Csemege a város szívében

A napokban nyitotta meg a kapuit a Bajcsy-Zsilinszky utcában az a csemegeüzlet, amely céljául tűzte ki az egészséges, paleolit és gluténmentes termékek népszerűsítését, forgalmazását. A boltot nem lehet nem észrevenni, hatalmas kirakatával és hívogató arculatával megragadja a tekintetet. Mi sem bírtunk ellenállni, bementünk, körbenéztünk és véleményeztük a kínálatot! Íme a pécsi Billy BOB szubjektív tesztje!

hirdetés

Kocsis Viola, marketingért és termékkínálatért felelős vezető elmondja: olyan delikáteszt szerettek volna létrehozni Pécs belvárosában, ahol jó minőségű különlegességek, termékek és ínyencségek kaphatóak, továbbá azoknak a vendégeknek szeretnének kedveskedni, akik valamilyen ételintoleranciával küzdenek vagy speciális táplálkozást folytatnak. Vannak gluténmentes, diabetikus és paleolit termékek is a boltban, később pedig lesznek saját készítésű szendvicsek, házi szalámikból, tejtermékekből és péksüteményből.

– Természetesen ezek mellett  vannak olyan termékek is, amelyek megtalálhatóak más boltokban is, mert megpróbálunk alkalmazkodni a vásárlók igényeihez. A bolt egyébként teljes mértékben önkiszolgáló, a vásárló ahogy pakol a kosárba, készíthet egy kávét is magának, ebben is egyedi a Billy BOB. Ezen kívül naponta friss ételeket vásárolhatunk a Natúr Ételbár kínálatából (a Natúr Ételbárt ITT teszteltük!)

Íme négy kolléga szubjektív véleménye a helyről, a dizájnról, a termékekről, az árakról és a hely hangulatáról.

IMG_2174

[box title=”Első véleményező” box_color=”#ffba85″]

Ahogy megláttam az üzletet kívülről, örült a szívem. Egy ügyes dizájnnal kialakított csemegebolt a város szívében, ez kell nekünk! Ahogy betértünk, nem hagyott alább az ámulatom, a falakon a szöveg, az izgalmas arculat nagyon megnyerő. Ahogy elkezdtem a polcokon kutatni, észrevettem, hogy nemcsak külföldi termékek vannak, hanem zömében hazai termelőktől érkezik az áru. Az árak nagyon vegyesek, vannak horribilis összegért kapható prémium termékek, de vannak olcsóbbak is.

Tetszik, hogy a gluténmentes és a paleolit irányzatra helyezték a hangsúlyt, viszont így van pár termék, amelyeket ugyanúgy a multikban is megtalálni. Ez már kevésbé jó, én inkább koncentráltam volna a helyi termelőkre. A szénsavas cukros üdítőket pedig egy az egyben kihagytam volna a kínálatból. Sajnos csak gépi kávét lehet kapni, amit nagyon sajnálok, mert szívesen szürcsöltem volta egy ügyesen elkészített lattét, de ahogy értesültünk, pár hét múlva szendvicseket is lehet majd kapni, ami pluszpont. Szívesen reggeliznék ott egy bevásárlás alkalmával. A kinti részen kevés az ülőhely, ami reméljük változni fog. Összességében nekem nagyon tetszett, apró finomításokra lesz még szükség. [/box]

Termékek Billy BOB

[box title=”Második véleményező” box_color=”#94caff”]

Elöljáróban annyit mondanék, hogy nagyon örülök az újabb frissen nyitott üzletnek a belvárosban. Szerintem hozzám hasonlóan sokan vásárolnak szívesebben kisebb, igényes helyeken, mint a hipermarketekben. Az pedig külön jó hír, hogy a bolt a különlegességekre, illetve az egészséges, glutén- és cukormentes termékekre specializálódott. Ugyanakkor furcsállom, hogy ha ez a cél, akkor mit keres például kóla és ice tea a kínálatban, bár ez nyilván üzletpolitikai kérdés.

Ott jártunkkor látszott még némi káosz az árazás terén, és itt-ott hiányosnak érzékeltem az árukészletet is, de erre nagyon kedvesen jó előre felhívták a figyelmet, így megbocsátható. Én egy kicsit több különlegességre és olyan termékre számítottam, amik tényleg nem nagyon vannak más üzletekben, vagy legalábbis sokat kell kergetni őket. A pepperonis olívaolaj és a szarvasgombás balzsamecet azért nagyon felkeltette az érdeklődésemet, és rögtön vettem is egy gluténmentes édességet.

A paleolit táplálkozás hívei biztosan örülhetnek ennek az új belvárosi üzletnek.[/box]

IMG_2169

[box title=”Harmadik véleményező” box_color=”#8affab”]

Nagyon tetszett a hely belső dizájnja, nagyon fiatalos és trendi a nyers fenyőfás polc, az izgalmas feliratok a falon. Tetszik, hogy kistermelőktől is lehet vásárolni, bár ez nem egyedi a városban, ilyen üzletekkel szerencsére találkozni már Pécsett. Nagy hiányossága a helynek szerintem egy jó kávégép, nekem mániám a jó kávé, ezért ez nálam fontos szempont. Ha már van lehetőség kávézni, akkor az inkább legyen jó minőségű.

Amikor ott voltunk, akkor csak két asztal volt a külső térben, amit kicsit kevésnek tartottam, bár ezt is a kezdeti nehézségek számlájára lehet írni, később biztos lesz több ülőalkalmatosság. A wifi jelszavas volt, így nem tudtam internetezni sem, és kiírva sem láttam a jelszót. Összességében nagyon pozitív a benyomásom a hellyel kapcsolatban, szívesen fogom látogatni a későbbiekben. [/box]

IMG_2158

[box title=”Negyedik véleményező” box_color=”#e2a8ff”]

Néhány nappal korábban hallottam az új üzlet nyitásáról, és nagyon megörültem, hogy végre olyan helyen nyílik ilyen bolt, ami nap mint nap útba esik. A hely dizájnja egyébként rettentő jó lett, nagyon trendi, igazán hangulatos.

A kínálatról elöljáróban úgy értesültem, hogy csupa egészséges, gluténmentes és paleolit dolgok lesznek, ezzel szemben eléggé meglepődtem, amikor Milka csokikkal, Snickersszel és társaikkal, cukros üdítőkkel, no meg energiaitalokkal találkoztam. Ezt kicsit negatívumnak érzem egy olyan helyen, ami inkább az egészséges életmódra specializálódna. Tetszik, hogy vannak kézműves termékek (kekszek, tejtermékek, stb.), viszont lehet inkább a helyi termelőket részesíteném előnyben, de persze ez nem kifogás, csak egy megjegyzés.

Egyébként vannak nagyon jó dolgok, pl. fűszer különlegességek, mindenféle ecet, olaj, különlegesebb müzlik, sok-sok keksz, szóval a kínálat bőségével nincs gond, inkább kisebb kesze-kuszaságot érzek a termékek/gyártók összeválogatásánál. [/box]