Alig nyalhatunk féláron Pécsen

Úgy tűnik, A Fagylalt Éjszakája elnevezésű országos kezdeményezés nem pörgette fel túlságosan a helyi cukrászdákat. Az augusztus 14-i féláras akcióhoz eddig egyetlen pécsi fagyizó csatlakozott, a vendéglátósok nagy része nem is hallott a dologról. 

hirdetés

A Fagylalt Éjszakája nevű akció országos méretű kezdeményezés, amelynek lényege, hogy a csatlakozó cukrászdák, fagylaltozók az átlagos záróra után éjfélig féláron kínálják a gombócokat.

fagylalt éjszakája

Az akcióhoz számtalan vendéglátóegység csatlakozott, főként a fővárosból, de szerencsére jó pár vidéki cukrászda is megmozdult a jópofa, Torkos Csütörtökhöz hasonló ötletnek köszönhetően. A lista (ami IDE kattintva érhető el) még nem teljes, folyamatosan bővül attól függően, hogy hol, mikor kapnak észbe a fagylaltozók tulajdonosai, üzletvezetői.

Augusztus 14-ig persze még több mint egy hét van, de úgy tűnik, a városban csupán egyetlen cukrászdában lesz lehetőség féláron fagylaltozni. A lista szerint a Ledina Cukrászda várja majd az édesszájú pécsieket.

Nem voltunk restek, és néhány helyen azért érdeklődtünk, tervezik-e a csatlakozást. A legtöbb fagyizóban azonban vagy nem is hallottak a kezdeményezésről, vagy hosszabb mérlegelést követően elvetették a regisztrációt. Volt olyan cukrászda, ahol munkaerő híján nem tudják megoldani a zárás utáni nyitva tartást, máshol azt mondták, túl drágák ahhoz a minőségi alapanyagok, hogy féláron adják a fagyit, de volt olyan tulajdonos is, aki szinte sértésnek vette még a feltételezést is, hogy esetleg csatlakoznak A Fagylaltok Éjszakájához.

Nő fagyival

Ugyan kicsit szomorúak vagyunk, hogy Pécsen a többség nem harapott rá az ötletre, de a listát végigpörgetve tény, hogy a vidéki városokban jellemzően egy, maximum kettő fagyizó csatlakozott a kezdeményezéshez.

Azért mi még reménykedünk a további jelentkezőkben, úgyhogy, a hasonlóan pozitív hozzáállásúak kísérjék figyelemmel a listát, esetleg lessék a Facebook-eseményt. Ha pedig valaki tud, hall, olvas másik pécsi cukrászdáról, ahol lesz jövő pénteken akció, az legyen olyan jó, és írja meg nekünk kommentben. Köszönjük!