Dicsérheti vagy szidhatja a sulikat!

Hatalmas fejtörést szokott okozni a szülőknek a gyerek beiskolázása. Nem véletlen, a választás ugyanis meghatározza a pici következő nyolc évét. Ezt jól tudják a pécsi anyukák is, ezért létrejött egy oldal, ahol személyes véleményeket lehet megosztani az iskolákról – jót, rosszat, szülőktől, szülőknek.

hirdetés

Az oldal a bölcsőde-, óvoda- és iskolaválasztás előtt állókat segíti szülői véleményekkel. Persze minden szülő más szempontok alapján mérlegel, például hogy könnyen megközelíthető-e és árnyas-e az udvara, így nem kell félni, hogy napszúrást kap a gyerek, vagy hogy jók-e a továbbtanulási statisztikák és elérhető-e színvonalas angol oktatás már az első évtől, netán azért, mert kedvesek az óvónők és egészséges ételeket kapnak a gyerekek.

iskolatáska

Hasonló kérdések zajlottak le az oldal alapítójának, Gellén Nórának a fejében is, így első kézből érkezett a segítő szándékú weboldal ötlete.

– A Pécsimami.hu-t édesanyák működtetik és mindannyian átéltük már az iskolaválasztás izgalmait. Ellátogattunk a kiszemelt suli honlapjára, elmentünk a nyílt napjára, de legalább ilyen fontosnak tartottuk, hogy megkérdezzünk olyan szülőket, akiknek a gyermek már oda járt –mondja Nóra. Hozzáteszi, ez a procedúra nem mindig egyszerű, ezért gondolták, hogy egy online felületen segítik a szülőket. Az ötlet eddig sikeresnek tűnik, már több száz vélemény érkezett a különböző iskolákról.

A kezdeményezés országos, hiszen a partneroldalaikon, a többi megye iskoláit is véleményezhetik a szülők.

iskolaérettség kislány

– Bár most mindenki azt keresi, hol lehet problémát találni, mi nem jó, mi miért nem működik, mi ezzel a pozitívumot keressük. Éppen az a nagy dolog, hogy a nehézségek ellenére is szülők és gyermekek is elégedettek tudnak lenni az iskolákkal, melyeket jó szívvel ajánlanak egymásnak sz ülők – így Gellén Nóra.

Hozzáteszi, hogy a véleményeket egyébként szűrik, de eddig egyetlen alkalommal sem kellett moderálniuk a hozzászólásokat.

Az eddig beérkezett több száz szülői vélemény máris olvasható a weboldalon (ide kattintva érheti el a véleményeket), de a legjobb hír, hogy 2016. február 29-ig még bárki elmondhatja, hogy miért szereti azt az intézményt, osztályt, csoportot, ahova gyermeke jár (véleményünket pedig itt mondhatjuk el). Ezzel nem csupán egymást segíthetik a szülők, de a legaktívabb csoportok és osztályok értékes díjakat is elnyerhetnek – avat be Gellén Nóra.