A legidegesítőbb Facebook-posztok

Ha nem akarod, hogy a barátaid rövid időn belül eltüntessék a posztjaidat a hírfolyamukból, akkor jobban teszed, ha mellőzöd az alábbiakban felsorolt megnyilvánulásokat.

hirdetés

Mit ettem ma?

Ha büszke vagy egy általad elkészített, csodálatosan finom és mutatós ételre, és ezt szeretnéd megosztani az ismerőseiddel, az egyszer-egyszer még elmegy. Azonban a rendszeres ételfotó-posztolás unalmas és érdektelen. Tedd a szívedre a kezed: téged érdekel, hogy a Feri mit evett ma vacsorára? Ha nem, akkor te is örülj a pizzádnak egymagadban.

Mindenhol ott vagyok!

A „check in” funkcióval is érdemes csínján bánni. Ha valami jó helyen vagy, nagyon jó társaságban, az tetszeni fog a barátaidnak, örülnek, hogy jól érzed magad. Azonban minden lépésedet dokumentálni teljesen felesleges és tolakodó. Ha sokat utazol, irigykedni fognak, ha azt is kiírod, hogy lementél a boltba, akkor meg nem értik majd, hogy ezt mégis miért osztod meg velük.

 

Fotódömping

Én és a kutyám, én és az új cipőm, én a Balatonon (idén ötvenedszer), én, ahogy épp koktélt iszom, én, amikor már nem látok a sok koktéltól stb. Ha túl sok képet osztasz meg magadról, egy idő után érdektelenné válik, és elsiklanak felette az ismerőseid. A fotóőrület egyik alfaja az Instagram, aminek hála, mindenkiből „profi fotós” lett, hiszen egy jó kis szűrő csodákra képes. De ez sem fogja érdekessé tenni a tizenötödik bárányfelhős képedet.

Nagyon kínos képek a tükör előtt

Ha már a fotózásnál tartunk: abban valószínűleg sokan egyetértenek, hogy önmagunk fotózása a nárcizmus olyan magas szintjét mutatja, ami már nehezen tolerálható. Nagyon örülünk neki, hogy szépen lebarnultál a napon, de nem baj, ha nem fényképezed le magad a tükör előtt állva, kivillantva egy fehér részt. Az izmaid is csodálatosak, csak vajon kíváncsiak rá az ismerőseid, ahogyan ezt egy kiskacsás törölközőbe csavarva megmutatod? A különböző, szexisnek vélt csücsörítős-pucsítós pózokról pedig elárulunk egy titkot: igazából nem szexisek.

 

Novellák

Van egy jó sztorid, oké, csak ne jusson belőle minden napra, és próbáld lehetőleg pár sorban összefoglalni. Ismerőseid többsége egészen biztosan nem olvassa végig az esszéidet, így felesleges bajlódni a megírásukkal. Ha mindenáron ki akarod adni magadból az összes élményed és észrevételed, akkor kezdj el inkább blogot vezetni, ami az önkifejezés lehetőségét nyújtja.

 

Politizálás, állandóan

Bár tény, hogy sokan mindenről a Facebook révén tájékozódnak, az ismerőseik – szélsőséges – közéleti, politikai megnyilvánulásaira nem feltétlenül nyitottak.

Szívhez szóló bejegyzések

Elveszett kiskutyák, kiscicák, aranyhalak, árva gyerekek és éhező hajléktalanok. Ez mind nagyon szomorú, a világ szörnyű hely, és nem szabad homokba dugni a fejünket, bizonyos dolgokra fel kell hívni a figyelmet, de ha folyamatosan ilyen tartalmakat osztasz meg, akkor hamar elnyerheted a leglehangolóbb posztoló címét. A különböző életbölcsességeket tartalmazó, naplementés hátterű képek pedig szörnyen giccsesek, ezeket is jobb hanyagolni.

 

Plusz jó tanács

Nem csak amiatt érdemes óvatosan posztolgatni, hogy jó képet fess magadról az ismerőseid előtt, hiszen szabadon lehet véleményt nyilvánítani, amire a közösségi oldalak kiváló lehetőséget biztosítanak. Azonban ne feledd, hogy a munkáltatók előszeretettel monitorozzák a jelentkezők adatlapját, így érdemes kerülni a szélsőséges megnyilvánulásokat, a kompromittáló képeket és általában mindent, ami rossz fényben tüntethet fel téged.

Téged milyen posztokkal lehet kikergetni a világból?

 

 • azta

  Gondolom neked nincs, azért vagy ilyen “megértő”.

 • Anikó

  csokis-arcos “cuki” gyerek fotók és társaik….annyi képet látok néhány ismerősöm gyerekéről, mintha együtt nevelnénk….

 • rebel scum

  A napi Coelhokat posztolókat is büntizném lánccal.

 • helga

  ha valaki a facebookon küldi el az exét…szerintem nagyon szomorú…