbálkozunk vele, hogy összegyűjtsük azokat a programokat, eseményeket, workshopokat, bulikat, amin kötelező ott lenni és részt venni pécsiként. Íme a szeptemberi listánk!

hirdetés

1. Szívd magadba a stílust

A tavalyi eseményhez hasonlóan Pécsi idén is csatlakozik a Design Hét Budapest programsorozathoz szeptember 25-től egészen októberig. A több mint egy hét alatt közel 20 vállalkozás mutatkozik majd be. Természetesen minden program és kiállítás érdekes lesz, de lesz pár kiemelkedő design ötlet, amit nem lehet majd kihagyni. Érdemes lesz részt venni és magunkba szívni a kreativitást és a stílust! A weboldal lassan KÉSZ.

Design Pécs

2. Rendelj igazi halvacsorát a Halpiacon

A nemrég nyílt Tógazda Halpiac a Zsolnay szobornál várja a halimádókat mindennap friss termékekkel. Nemcsak igazi halkülönlegességeket lehet vásárolni, de az eladók készséges tanácsokkal látnak el, és ha ügyesek vagyunk néhány recept ötletet is elcsíphetünk a szakmabeliektől. IDE kattintva leshetjük meg a Facebook oldalt.

3. Turkálj a Csinosban minőségi göncöket

A negyedik használt ruha vásár és garage sale eseményen hihetetlen jó áron találhatunk majd számos hibátlan és márkás ruhadarabot, cipőket, táskákat, öveket, ékszereket és mindenféle kiegészítőt. Ám nem csak vásárolni tudunk, akár asztalt is bérelhetünk, hogy saját megunt cuccainkat adjuk tovább másoknak. A program szeptember 20-án lesz 12:00-től a Csinos Presszóban. Esemény ITT.

4. Tombolj a Pécsi Napokon!

Mivel a tíz napos Pécsi Napok programtáblája megdöbbentően izgalmas, alig tudtunk egyet kiválasztani. Mindenképpen ajánlanánk a földalatti felfedezőtúrát, melynek keretein belül Tillai Gábor történész vezet körbe a középkori káptalani lakóházak pincéiben, de semmiképpen ne hagyjuk ki a Punnany Massif koncertet, a Band of Streets ritmusos utcazenéjét, a Mongooz and the Magnet fiatalos ütemeit sem. A részletes programért kattintsunk IDE! A banzáj szeptember 17-27-ig tart majd.

Kultúra, Pécs, Széchenyi tér

5. Színház és irodalom a Negyedben

Szeptember 4-től 6-ig, a Zsolnay Fesztivál keretein belül lesz többek között cirkuszi produkció, japán tánc színház, árnyszínház és megtekinthetjük a FÜGE és a Duma Színház közös produkcióját is. A bérlet mindhárom napra 2900 forint, ami szerintünk abszolút megéri. A részletes programért kattintsunk IDE.

6. Hallgass önismereti előadást

Pál Feri ismét Pécsre látogat előadásának a címe ezúttal pedig „A magánytól az összetartozásig”. A Nyitott Akadémia keretein belül megszervezett előadás a Pécsi Tudományegyetem, Műszaki és Informatikai Kar, földszint/A010-es előadó termében lesz, jelentkezni pedig ITT tudunk, Facebook oldal IDE kattintva.

7. Kortyolj flat white-ot a Pécsi Kávéban

Szerkesztőségünk nemrég tesztelte a belvárosban újonnan nyitott Pécsi Kávé-t, ahol egyet biztosan állíthatunk: itt a kávé nem termék, hanem istennő, a kávéfőzés pedig nem munka, hanem művészet. Egyik kedvencünk volt a flat white kávé, ami hasonlít egy kicsit a tejes kávéhoz, mégis más, az eszpresszónál rövidebb, erős, esszenciális kávéital, dupla ristretto képzi az alapját, illetve kicsivel kevesebb gőzölt tej kerül a tetejére. Mindenképpen érdemes betérni, már csak a kávézó hangulata miatt is. A tesztünket ITT olvashatja.

pécsi kávé2

8. Öltözz be Pécs legnagyobb jelmezes bulijába

Kétségkívül Pécs egyik legnagyobb bulija a Pécs City Karnevál lesz szeptember 18-20-án. Mindhárom napon fergeteges tömegre, jelmezekre, egész napos utcai bulira és felvonulásra, koncertekre és afterpartykra kell számítanunk, amihez szinte az egész belváros csatlakozik. Az esemény ITT.

9. Slammelj a Nappaliban

A slam poetry szerelmesei nagyon boldogok lehetnek, ugyanis szeptember 16-án évadnyitó Sopianae Slam Poetry klub lesz a Nappaliban. A téma ezúttal az “Elvándorlás” lesz. A versenyre jelentkezni a Facebook oldalon feltüntetettek szerint lehet. Hajrá, slam-re fel!