Egy feketét, csajok?

Kávékörképet készítettünk a teljesség igénye nélkül, hogy bemutassuk azokat a kedvelt helyeket a városban, ahová legalább egyszer muszáj beülnötök a lányokkal! A válogatásnál szempont volt, hogy ezekből a kávézókból haza is lehessen vinni kedvenc feketénket őrlemény vagy kávébab formájában. 

hirdetés

[note note_color=”#c9eeda”]

A kávé általában az egyik központi eleme a találkozóknak, sőt, van olyan, akinél a nap sem kel fel addig, míg az első (pár) csésze le nem gurult a torkán. Egyesek az élénkítő hatása miatt, mások meg csupán kedvtelésből fogyasztják, de a legtöbben nagyon odafigyelnek rá, hogy milyen minőségű kávét vásárolnak. Ha te is szereted a különlegességeket, válogass kedvedre ajánlásunkból![/note]

Block Coffee Room

Az ifjúság útján található kávészoba egy nagyon hangulatos hely, ahol különösen odafigyelnek a kávékészítés mozzanataira. Minőségi a kávéforrás, az őrlés folyamata és maga a főzet is. A kávéfőző gép pedig egy valódi műalkotás, amely egy majdnem százéves tölgyfaszekrény darabjaiból nyerte új burkolatát.

Az árak kedvezők, az eszpresszó 290, a cappuccino 390 forintba kerül. A baristák kedvessége és szakértelme pedig elsőrangú.

Szerkesztőségünk korábban már tesztelte a helyet, erről itt olvashattok!

kávézó5

Coffeeshop Company

A PTE Általános Orvostudományi Karával szemben, a Szigeti úton található a Coffeeshop Company üzlete. A személyzet nagyon közvetlen és kedves. Ami nagyon klassz, hogy szendvicset és süteményt is árulnak. A kiszolgálás „In-house”, illetve „To Go” koncepciókon alapul, azaz fogyaszthatsz helyben, de el is viheted magaddal kedvenc feketédet. A hely akadálymentesített és az Erkel Ferenc utca felől autóval is megközelíthető. Gyereksarokkal várják a kicsiket és wifi-kapcsolattal a nagyokat.

A szemes kávé kilónkénti ára kissé borsos, 15 990 forint, a főzött feketék között pedig az olasz eszpresszó különböző típusaitól az amerikai hosszúkávéig mindenfélét találhatsz itt, 460 – 890 forintos árakon.

coffeeshop

La Genovese

A kávézó többszörösen nemzetközi aranymedál díjat nyert La Genovese Oro kávéval kényezteti vendégeit. A Pécs Plázában a mozi mellett újonnan nyílt helyen a”kikötő aranya”-ként emlegetett kávék mellett többek között háromféle pálinkával, sörrel, limonádéval és 10+1 pontgyűjtő kávé akcióval várnak.

A főzött igazi olasz kávék ára 280 és 440 forint között mozog. A kínálatban az eszpresszó és a latte macchiato között a leggyakoribb típusok – ristretto, lungo, cappuccino, latte, – is megtalálhatók. A La Genovese kávécsalád különféle szemes kávéikhoz kedvező 4000-5400 forintos, őrölt kávéhoz 6400 forintos kilónkénti áron juthatsz hozzá itt.

la genovese

Cafe Frei

A Király utcai Cafe Freiben a bőség zavara fogad minket. A választék olyan széles, hogy szinte be se lehet elsőre fogadni. A kávézó maga varázslatos, messzi tájakat idéz. A baristák jó fejek és segítőkészek. Ami nagy örömünkre szolgálhat, hogy minden kereskedelmi forgalomban kapható Frei kávét megtalálhatunk itt, amelyek ára 9990 forint kilónként.

A hónap kávé-kalandja a Monacói kókusztej-frappe citromfűvel, amelyet az egységes 530 forintos áron lehet megkóstolni. A felfedező kedvű látogatók ugyanebben az árban választhatnak még az arab és latin kávék, az amerikai, francia, valamint a japán kávékonyha remekei közül.

A jegeskávék 590 forintos áron, az olasz kávék pedig 330 és 530 forint közötti árakon érhetők el.

Korábban a Cafe Freiről is megírtuk kritikánkat. IDE kattintva megnézheted! 

frei kávézó7