Ezeket kövesd, ha pécsi vagy!

Bár Facebook-profilunk felkínál városunkhoz kötődő számos oldalt, az ember általában átsiklik ezek fölött. Pedig nem mindegyik nyilvános, vagy zárt csoport érdektelen, adott élethelyzetünkhöz igazítva megéri követni néhány speciális téma köré szerveződött oldalt. 

hirdetés

Programok

A Hova menjek ma este Pécsett? több mint háromezer taggal rendelkező nyilvános csoport. Profilja a programajánlat, és visszanézve a bejegyzéseket úgy tűnik, elég jól csinálja az oldal szerkesztője, hiszen nemcsak bulikat és koncerteket, hanem például gyermekprogramokat is posztol. Nyilván a profil nevéből is adódik, hogy mindig aznapra kínál rendezvényeket, így az olyan eseményekre, amikre előre jegyet kell váltani, esetleg regisztrálni kell, kisebb esélyünk van bekerülni. Ám szerencsére a szórakozási lehetőségekről mindig kora reggel értesülünk.

A Pécsi Gyermekprogramok oldal a kisgyermekes szülőknek lehet nagy segítség, hiszen egy helyen találjuk meg szinte az összes, gyermekeket érintő városi programot.

Természetesen egyesével nem soroljuk fel az összeset, de világos, hogy aki Pécsen él, és szeretne olykor-olykor valamilyen kulturális programon részt venni, annak érdemes bejelölni például a Pécsi Nemzeti Színház, a Zsolnay Kulturális Negyed vagy a Pannon Filharmonikusok közösségi oldalát.

laptop, internet, facebook

Lakáskeresőknek 

Ha éppen költözés vagy lakásvásárlás előtt állunk, akkor a hivatalos ingatlanirodák közösségi profiljai mellett nem rossz ötlet követni egy-két helyi szerveződésű csoportot. Lehet ugyanis, hogy itt találjuk meg, amiket keresünk. Érdemes valamelyik zárt csoportba felvetetni magunkat, mert így talán kiszűrhetjük a témába egyáltalán nem vágó biciklis és teafőző hirdetéseket.

A nyilvános csoportok közül a Pécsi albérletek, lakótársak, keresők, hirdetők elnevezésű profil tűnik a legjobbnak és a legaktívabbnak.

Adok-veszek

Dunát lehetne rekeszteni az ilyen csoportokból, ezért nem árt eldöntenünk, melyiket követjük. A Pécsi ruha adás-vétel zárt csoport, és borítóképükből arra lehet következtetni, hogy meglehetősen komolyan veszik a használt ruhák értékesítését.

Az Eladó Könyvek-Pécs nyilvános csoporthoz azoknak érdemes csatlakozniuk, akik megválnának néhány feleslegessé vált könyvtől, de nem akarják kidobni. Esetleg olcsóbban szeretnének olvasmányokhoz jutni, vagy keresnek egy különleges, rég nem látott darabot.

A Ruha Börze Pécs és környéke a kismamák, anyukák Kánaánja lehet. Zárt csoport, ezért az oda nem illő, másokat zavaró posztok és felhasználók nem sokáig maradhatnak meg a jó állapotú babaholmikra vadászó nők között. A szabályok – szerencsére – igen szigorúak. A korosztályt pontosan megadták, mindenkinek csak egy albuma lehet, a képek mellett pedig mindig szerepelnie kell az áru méretének, árának és az átvétel helyének is. Rend a lelke mindennek!

laptop, dolgozó nő, internet, gyerek, számítógép

Álláskeresőknek

Természetesen érdemes követni a hivatalos fejvadász cégek Facebook-profilját is, ám tudvalevő, hogy a személyes kapcsolatok az álláskeresésben is sokat nyomnak latba. A Munka -Pécsett -Munkát keres-kínál elnevezésű zárt közösséget azoknak érdemes bejelölniük, akik hidegrázást kapnak az MLM-jellegű álláshirdetésektől – az ilyen bejegyzéseket ugyanis azonnal törlik az üzenőfalukról.

A “PécsÁllás.hu – Pécs állás, Pécs munka” ahogy a nevéből is nyilvánvaló a PécsÁllás.hu hivatalos Facebook-oldala. Elnézve a posztok gyakoriságát megéri figyelemmel kísérni üzenőfalukat, szinte naponta találni újabb hirdetéseket.

[note note_color=”#abdecc”]

Plusz egy különlegesség

A Pécsi Underground mindenkinek szól, “aki a gyártelepek és romkocsmák zeneiségén függ”, írják a csoport létrehozói. Az oldalon a városi underground tevékenységekről (rendezvények, koncertek, magánakciók, kocsmatúrák, egyebek) lehet informálódni.[/note]