És nálad hogyan indul a reggel?

Mi nem maradhat ki egy reggeledből semmiképp? Egy kávé? A hírek olvasása? Egy kis sport, esetleg kutyasétáltatás? Kíváncsiak voltunk arra, vajon kinek milyen a reggeli rutinja, így megkerestünk három merőben különböző területen dolgozó ismert pécsi embert, hogy meséljék el, náluk hogyan indul el a nap!

hirdetés

De Blasio Domenico vízilabdázó

Doma – ahogy a barátai és ismerősei nevezik – korán kelő típus. Reggelei nagyjából hasonlóan telnek a nyári időszakban. Két kicsi fiával 6 -7 óra között kelnek és a nappaliban játszanak, mesét néznek, míg feleségének biztosít némi relaxációs időt. A család tagja egy 6 éves francia buldog, aki a házban tölti az éjszakát, így reggel őt is meg kell járatni a kertben. A közös reggelizés és öltözködés a következő napirendi pont, majd 8-ra Doma oviba viszi a srácokat. A reggeli rutinba beletartozik a 9 órai erőnléti edzés a Mecsek Fitnessben, és a délelőtt további részét kitöltő vízilabdaedzés a Hullámfürdőben.

Persze a meccsnapok kicsit különböznek az általánostól, ilyenkor a picik a nagyszülőknél alszanak, extra pihenőidőt biztosítva anyának és apának. Hazai mérkőzés előtt, szombatonként ovis úszásra megy a család. Ez kifejezetten jó bemelegítés az élsportoló családfőnek is, aki nyáron igyekszik minél több időt a gyerekekkel tölteni, hiszen a szünet után újraindulnak az esti edzések, és nem tud annyit együtt lenni feleségével és gyermekeivel, mint szeretne.

De Blasio Domeminco

Szili Katalin politikus

Katalin nagyon nem szeret korán kelni. Nagyon jó alvó, akinek szüksége van a 7-8 óra pihenésre minden nap. Legutóbb egyéni csúcsot döntött 11 óra folyamatos alvással. A reggel tehát akkor indul vidáman és jól, ha magától ébred fel. A tökéletes napindító egy jó tejeskávé, némi müzli, egy pohár gyümölcslé. A reggeli edzés nála legfeljebb – ahogy viccesen említi – a “távolba nézés”, ami mindenekelőtt az online felületek, friss hírek áttekintésében merül ki.

Szeret kényelmesen készülni, így a fürdőszobában, sminkelésre, öltözködésre legalább 45 percet fordít. Készülődés közben mindig szól a rádió, hírekkel, háttérbeszélgetésekkel.

Kérdésünkre, hogy mi a különbség a pécsi és pesti reggelek között, azt válaszolta, ha időre megy valahova, annyival előbb igyekszik felkelni, hogy mindenre kényelmesen maradjon ideje. Így nem a hely, hanem az elfoglaltság jelent esetleg különbséget.

– Szeretek Pécsen lenni, amikor jó az idő, a reggelit a teraszon szeretem elkölteni, együtt a családdal. Jó élvezni a csendet, a nyugalmat, madárcsicsergést. Fiatalabb koromban sokkal egyszerűbben, gyorsabban, rövidebb idő alatt tettem mindezt, csak egy rövid kávéval, de az idő változtatott ezen is – mosolyog Katalin.

Szili Katalin

Prim Péter galériavezető

Péter beosztása folytán 9 óránál előbb ritkán kell fel. Erre csak akkor van példa, amikor nagymamájának segít be a háztartási feladatokban és a bevásárlásban. Ilyenkor előre megbeszélik, hogy mikor buszozik el a város másik felébe.

Egy átlagos reggelen a hírek olvasásával, kávézással kezdi a napját. Szereti kényelmesen, lassan, lustálkodva indítani a munkanapjait, mivel nála a délelőtt a kikapcsolódásra, pihenésre szánt idő. Persze, ha sietnie kell valahova, akkor percek alatt elkészül, olyan, mint a tűzoltók, említi viccelődve. Esti program, koncert után azonban szeret alvásidőt hagyni magának.

Bár a Nádor Galéria Art&Med Kulturális Központ csak 11 órától fogadja a látogatókat, Péter mindig előbb érkezik, mivel gyalog jár munkába és szereti a galéria hangulatos atmoszférájában elfogyasztani a reggelijét.

prim