Bolondok napja a munkahelyen

Közeleg az április elseje, az örömünnep, amikor következmények nélkül viccelhetjük meg kollégáinkat, főnökünket vagy beosztottjainkat. Adunk néhány tippet, hogy milyen tréfákkal lepheti meg a munkahelyi közönséget – a viccelődés biztos siker és garantáltan jókedvet lop az unalmas hétköznapokba.

[box title=”Figyelem” box_color=”#f83030″]Viccelődni szabad, de okosan csináljuk! A gonoszkodó, sértő vagy túl veszélyes tréfa már túlmegy a határokon, ezért próbáltunk mi is az ízlésesség keretein belül válogatni a különböző csínytevésekből.[/box]

Április elseje

Akikkel ne tréfáljunk

Főnökkel csak a bátor mer! – ha a főnököd laza stílusú, akkor belefér, ha hódolsz a bolondok napjának. Ám ha nem olyan típus, akkor még véletlenül se próbálkozz, nehogy visszanyaljon a fagyi.
Elfoglalt kolléga – ha szemmel láthatóan sok a dolga a társadnak, akkor ne gátold viccelődéssel a munkafolyamatot. A humornak is megvan a maga helye, nem jó senkinek, ha emiatt csúsztok le a határidőkről.
Nagy projekt – semmiképpen se áldozzuk föl a minőségi munkát a vicc oltárán. Ha valami fontos projekt van készülőben, vigyázzunk a tétekkel és ne kockáztassuk a már meglévő munkánkat.

A businessman with a Kick Me sign
A hátra ragasztott vicces üzenetek a régi, de arany kategóriába tartoznak

Íme a tréfák:

1. Autómustra: Olyan kollégával viccelődjünk, aki autóval jár. Készítsünk egy cetlit, amin ez áll: „Nagyon sajnálom, hogy meghúztam a kocsiját!”, majd tegyük a szélvédőjére. Minél jobb autóval jár az illető, annál jobban fogunk szórakozni. Ha a munkahelyről rálátunk az autóra, külön mulatság az irodában.

2. Reggeli kávé: Régi vicc, de mindig bejön. Tegyünk a cukros üvegbe sót, majd figyeljük a következő alkalmazottat, amint kávét készít magának. Egy posztot is megér a Facebookon!

3. Határidő őrület: A főnök beleegyezésével küldjünk köremailt, hogy a következő munka határideje egy-két héttel korábbra tevődött. A legjobb, ha a szabadságon levőt, vagy a munkából hazatért kollégát tudjuk megtréfálni. Ne várjunk sokáig, avassuk be hamar a társunkat a tréfába, nehogy ezért túlórázzon.

4. Egér stop: Minden munkavállaló, aki felügyelet nélkül hagyja az egerét, büntetést érdemel! Amint kollégád elhagyja a számítógépét, ragassz egy cellux darabot az egere alsó részére, ezzel lehetetlenné téve az egér rendes működését. A bosszankodás nagyon hosszú is lehet!

Április elseje 5

5. Gemkapocs vadászat: Ez egy olyan munkahelyen ideális, ahol a másoló sokat használt irodaeszköz. Osonj be a másoló szobába, helyezd rá a gemkapcsot egy fehér lapra, majd készíts róla számtalan másolatot. A másolatokat helyezd vissza a papíradagoló tetejére. Figyeld a kollégáid elszánt keresését a titkos gemkapocs után.

6. Kék halál: Isteni szórakozást nyújthat, ha ezt beveted! Idősebb kollégáknál, illetve számítógép-analfabétáknál válik be a legjobban. Keress egy kék halált imitáló nagy felbontású képet, majd tedd ki képernyőkímélőnek, amíg a társad távol van a gépétől. A visszatértét követő pánikra készítsd elő a fényképezőgépet/okostelefont.

Április elseje 10

7. A hónap bolondja választás: Indíts titkos szavazást arról, hogy az iroda kit gondol a hónap bolondjának. Minden számít: az ügyetlenség, rosszul elsült munkahelyi vagy akár magánéleti tettek. Az eredmény meghozatala után pedig akasszátok ki a nyertes képét az irodai hirdetőtáblára.

8. Photoshop: A képszerkesztő programokhoz értő társainkat kérjük meg egy kis csapatmunkára. Keressünk az egyik kollégáról egy olyan képet ami kissé kompromittáló, majd egy kis javítgatással turbózzuk fel. Az eredmény akár egy köremailt is megérdemelhet.

Április elseje 4

[box title=”Plusz két tréfa csak hölgyeknek!” box_color=”#6393cf”]

1. Mobil válság: A bolondok napja a legjobb lehetőség megtréfálni az olyan férfi kollégáinkat, akiknél a feleség hordja a nadrágot. Csenjük el a mobilját, amíg nem látja, és cseréljünk ki benne egy-két telefonszámot. A kedvese nevét a barátaival, esetleg hölgy ismerőseivel cseréljük fel. Garantált az összezavarodás!

2. Titkos szerelmes levél: Fogalmazzunk meg egy titkos szerelmes levelet az egyik társunknak, majd küldjük el neki (akár e-mailben, álnéven). Kövessük nyomon a beszélgetést és reménykedjünk, hogy akár egy komoly levelezés is kialakulhat![/box]

Ha tud még ötletes munkahelyi tréfákat, ne habozzon megosztani velünk!

Hirdetés

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. egyetértek Zéé-vel a szerelmes levél még hagyján (bár nem jó ötlet) de a telefonban kicserélt számok már sztem nagyon durvák.

  2. Az utolsó kettőt -a hölgyeknek szólót- semmiképp nem ajánlom!
    Hacsak nem akarunk tönkretenni egy házasságot!
    Sosem tudhatjuk, hogy kinek mennyire érzékeny a kapcsolata és miért.

Comments are closed.