A férfi mögötti nő: Bajnai Ágnes

Minden sikeres férfi mögött egy okos nő áll – tartják. Biztos családi háttér nélkül ugyanis kevesen tudnak emlékezeteset, maradandót alkotni. Mégis, az erősebbik nemet támogató nők legtöbbször meghúzódnak a háttérben, távol maradnak a rivaldafénytől. Az Abszolút Nő szerkesztősége azonban úgy gondolja, ők is érdemelnek annyi figyelmet, mint híres, sikeres párjaik.

hirdetés

A Pécsi Nemzeti Színház Nívódíjas színésze sem működne másik fele nélkül. Lipics Zsolt mögött is ott van a nagybetűs nő a felesége, Bajnai Ágnes személyében. A szerelmesek tizenöt évvel ezelőtt a színpadon ismerkedtek meg, Ági többek között Zsolt klassz zoknijaiba és kellemes orgánumába esett bele. 

 

– Hogyan ismerkedtetek meg? 

– A Pécsi Kisszínházban találkoztunk. Én egyetemista voltam, Zsolt pedig a „híres kaposvári színész”, aki vendégként játszott azokban az előadásokban, amikben én amatőrködtem. Nagyon klassz zoknikat, na meg persze sálakat hordott… és én megdicsértem őt. Azt hiszem, így kezdtünk el beszélgetni. Ez így visszagondolva elég vicces…, de egyébként szerelem volt második látásra.

– Talán sokan nem tudják, de te is a Pécsi Nemzeti Színházban dolgozol…

– Ifjúkori szárnypróbálgatásaim után elvégeztem a magyar-angol szakot, és tanítottam nagyon jó középiskolákban, Pécsett és Kaposváron (három évre odaköltöztem, amíg Zsolt a Csiky Gergely Színház társulatának tagja volt), majd amikor visszajöttünk Pécsre, s ő ideszerződött a Pécsi Nemzeti Színházhoz, még sok éven át az oktatásban dolgoztam. A tanítást követően az Oxford University Press regionális képviselője voltam, és hatodik esztendeje vagyok a Pécsi Balett titkára.

– Lipics Zsoltot nagyon sokan szeretik, a hangjáért pedig kifejezetten odavannak. Mit gondolsz, ez lehet az ő szexepilje?

– Abszolút! Anno én is felfigyeltem rá, és máig is odáig vagyok érte. Persze már megszoktam, de valóban igen egyedi az orgánuma, ráadásul nagyon szépen artikulál – ami manapság sajnos a színpadon is ritka, a hétköznapokról már nem is beszélve.

– Mivel tud kihozni a sodrodból?

– Például, ha ül a számítógép előtt, kérdezek, és nem válaszol. De mivel már ismerem, próbálom megtalálni a megfelelő pillanatot, így elkerülni a konfliktust. És hát ő is hajlamos a lakás különböző pontjain ottfelejteni a zoknijait.

Fotó: Tóth László

Felteszem, ő is képes kiakadni egy-egy tulajdonságodon. Mik ezek?

– Ha nem lelkesedek azonnal egy új ötletére, akkor nagyon fel tud háborodni. Emellett, ahogy a legtöbb nő, úgy én is sokat problémázom a dolgokon, és huszonötször megkérdezem valamiről, majd végül mégis úgy döntök, ahogy én szeretnék.

– Hogy viseled, ha megismerik az utcán, esetleg megszólítják? Kap rajongói leveleket?

– Örülök neki és büszke vagyok rá. Kedves üzeneteket egyébként szokott kapni a Facebook-on, de kézzel írt szerelmes levelet nem mutatott még…

– Melyik szerepében tetszett eddig legjobban a férjed?

– Bródy Sándor: A tanítónő c. művében még Kaposváron Káplánként, Spiró György: Szappanoperájában a Pécsi Harmadik Színházban, Csáth Géza: A Janika című művében a Pécsi Nemzeti Színházban – ezek mind nagy drámai szerepek, sajnálom, hogy jó pár éve átbillent a hangsúly a komédiázásra. Sokan nem is tudják elképzelni róla, mennyire sokrétű színész, milyen mélyen és hitelesen tud átélni egy, az említettekhez hasonló nehéz szerepet. Persze imádom, ha hülyéskedik, mert szerintem azt is ízléssel teszi. A komédiázásban a Pécsi Harmadik Színházban telitalálat volt a Sóska, sültkrumpli, és nagyon szeretem, ha Stubendek Katalinnal játszanak együtt, mert a legjobbat hozzák ki egymásból (pl. Fekete Péter, A hülyéje, Anconai szerelmesek), és hát a Hajmeresztő volt a csúcs.

– Nem vagy féltékeny, ha esetleg szerelmes jelenetben látod őt?

– Á, egyáltalán nem.

– Van egy 10 éves kislányotok. Milyen apa Zsolt?

– Imádja Franciskát, és elég engedékeny. Szíve szerint mindent megadna neki, és el is követ mindent, hogy ezt megtehesse.

Fotó: Tóth László

– Lipics Zsolt többek között Nívódíjas színész, mit gondolsz, te is hozzájárulsz a sikereihez?

– Fontos a biztos háttér, a családi rajongás és a kritika. Talán az érzelmi biztonság lehet az, amiből energiát tud meríteni, és ezáltal sikeres tud lenni. Azt gondolom, hogy elég jó háttérember vagyok, és feltételezem, ez segít.

– Mi a kedvenc étele, mit főzöl neki, ha nagyon a kedvében akarsz járni?

– Szerencsére mindent szeret, a különleges konyhát is kedveli, a csúcs azonban a rántott vagy sült tarja sült krumplival, salátával. Persze ezt őszerinte is anyukám készíti a legjobban, akárcsak a húslevest, amit ha én főzök, a legnagyobb dicséret így hangzik: “Na, ez majdnem olyan volt, mint anyukádé”.

– Mennyire fontos a számodra, hogy Zsolt szemében mindig te légy a legcsinosabb nő? Mit teszel ezért?

– Fontos és szóvá is teszem, ha nem veszi észre, hogy csinibb vagyok az átlagosnál. (De én is megdicsérem őt.) Szeretek finoman, egyedien öltözni, szívesen viselek bolondos kiegészítőket, odafigyelek magamra. De az ő véleménye mellett fontos az is, hogy fiatalok között dolgozom, úgyhogy nem mindegy, mit szólnak hozzám az én balettosaim, és újabban már Franciska is nagy kritikus, ha tehetjük, hasonló stílusban öltözünk.

 

 

[frame]

Kedvenc könyv, kedvenc film: Nincs egy konkrét film vagy könyv. A nagyívű, érzelemgazdag, romantikus és drámai konfliktusokkal teli történeteket szeretem. Mint pl. Nyikita Mihalkov: Csalóka napfény és A szibériai borbély c. filmjei, de Tarantinót és Almodovart is imádom. Könyvben hasonlókat: nagy klasszikusok és jófajta lektűrök is jöhetnek. Meg csajos hülyeségek is olykor.

Kedvenc étel: újabban a steak

Kedvenc zene: Csoda, hogy mostanában a Quimby?

Sport: Hot iron, Mecsek Fitness – most kezdtem, nagyon tetszik!

Kedvenc vicc: Nem szeretem a vicceket, bár van egy barátunk, aki művészi szinten űzi ezt, na, rajta szoktam nevetni.[/frame]