Éjszaka az erdőben vagy félmaraton? Vállald be!

A futás szerelmese vagy? Akkor biztosan örömhír számodra, hogy május bővelkedik az izgalmasabbnál izgalmasabb megmérettetésekben, Pécsett ugyanis számos versenyt, programot szerveznek az illetékesek a fürge lábúaknak. De ha nem is szeretsz annyira futni, érdemes csemegézned! Csokorba szedtük a leghangzatosabb eseményeket a hónapban.

hirdetés

Egyedül, éjszaka, az erdőben!

Ettől valószínűleg borsózik a hátunk, ám a hangulat és a drukk garantált a Baranya Megyei Éjszakai Bajnokságon, amelyet a kővágószőlősi Szarvaskúton rendeznek meg május 29-én pénteken, ugyanis egyedül, egy térképpel a kezünkben kell tájékozódnunk, és a leghamarabb megtalálunk a változatos domborzatú pályára kitűzött pontokat. A szervező Baranya Megyei Tájékozódási Futó Szövetség garantált élményt ígér, és mindent megtesz azért, hogy a futók biztonságban, mosollyal az arcukon érjenek a célba. És nem csak azért, mert megmenekültek a vaddisznók elől.

További részletért látogassuk meg a TájfutásPécs.hu oldalt, és olvassuk el a verseny kiírását. Kezdőként se hátráljunk meg, ugyanis az úgynevezett nyílt kategóriát a lelkes érdeklődők számára hirdetik meg.

sport, edzés, futás

Isteni táv, isteni környezetben

A Nyugat-Mecsek lankáin, gyönyörű, festői környezetben kanyargó pályán, erdőben (néhol aszfaltozott úton) teheti meg a lelkes érdeklődő a távot Baranyában, az 1. Pécs – Orfű Félmaraton futóversenyen. A május 23-i futáson akár egyéni, akár váltós rendszerben nevezhetünk. A fürge lábúakon kívül a gyerekeknek, illetve a pihenni vágyóknak is kedveskedik majd a Pécs Fuss Velem Szabadidő és Sportegyesület, ugyanis lesz hatalmas ugrálóvár, lovak és lehetőség lesz ázni az Orfűi Aquaparkban is.

A verseny távjai egyéni nevezéssel 21 km, 2-es váltóban 7,7 és 13,3 km, 3-as váltóban pedig 7,7, 4,8 és 8,5 km. Online EZEN az oldalon nevezhetünk.

Maraton 2

Navigálj a Zsolnay Negyedben!

Több mint ötven sportág képviselőivel, szakembereivel találkozhatnak a Negyedben a látogatók május 16-17-én és népszerű, de kevésbé ismert sportágakat is kipróbálhatnak. A májusi mozgolódás közepette a látogatók összefuthatnak többek között Schobert Norbival, dr. Rátgéber Lászlóval, Iványi Dalmával, id. Dárdai Pállal. Lesznek extrémsport-bemutatók, küzdősportgála, helyben bonyolított profi és amatőr versenyek, életmód-előadások és egészségügyi állapotfelmérés is színesíti programot – de lesz természetesen futás is!

A Ginkgo téren ugyanis navigációs játékot tartanak, amely a megoldás és megtalálás örömét, pontosságot és tudatosságot, az önbizalom fejlesztését és önállóságot ad a kicsiknek – mindezt a háromrészes navigációs játék keretében. A piciknek kifejezetten ajánljuk, mivel játék, sport, mozgás, kvíz és kincskeresés is egyben. A navigációs játék animátora Kelemen János huszonötszörös magyar bajnok tájékozódási futó lesz.

Bővebb információt ITT találhatunk.

zsolnay fesztivál2

Ha tud még szerveződő futóversenyről Baranyában, ne habozzon, írja meg nekünk hozzászólásban!