Burgermustra a Király Streatben

Hétvégén otthon elkészíthető street foodot ajánlottunk olvasóinknak. Most pedig teszteltük a legújabb elvihető, gyorskaját kínáló egységet a belvárosban. Hárman, háromféle burgert kóstoltunk a Streatben. 

hirdetés

[note note_color=”#c5df67″]

Gluténmentes Burger – 1300 Ft

Az adagot tekintve első ránézésre meglepődtem, mert a hamburgert kicsinek, a mellé halmozott sült krumplit és salátát pedig kevésnek találtam az árához képest. Ennek ellenére jóllaktam vele.

Finom és jókora adag volt a hús, ha női kezeket veszünk alapul, akkor kétujjnyi méretű. A hús mellé töltelékként lila hagyma, paradicsom, savanyú uborka, madársaláta és burgerszósz járt. Az ízvilág nagyon harmonikusra sikerült, nem fűszerezték túl, minden hozzávalónak a természetes aromája érvényesülhetett.

A hambi mellé amerikai káposztasalátát adagoltak, plusz egy maroknyi sült krumplit, ami érezhetően nem amerikai gyorsétterem színvonal, hanem valódi burgonya. A tálalás izgalmas és kreatív. Nagyon tetszett a rajztáblára csatolt Streat feliratú papír, utóbbi praktikusságát ugyan megkérdőjelezném, mivel átázva nem nyújt túl esztétikus látványt, ráadásul az átnedvesedett papírt könnyedén kilyukasztja a villa, ami nagyon zavaró. Ehelyett kitalálhatnának valami mást a lányok.

Ja, egyébként öröm, hogy az új egységben az ételallergiásokra is gondoltak, és lehet kapni gluténmentes hamburgert.

A hely

Dizájnos, letisztult, trendi. A kiszolgálás pedig kedves. Rendelni a pultnál lehet, de az elkészült ételt szervírozzák az asztalokhoz. [/note]

streat3
Gluténmentes Burger
[note note_color=”#faf2ad”]

Ramli Burger – 1100 Ft

Kicsit sokalltam a burgerek árait, a krumpli és/vagy a saláta mennyisége lehetne kicsivel több. Evés közben azonban megállt az idő számomra, annyira finom volt. A saláta, a sült krumpli és a burger összhangja tökéletes volt, minden íz a helyén. Friss összetevők és igényes kompozíció a tálcán.

Egy picit zavart, hogy a papír, melyen az étel volt hamar átázott, és szétmállott a saláta alatt. Ezt leszámítva egy igazi “királyi” lakoma volt.

A hely

Engem lenyűgözött a hely enteriőrje és a dizájnja. Minden apróságra figyelmet fordítottak, az “Étterem” felirattól kezdve a rajztáblán keresztül az étlapon szereplő fotókig minden helyén volt. Nagyon tetszett még a széles kínálat, és az, hogy van kora reggeli (7 órás) nyitás, kávé és szendvics is – ami hiánycikk a belvárosban. A kiszolgálás kifogástalan, figyelnek az emberre és kedvesek is – ami néha szintén hiányosság.[/note]

streat2
Ramli Burger
[note note_color=”#fbbd8e”]

Marhaburger – 1000 Ft

Nagyon rendben volt: érezhető, hogy saját fűszerezés, friss volt a hús és a zöldségek is. Annak kifejezetten örültem, hogy belefér az ember szájába, nem kell malac módjára enni. A buci annyira nem nyűgözött le, mert tulajdonképpen sima zsemle, nem pedig kifejezetten hamburgernek való (a Streates lányok megjegyzése: a bucit egy komlói pékségben kifejezetten az ő igényeikhez igazítva sütik, és valójában inkább sós lepény, mint hamburger zsemle). A saláta és a krumpli is ízlettek, pozitívum, hogy nem mirelit burgonyát használnak. 1200 forint volt egy burger és egy fél literes víz, ami teljesen rendben van és összességében átnézve az árlapot szerintem bőven a megfizethető kategóriába tartozik.

Elsőre kicsit kevésnek tűnt a saláta és a krumpli a burger mellett, viszont teljesen jól laktam vele. De azért 2-3 szem hasábburgonya és egy picivel több sali megdobná a látványt.

A hely

​A dizájn nekem bejön, a trendi bisztróvonalat ​követi: letisztult és otthonos. Nagyobb társaságoknak mondjuk kell egy kicsit rendezkedni, hogy elférjenek, de ennyi végülis belefér. A kiszolgálás kedves, ami nem meglepő a “Szobalányokat” ismerve. A rajztáblás tálalás jól mutat, viszont a papírt könnyen eláztatja a saláta, ezért lehet, hogy célszerűbb lenne egy másik típust választani.[/note]

streat1
Marhaburger
[box title=”Streat” box_color=”#872f0d”]

A Király utca végén néhány napja nyitott meg a “Szobás” lányok (Hegyi Maja és Sándor Ildikó) legújabb vállalkozása a Streat névre hallgató hamburgerező. Az egység a franciás vonalat követi, így a hamburgerek mellett különleges szendvicseket is kínálnak. Az alapanyagokat egy közeli pécsi hentestől szerzik be, a darált marhahúsból maguk gyúrják és fűszerezik a húspogácsát.

A krumplit nem mirelit, ropogósságának titka, hogy kétszer sütik át.

A kínálat állandó, de tervezik, hogy egy-egy szendviccsel minden héten frissül.[/box]