Adakozás sportolás közben? Igen!

Király voltál a legutóbbi plank challenge-en is? Vagy a crossfit szerelmese vagy? Vagy egyszerűen csak szeretsz adakozni? Mind a háromra lesz lehetőség május 16-án, szombaton a Nappaliban, ugyanis Az emberség erejével Alapítvány jótékonysági kihívást szervez Pécsett érdeklődők, adakozók és sportemberek számára.

hirdetés

Az emberség erejével Alapítvány nem először szervez jótékonysági programot, ám az adománygyűjtés sportprogrammal egybekötve lesz az első idei eseményük. Elvégre ki ne szeretné, hogy a kihívására befizetett nevezési díja nemesebb célokat szolgáljon? Tasnádi Zsófia, Az Élmény Tár Tanoda vezetője elmondja, hogy minden karácsonykor szoktak szervezni süteménysütő versenyt, ám ezúttal valami trendi sporteseménnyel szerették volna összekötni az adakozást.

plank, sport
A helyes plank tartás

Az egész nap kisebb kihívásokból fog állni, mint például a plank, más néven alkartámasz, hídtartás, vagy palló póz teljesítése. Ez a gyakorlat egyébként helyesen kivitelezve egyszerre dolgoztatja a vállövet, a hasizmokat, a gerincfeszítőket, a csípőt, a feneket és még a combokat is, de lesz guggolás és burpee, vagyis négyütemű fekvőtámasz kihívás is. Minden résztvevő az esemény után emléklapot kap majd.

Minden egyes kihívásra 500 Ft/fő a nevezési díj, az összeget egy az egyben Az emberség erejével Alapítvány által szervezett nyári táborra fordítják a szervezők. Ezekben a nyári táborokban egyébként a pécsi Gyárváros környékén lakó hátrányos helyzetű gyermekek vesznek majd részt, akiknek anyagi helyzetükből fakadóan nem lenne lehetőségük hasonló utazásra, táborozásra. A mélyszegénységben élő picik egyébként Az Élmény Tár Tanodába járnak szabadidős foglalkozásokra, ahol a lehető legváltozatosabb délutáni programokon vehetnek részt – egy ilyen hasonló program lesz a balatoni nyári tábor, aminek finanszírozása a szombati kihívás nevezési díjaiból áll majd össze.

Burpee
A helyes burpee technika

Ezekkel a kihívásokkal találkozhatunk:

  • 10.00: Plank (Meddig bírod tartani?)
  • 10.30: Guggolás + Bring Sally Up
  • 11.00: 3 perc Burpee (Mennyit bírsz csinálni 3 perc alatt?)
  • 11.30 – 13.00: 1 órás csapat Burpee (3 fős csapatokkal lehet indulni)
  • 14.00 – 15.00: Tippek és tanácsok otthoni edzéshez EdzőBával
  • 15.00: Plank (Meddig bírod tartani?)
  • 15.30 – 3 perc: Burpee (Mennyit bírsz csinálni 3 perc alatt?)
  • 16.30 – 18.00: 1 órás csapat Burpee Burpee (3 fős csapatokkal lehet indulni)

A kihívások mellett folyamatosan OFF-programok is lesznek majd, mint például a támogató bolt, ahol képeslapok megvásárlásával is a nyári tábor megvalósulását támogathatjuk, lesz vetítés az Élmény Tár Tanoda képeiből, videóiból, de lesz gyerek burpee és gyerekmegőrző is.

Adakoz 1

Sérült vagy? Sebaj!

Ha valami gátol majd minket szombaton a mozgásban, legyen ez sérülés vagy másnaposság, akkor is érdemes lesz eljönni, ugyanis a rengeteg OFF-program mellett a megunt ruháinkat is odaadományozhatjuk a hátrányos helyzetű gyermekeknek, de akár el is hozhatunk a már elajándékozott ruhák közül, némi pénzért cserébe. Délután 14.00-kor pedig tippeket és tanácsokat kaphatunk Reisz Dánieltől, a Testakadémia Pécs edzőjétől, és az esemény ötletgazdájától arról, hogy mégis hogyan edzhetünk hatékonyan otthon egyedül.