A borzongás éjszakája Pécsett

Bár a Halloween alapvetően távol áll a magyar hagyományoktól, mégis vicces, izgalmas ünnepnek tartjuk, és minden évben a halottak napja előtti éjszakán sokan hódolnak az angolszász szokásnak. Összeszedtük a teljesség igénye nélkül, hogy Pécsett október 31-én, Halloween kísérteties estéjén milyen programok lesznek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

hirdetés
[note note_color=”#F05000″]

Gyerekeknek[/note]

Borzongás Mosolyországban

Halloween estéjén szellemek lepik el Mosolyország játszóházat a Pécs Plázában. Velük együtt lehet majd tököt gurítani, almát halászni, szellemet irtani és tökturmixot inni. A programok alatt gumikarkötőket is készíthetnek az odalátogató gyermekek és szülők, és még „szellem disco” is lesz Halloween borzongó estéjén.

Töklámpás nap a Bóbita Bábszínházban

A Bóbita egész napos tökfaragásra várja a családokat az American Corner közreműködésével. 10:00-16:30 között készülő tökökkel közösen díszítik majd fel az épületet. Délután öt órától pedig Tamás Éva műsorát élvezhetjük, muzsikusok és színészek kortárs költők verseit álmodják dalokká, színes zenei világot kölcsönözve a gyermekkoncerteknek.

Halloween, jelmez, gyerekek

Halloween napok a Nevkóban

Kreatívkodás, töklámpás-faragás, mécseskészítés, angolozás, „sötét terem próba”, arcfestés, játékos vetélkedő, fekete macska szépségverseny és még sok minden más várja a Nevelési Központba látogató gyermekeket és szülőket október 30-án kreatív csütörtökön és 31-én állati pénteken Halloween alkalmával. A részletes programért kattintson IDE.

[note note_color=”#F05000″]

Felnőtteknek[/note]

Halloweeni kvíz este

Évről-évre a Quiz Night meghirdet tökfaragó versenyt, melynek célja, hogy a Halloweenhez legközelebb eső eseményt feldobják egy kis extra játékkal. Annyit kell tennünk, hogy elhozzuk a tököt az október 27-i 5. Halloweeni Fordulóra, ahol mindenkit lefotóznak, majd a képeket facebookra és a honlapra feltöltik, majd egy szavazást követően nyertest hirdetnek. Pécsett két helyszínen lesz kvíz, a café Paulusban és a Fordan Centerben hétfőn 20.00-kor, asztalfoglalás EZEN az oldalon.

Halloween, tök, lámpás

Halloween az Urániában

Ha október 31-én jelmezben érkezünk a belvárosi Uránia moziba, akkor lefényképeznek, feltöltik szettjeinket a facebookra, amiért cserébe kérhetünk cukrot vagy mozijegyet ajándékba! Az ajándék mozijegyeket december 4-10 között válthatjuk be. Este egyébként műsorra tűzik a digitálisan felújított eredeti 1978-as Halloween című klasszikust!

Eozin Halloween

Beöltözős bulit szervez a Király utcai Eozin kávézó, ahova jelmezes vendégeit szeretettel várja október 31-én este. A síron túli hangulatról a dj-k gondoskodnak, a legjobb jelmez pedig jutalomban részesül majd. A mulatság este nyolc órától kezdődik.

[note note_color=”#f05000″]

Halloweeni bulik lesznek továbbá a pécsi Amper Klubban, a TK Klubban, a Pécsi Est Caféban és számos másik szórakozóhelyen.

Ha valami izgalmas programmal találkozik amiről nem írtunk, írja meg hozzászólásában![/note]