Bringaszezonra fel – bütykölj együtt a fiaddal!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, márciusban megalakult a Férfiak Klubja Pécsen. Az országos szintű kezdeményezés már több városban működik sikerrel. A klub az eredeti férfias értékek visszaállítását, megőrzését és továbbörökítését tűzte ki célul, illetve kiemelt figyelmet fordítanak a férfi-nő kapcsolatok harmonizálására. Az Apa-Fia Kör első rendezvényén közös bringabütykölésre hívják a pécsi családok hímnemű tagjait. 

hirdetés

Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója márciusi cikkünkben így nyilatkozott a szervezetet elindító gondolatról.

– Évek óta látom, hogy a férfi értékek képviselete igencsak hanyatlóban van. Emellett észrevettem azt is, hogy a nők nagyon sokszor teszik fel a kérdést: “hol vannak a férfiak?” Ráadásul általában ezt a problémát olyan nők feszegetik, akiknek igenis szükségük lenne az erősebbik nem képviselőire.

apa, fia, horgászat

A férfiértékek pedig leginkább a gyakorlatban mutatkoznak meg, ezért döntöttek úgy, hogy több városban indítanak úgynevezett Apa-Fia Köröket, ahol apák, nagyapák és fiúgyerekeik havonta egyszer összegyűlhetnek, hogy együtt tegyenek szert különféle gyakorlati ismeretekre. A közös tevékenységek során pedig beszélgetésre is lehetőség nyílik.

– Mivel az erősebbik nem képviselői kevésbé képesek az önfejlesztés nőies, körbeülős, megnyílós módjára, a Férfiak Klubja olyan platformot kezdett el építeni, ahol ezt férfiasan tehetik, a maguk ritmusában. Hiszen nekünk is igényünk van arra, hogy tanuljunk egymástól, beszélgessünk és megértsük, hogy mindenki ugyanazokkal a problémákkal küszködik – hangsúlyozza az alapító.

bicikli, apa, fia, kerékpár

A pécsi Apa-Fia Kör most szombaton, április 25-én szervezi meg első igazi programját. A kerékpáros szezon elindulásának apropójából közös bringaszerelésre invitálják az érdeklődőket.

– A tervezett 2-3 óra alatt egy hozzáértő pécsi fiatal, az egyedi kerékpárokat építő Lajos Milán segítségével átnézzük, beállítjuk a bicikliket, kicsit szerelgetünk, olajozunk együtt, aztán a fiúknak szabad játék, mi férfiak pedig közben nyugodtan beszélgethetünk az élet dolgairól, terveinkről – így a pécsi Apa-Fia Kör elindítója, Soós Szabolcs Attila.

A program stílszerűen a KRESZ-parkban (cím: Pécs, Páfrány utca 44.) lesz délelőtt 10 órától.

Részvételi szándékukat lehetőség szerint előre jelezzék az alábbi telefonszámon: +3620/530-4909