Gyors reggeli a Kórház téren?

Mindig örülünk az újonnan nyíló pécsi vendéglátóhelyeknek, de ez a most tesztelt kávézó, reggelizőhely különösen a szívünk csücske lett. Nagyon bízunk benne, hogy a tulajdonosokon érezhető kezdeti lelkesedés tartós lesz, továbbá úgy gondoljuk, a Kórház téren álló Next Step Coffee valamiféle hiányt tölt be a pécsi palettán. Most elmondjuk a véleményünket. 

next step, kávézó03

[box title=”1. tesztelő” box_color=”#e7cae6″ title_color=”#080808″]

Hol is kezdjem? Először is pár szóban összefoglalva: remek elhelyezkedés, szuper kiszolgálás, finom ételek és italok. Most pedig bővebben. Távol álljon tőlem az ömlengés, de tényleg nagyon tetszett a hely enteriőrje. Persze itt is van trendifaktor – a mostanában igen divatos raklap és táblafesték, amitől sokan már sikítófrászt kapnak – valahogy mégsem tolakodóan menő.

Mint azt a tulajdonostól megtudtuk, kétféle kávéval mennek. Egy olasz és egy franciásabb pörkölésű kávéval. Az én jegeskávém hibátlan volt, mellé frittátát (tojáslepényt) ettem, amiben szintén nem csalódtam, volt benne bőven alapanyag. Egy kis koktélparadicsomot el tudtam volna még képzelni pluszban, de pozitív, hogy ezen ötletemre vevők voltak a tulajdonosok is.

Számomra nagy öröm még, hogy lehet igazi müzlit reggelizni tejjel és mézzel, sőt akárcsak a kávék esetében, elviteles formában is készítenek ilyet.

És még egy dolog, egyelőre nincs, de tervezik, hogy hamarosan lesz biciklitároló is a kávézó előtt![/box]

next step, kávézó08

[box title=”2. tesztelő ” box_color=”#cce5e6″ title_color=”#000000″]

Az egész hely szuper szerintem, de ami különösen megfogott engem az a kávézó hangulata, a kedves kiszolgálás, és az, hogy mindent helyben készítenek. Vagyis, bár lassan szitokszó kezd lenni ez a jelző, de házi készítésűek a reggelire valók.

Én csokis kekszet ettem, egy finom, jó habos cappuccinóval leöblítve. Mindkettő hibátlan volt, a csokis keksz különösen ízlett, mert tele volt csokidarabokkal, és az árához képest kiadós adag .

A kiszolgálással nagyon meg voltam elégedve, hihetetlenül kedvesek, ami egy morcos hétfő reggelen nagyon jól tud jönni. Mosolyognak, beszélgetnek a vendégekkel, nagyon készségesek, és plusz pont, hogy a tulajok maguk gondoskodnak a vendégekről.

A belső tér szép, és otthonos. Minden gond nélkül el lehet ücsörögni itt, ha a valaki ráér hosszabban időzni.[/box]

next step, kávézó06

[box title=”3. tesztelő” box_color=”#fceba6″ title_color=”#000000″]

Rendkívül barátságos hely, irtó jó belső térrel és nagyon kedves személyzettel. Ami rögtön szemet szúrt, az az ötletes “órás” asztalka – nagyon jól néz ki. A pulton álló kis hűtőpultban nagyon guszta finomságok voltak, az aszaltgyümölcsös muffint és csokis kekszet mindenkinek ajánlom!

Ami még pozitívum, hogy koffeinmentes kávé is szerepelt az itallapon. Mivel nem vagyok barista, így csak annyit tudok róla mondani, hogy nagyon ízlett, nem volt túl erőteljes az íze, számomra pont megfelelő volt.

Talán annyit tudnék még javasolni, hogy kint, az utcafronton is lehetne 1-2 asztalka. Ám a tulajdonosok elmondása szerint ez is tervben van, úgyhogy emiatt sem kell aggódni. Ami az ár/érték arányt illeti, abszolút rendben van, teljesen megfizethető.[/box]

next step, kávézó10

[box title=”4. tesztelő” box_color=”#e3f1b6″ title_color=”#0d0d0d”]

Én nem kávézom, úgyhogy a kánikula ellenére egy meleg jázminos teával indítottam. Szimpatikus volt, hogy nem citromlét, hanem igazi citromkarikát kaptam mellé, illetve barna cukor is volt az asztalon.

A frizbi méretű csokis keksz nekem is nagyon ízlett, érződött rajta, hogy nem műanyag, bolti vacak, hanem jó alapanyagokból készült sütemény. Közösen megkóstoltunk még egy levendulás kekszet is, ami szintén isteni ízű, nem túlságosan erőteljes benne a levendula, pont jó.

Fojtásként ittam még egy limonádét, és igazából ez tette fel az i-re a pontot. Ezt a nyári frissítő italt szerintem nagyon sok helyen elrontják, túlcukrozzák vagy elcitromozzák. Itt viszont nagyon jól el voltak találva az ízek, nem szomjasabb lettem tőle. Érdemes megkóstolni. Ami pedig a külcsínt illeti, nagy kedvencem a színes csíkos szívószál.

Tőlem további piros pont jár a hely tulajdonosainak: kialakítás alatt van a mosdóban pelenkázó, és lesz szoptató sarok is a kismamáknak. [/box]

hirdetés

Hirdetés