Boltok háziasszonyoknak, a belvároson kívül!

A belvárosban számos ismert pékség, húsbolt, zöldséges és helyi termelő van, ahol érdemes vásárolni, és a pécsiek szeretik is. Most azonban megpróbáltuk összeszedni a belvároson kívüli tuti boltokat, amiket érdemes meglátogatnunk! Négy érdekes pécsi helyet szedtünk csokorba, ahova háziasszonyként érdemes elzarándokolnunk!

hirdetés

A belvároson kívüli menő vendéglátóhelyekről, éttermekről és cukrászdákról már írtunk. Most azokat a húsboltokat, zöldségeseket, pékségeket és piacokat vettük gorcső alá, melyek a belvároson kívül vannak, mégis a helyiek kedvencei. Kiválasztottuk és bemutatjuk a négy legjobbat – természetesen a teljesség igénye nélkül.

[box title=”Piac a kertvárosi Diana téren ” box_color=”#68acca”]

A kertvárosiak számára kötelező heti program a Diana téri piacon való vásárolgatás. A minden hétköznap (és hétvégén) reggel hat órától nyitva tartó piacon számos helyi kistermelő árulja portékáit. Nagyon jó henteseket, pékeket, zöldségeseket és termelői árukat is találunk. Túlnyomó többségben őstermelőkkel találkozhatunk, ha pedig szemfülesek vagyunk, igazi élelmiszer kuriózumokat is fellelhetünk a piacon.

A Diana téren korszerű fém asztalok, vízelvezetés és világítás is van már. A piac ráadásul fedett, így cudar időben is látogathatjuk hús-, tejtermékek vagy zöldségek után kutatva.[/box]

diana téri piac3

[box title=”Pékség a Mecsek lábánál” box_color=”#62c698″]

Az Aranyhegyi pékség a Donátusi út 2. szám alatt található. A Mecsek lábánál fekvő kis sütöde munkatársai nem csak kedvesek, termékeik frissek és egyedülállóan ízletesek. A pékségben ihatunk finom kávét is, de tejtermékeket, süteményeket és élelmiszert is vásárolhatunk a hangulatos üzletben.

A Donátusi út közelében lakók esküsznek a helyre, ezt az is bizonyítja, hogy parkolója szinte minden reggel tele van az odalátogató vásárlók autóival.[/box]

aranyhegyi pékség2

[box title=”Húsbolt Uránvárosban” box_color=”#afca72″]

A Gastropolitan delikát, egy a pécsi Uránvárosban található húsbolt, mely húskészítményeket és fűszereket is kínál a pécsieknek. Az éttermeket, vendéglátó egységeket és a magánembereket kiszolgáló boltocskában a marharostélyostól elkezdve a francia sajtokon keresztül a perzsa sáfrányig minden megtalálható, ami hús, sajt és fűszer. A többnyire pécsi, baranyai és magyar beszállítókkal dolgozó Gastropolitanban csakis minőségi termékekkel találkozunk.

Bár nem a belváros, hiszen az Alpári Gyula utcában lelhető fel az üzlet, a húsbolt nem csak a helyiek, de még a külföldiek kedvence is. Felober Krisztián, üzletvezető elárulta lapunknak, hogy nem csak helyi megrendeléseik vannak, elég gyakran szállítanak az ország különböző pontjaira, és még külföldre is. Ha egy jó steak-re vagy kacsamájra vágyunk, mindenképpen látogassunk el az uránvárosi húsboltba![/box]

hentes uránban3

[box title=”Sütöde kertvárosban” box_color=”#e8ab4f”]

A Duraku Sütöde a kertvárosiak egyik kedvenc péksége, a Táncsics Mihály utcában található. Reggelente van minden, ami szem szájnak ingere, és természetesen minden termékük friss és tápláló.

A kora reggel nyitó apró kis sütöde palettáján van kakaós csiga, pogácsa, kenyerek és még finom, házi rétes is. A kedves eladó hölgyek miatt is öröm oda járni a helyiek szerint, így ha arra járunk mindenképpen ugorjunk be a Durakuba.[/box]

duraku pékség2