Gyerekek és zene minden mennyiségben

Autóba be, autóból ki, énekóra itt, énekóra ott, közben interjúk készítése, próba a saját zenekarral, esetleg egy kis fellépés, társas a gyerekekkel vagy este nyolckor még egy otthoni minikoncert a lányával. Még olvasni is fárasztó, ugye? Radóczy Jusztina mégis bírja. A pécsi énekesnő egész napja a zene körül forog, másodállásban pedig “anyataxiként” funkcionál. 

“Általában 6-6.30 körül kelek, reggelizni pedig nem nagyon szoktam. Igazi kávét egyébként sem ihatok, de hogy legalább a hangulat meglegyen, bedobok egy jó kis cikória kávét, és majszolok mellé müzlit vagy gyümölcsöt. A napom két gyermekem, Leila és Lukács fuvarozásával kezdődik. Indul a körút először a Pécsi Művészeti Gimnáziumba, majd a Köztársaság téri Általános Iskolába. Ezután én is berobogok a munkahelyemre, az Árpád Fejedelem Gimnáziumba, itt ugyanis ének-zene órákat tartok a lurkóknak, plusz van egy popszakkörünk is.

Jelenleg egyébként éppen azon dolgozom, hogy a hagyományos, iskolai zeneórákat egy kicsit megreformáljam. Szeretnék kialakítani egy zeneszobát, ahol párnákon ücsörögve, egy kicsit relaxálva tudom átadni a tananyagot a diákoknak.

reggelmontazs

Délután általában összeszedem a fiamat az iskolából, majd megyünk haza. Ekkor következik a második “műszak”: a Dzsászti Énekstúdióban pop-dzsessz magán énekórákat tartok általában este 6-7-ig. A tanítványaim között a 15-től egészen a 40 évesekig szinte minden korosztály megtalálható. Mostanában meglehetősen sokat próbálunk, félévente van ugyanis egy közös projektünk, amiben a pécsi DIP Trio van a segítségünkre. Most éppen akusztikus koncerttel készülünk az énekeseimmel.

Radóczy Jusztina delutanmontazs

A késő délutánjaim, estéim elég változatosan alakulnak. Van egy országos magazin, ahová havi rendszerességgel készítek interjúkat és cikkeket, ezenkívül előfordul, hogy próbálok vagy fellépek a saját zenekarommal, a Jazzimpairrel. Az esti családi programok része a társasozás, vagy a filmnézés, Lukács nagyon szereti mindkettőt. Leila lányommal pedig gyakran zenélünk közösen – akár este nyolckor is. Drámatagozatos a művészeti gimiben, de imádja a musicaleket, és erre a pályára is készül.

Ha időm engedi, akkor szívesen eljárok mások koncertjeire, esetleg olvasok este a kanapén Lilo, a kutyánk társaságában. Későn kerülök ágyba, úgyhogy nem alszom valami sokat. Néha magam sem tudom, hogy hogyan csinálok ennyi mindent, de nekem a zene és a gyerekek annyi örömet okoznak, hogy én tényleg egy boldog anya, tanár és nő vagyok.”

Radóczy Jusztina estemontazs