Ettől megy az agyunkra a Facebook

Többségünk aligha tagadhatná, hogy rendszeresen megnyitja Facebook-oldalát. Valaki naponta többször, valaki csak hetente, de biztosan csekkoljuk ismerőseink állapotfrissítéseit. Vannak azonban dogok, amelyekre egyáltalán nem vagyunk kíváncsiak, szelektálni viszont nem könnyű. Összegyűjtöttük korosztályokra bontva, hogy melyek a legidegesítőbb állapotfrissítések, megosztások vagy feltöltések.

hirdetés

A legidegesítőbb női bejegyzések

Valószínűleg nem kell bemutatni a jelenséget, hiszen mindenkinek van olyan hölgy ismerőse, aki kicsit többet törődik a Facebook-profiljával, mint amennyit ildomos lenne. Vitathatatlanul ebbe a kategóriába tartozik az Instagram-képek hada. Legyen ez egy jól kinéző ebéd képe, önarckép a tükör előtt vagy egy villantós fotó. Aranyszabály, hogy csak mértékkel csináljuk! A legidegesítőbb női posztokhoz tartozik általában a “check-in” funkció is, amit nem csak hogy fölösleges használnunk, ha a sarki közértbe ugrunk le, de igen veszélyes is, ami a személyes biztonságunkat illeti. Jobb, ha nem látja az összes ismerősünk, hogy üresen áll a lakásunk, mert épp egy belvárosi kávézóban ücsörgünk.

facebookkep

… szerelmespár bejegyzések

Azt már megszokhattuk, hogy a Facebookon értesülünk ismerőseink új kapcsolatáról, sőt, még az eljegyzéséről, babavárásról is. Az is ismerős lehet, hogy a szakítás nem érvényes addig, ameddig a Facebook-profilunk mást jelez. A közösségi oldalas szerelmes ömlengéseknél azonban kevés idegesítőbb dolog létezik az interneten: például, amikor a szerelmes férfi közös képet posztol, amit a nő lájkol, aztán hozzá is szól, amit a férfi lájkol és hozzá is szól, amit a nő…- és elszabadul a pokol. Ezekkel a posztokkal aligha kezdhetünk valamit, kizárólag abban bízhatunk, hogy valaki szól nekik helyettünk is. A szerelmesekre jellemzőek továbbá a hiányos öltözékben vagy túl intim pillanatban készített felvételek, illetve a csicsás montázsok, amin az egymástól kapott legújabb ajándékok és lila felirat jelzi: még mindig nagyon szeretik egymást. Kedves szerelmesek, ezeket is kérjük mellőzni!

… férfi bejegyzések

Valamennyiünk ismerősei közt akad olyan férfi, aki nagyon szeret kora reggel számára tetszetős – általában intim női testrészeket ábrázoló – képeket megosztani. Az ilyesmit igen nehéz kiszűrni, pedig iszonyatosan zavaró tud lenni – és nem azért, mert prűdek vagyunk.

Férfi facebookozik

… amatőr bejegyzések

Mindig akadnak újonnan csatlakozott Facebook-felhasználók, akik nem teljesen ismerik a rendszert, így becsúszik néhány baki. Ide tartozik a személyes üzenetek kiposztolása az üzenőfalra, vagy a keresősáv használata helyetti posztolás, illetve a csupa nagybetűvel írott üzenetek. Sajnos ezeket nem lehet elkerülni, hiszen mindenki elkezdte valahol a közösségi életet.

… szülői és anyós bejegyzések

Bizony az egy igen kínos helyzet, amikor anyu vagy apu csatlakozik a közösségi oldalhoz, és késztetést érez arra, hogy minden posztunkat lereagálja. Sajnos ekkor moderálást igényelnek a bulizós fotók, a pasinkkal készített közös képek vagy a hétvégi bungee jumping felvételei. Ugyanilyen, sőt még szerencsétlenebb helyzet, ha anyósunk (vagy jelöltünk) van fent a közösségi oldalon. Szerencsére erre is van megoldás, hiszen a Facebookon ismeretségi köröket tudunk kialakítani, aminek alapján szabályozhatjuk, hogy ki melyik bejegyzésünket láthassa. Tény ugyanakkor, hogy a szülők között is akad, aki humoros, és kifejezetten szórakoztató, az ő posztjaikat öröm olvasni.

Az újdonsült szülők posztjait tekintve pedig a több ezernyi babás kép csapja ki a biztosítékot néha. Itt szintén fontos megjegyezni, hogy ha mértékkel csináljuk, akkor igen üdítő és aranyos tud lenni.

Old couple facebook

… tinédzser bejegyzések

A kamaszok bejegyzéseinél talán a hatalmas életigazságok a legidegesítőbbek. Amikor az ember azt gondolja, hogy kezdi kapiskálni az élet értelmét, valódi céljait és megismerte önmagát, fölösleges idézetekbe és leírásokba bocsátkozik. Gyakori a kamaszok közt továbbá a sok intim fotó, amit korábban már említettünk a szerelmespárok kapcsán.

… állattartó bejegyzések

Külön kategóriát szántunk a kutyás vagy cicás gazdik posztjaira, ami szintén gyakran átlépi a határt. Hozzájuk tartoznak az állatos mémek megosztása, az elveszett kiskutya- vagy kiscica-bejegyzések vagy a tonnányi közös kép egy állattal. Fontos megjegyezni, hogy ha ezeket mértékkel csináljuk, akkor jóleső látvány, de a túl sok szöveg és kép meg tudja tépázni az idegeket.

Jó tisztában lenni néhány közösségi funkcióval. Ha valamit például nem szeretnénk látni az idővonalunkon, akkor választhatjuk az “ezt nem szeretném látni”, “XY követésének leállítása” vagy a “bejegyzés jelentése” funkciók közül. Ha pedig eldurvul a helyzet, le is tilthatjuk ismerősünket.

[note note_color=”#4c7bb8″]

Az önök ismerőseinek milyen idegesítő szokásaik vannak? Ossza meg velünk hozzászólásban![/note]