Csatlakozz a pécsi Bóbitához!

Elhivatott művészlélek vagy? Nem tudod, hogyan tovább? Van színjátszási tapasztalatod? Érdekel a bábkészítés, rendezés, színházi zene vagy esetleg a díszlettervezés? Az elkötelezett, szakmai tapasztalattal rendelkező 17 és 27 év közötti pécsi fiatalok most csatlakozhatnak a Bóbita Bábszínház stúdiójához. Szeptember 14-ig lehet jelentkezni.

hirdetés

A Bóbita Bábszínház 10 hónapos Bábstúdiót indít szeptemberben azoknak a kreatív fiataloknak, akik fogékonyak a művészetek iránt, rendelkeznek valamilyen színjátszási, művészeti tapasztalattal, de még nem döntötték el, hogy milyen szakirányon tanuljanak tovább. – mondta el hírportálunknak Papp Melinda, a Bóbita Bábszínház igazgatóhelyettese.

Bóbita Bábszínház

A tavalyi évben 10-12 fő látogatta a stúdiót, amelyből öten végezték el a képzést. A színház számára ez kifejezetten sikerként könyvelhető el, a bábművészet ugyanis egy szűk szegmens, emellett az egyéni fejlesztéshez nagyobb létszámban nem is tudtak volna foglalkozni a hallgatókkal. Idén is nagyjából ez a létszám lett megcélozva.

A jelentkezők megismerkedhetnek a bábművészethez kapcsolódó részterületekkel, mint például beszédtechnika, bábtechnika, dramaturgia, ráadásul fizetniük sem kell ezért. Cserében pedig a hallgatóknak csak annyi a kötelezettségük, hogy részt vegyenek a Bábszínház programjain, tanulás közben besegítsenek az előadásokon és fiatalos, lendületes légkört építsenek ki a stúdióban. A kurzus zárásaként pedig lehetőségük lesz saját bábos etűdjeik bemutatására is.

Bóbita bábszínház
Az első Bábstúdió hallgatói és a Bóbita Bábszínház művészei egy közös commedia dell’arte workshopon

Bár a Bábstúdió nem nyújt akkreditált képzést, jóval komolyabb egy szakkörnél. Tulajdonképpen a színház által indított műtermi alapozó képzés, amelyet az általános felsőoktatási felvételi korhatárhoz igazítottak.

Papp Melinda hozzátette, hogy a stúdió legjobbjait minden rendelkezésre álló eszközzel segítik a továbbtanulásban és a jövőben visszavárják őket gyakornokként, illetve vendégművészként. A képzés további célja, hogy a felhívják a figyelmet arra: a bábművészet is jelen van a művészetek széles palettáján.