Csatlakozz Te is a Nagy Pécsi Kávészünethez!

Pécs sok mindenben élen jár, az elmúlt néhány évben nyílt fantasztikus kávézóknak köszönhetően a kávézás kultúrája is fellendült városunkban. Egy egyedülálló kezdeményezésnek következtében pedig idén ősszel mi is csatlakozhatunk a Kreatív Kávészünethez.

hirdetés

A Kreatív Kávészünet projekttel hét pécsi kávézóban találkozhatunk, és segíthetünk az ötletgazdának, hogy a kávézás közbeni gondolatainkkal fotókat inspiráljuk. De előbb ismerjük meg a pécsi Szijjártó Lindát, a Lindicake blog és a projekt megalkotóját.

A Lindicake blogról

A Lindicake blogon kávézással és sütéssel kapcsolatos élményekkel találkozhatunk, kreatív fotók formájában. Az inspiráló fotókat először két éve kezdte el posztolni Linda, aki egyébként pszichológiát tanít a Pécsi Tudományegyetemen.

– Az oktatásban és a fotózásban egyaránt nagy örömet lelem. Külön boldogság számomra, hogy az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján a hobbim és a munkám kölcsönösen inspiráljak egymást – mondta Linda, aki azt is elmesélte, hogy a kávézás és a süteménysütés lassan 13 éve része az életének, az azonban már a kezdetektől fontos volt, hogy a sütik ne csak az ízre, de a küllemre is olyanok legyenek, hogy el tudják varázsolni az embert.

A blog elsősorban személyes élményekről szól, Linda a pillanat örömét, az apróságokban rejlő szépséget igyekszik bemutatni saját perspektívájából.

lindicake2

A Kreatív Kávészünet

– A fotóimat eddig a saját élményeim, gondolataim inspirálták. Idén tavasszal úgy éreztem, eljött az idő, hogy ez megváltozzon. Szeretném, ha a képeken mások élményei, vágyai, gondolatai is megjelennének, ezért megkérem a Pécsett kávézó embereket, meséljék el nekem, mi jár a fejükben kávézás közben – meséli Linda.

A kezdeményezéshez hét pécsi kávézó csatlakozott, náluk szeptembertől a kávé mellé egy szórólap is jár, ezeken oszthatjuk meg a személyes történeteinket. Ezek fognak alapul szolgálni Linda fotóihoz, így végső soron egy közös kaland révén képet kaphatunk arról, hogy min gondolkodnak a Pécsett kávézó emberek.

A projekt végén egy nagy meglepetés vár mindenkit, aki megosztja gondolatait a kihelyezett szórólapokon. Azt, hogy mi lesz ez, egyelőre nem árulta el nekünk Linda. Addig is, pécsiek: Kávézásra fel!

Ahol megoszthatjuk gondolatainkat kávézás közben:

Pécsi Kávé, Block Coffee Room, Nappali, Balkán Bisztró, Kisbalkán, Filter, Next Step Coffee