Ezeket töltsd le, ha utaznál!

Visszavonhatatlanul itt a nyár, nemsokára kezdődik a vakáció, nem csoda hát, ha egyre többen terveznek hétvégi utazásokat, külföldi kiruccanásokat. A kikapcsolódáshoz természetesen egy térkép és egy útikönyv is bőven elegendő, de miért ne használjuk ki a 21. század adta lehetőségeket? Összeszedtünk néhány okostelefon-alkalmazást, amik segítségünkre lehetnek utazáskor. 

hirdetés

A készülődéshez

Szállás.hu

Az ismert szálláskereső és -foglaló honlap mobil változata, melynek segítségével több mint kilencezer szálláslehetőség között válogathatunk. A felhasználó részletesen szűrheti és sorba rendezheti a találati listát többek között ár, fizetési módok vagy a csillagok száma szerint, illetve az alkalmazásból elküldheti ajánlatkérését is. Az internetes portállal szemben az app előnye, hogy a földrajzi helyzet felhasználásával listázza a közelben lévő szálláshelyeket, illetve térképes navigáció segít eljutni a kiválasztott szálláshoz. Ingyenesen letölthető, de a Play Áruházban panaszkodnak arra, hogy az alkalmazás sokszor internethibát jelez.

Packing List

Utazni szinte mindenki szeret, csomagolni viszont annál kevesebben. Az egyik aggodalom, hogy beférünk-e a bőröndünkbe, a másik, hogy biztosan minden fontos dolgot elpakolunk-e. Ebben segít az angol nyelvű ingyenes csomagolástervező alkalmazás. Az applikációban vannak kész listák, de ezeket mi magunk is bővíthetjük, sőt újabb csoportokat és alcsoportokat is létrehozhatunk. A fizetős verzióban nincsenek hirdetések és a csomagolási lista összeállításánál az alkalmazás az utazási célpont aktuális időjárást is figyelembe veszi.

alkalmazás utazáshoz

The Weather Channel

Az ingyenes applikációval bármilyen időjárási információt pillanatok alatt megszerezhetünk, ami az utazás tervezésekor és a nyaralás ideje alatt is hasznos lehet. A részletes óránkénti, 36 órás vagy akár 10 napos előrejelzések mellett olyan funkciókat is kínál, mint a teljes képernyős műholdas időjárási térkép vagy a szélsőséges időjárásra figyelmeztető jelzés. Egyik menüpontja segítségével megoszthatunk másokkal különleges időjárási helyzetben készült fotókat.

alkalmazások utazáshoz

Az utazáshoz

Waze

A Waze a világ egyik leggyorsabban fejlődő közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazása, amolyan felturbózott online útinform. Közösségi alapon működik, vagyis a felhasználók által elért átlagsebességek alapján tervezi az útvonalat és szolgáltat valós idejű forgalmi információkat. Az Egyesült Államokra és Nyugat-Európára részletes térképpel rendelkezik, a világ többi részét egyelőre eltérő aprólékossággal sikerült feldolgozni.

World lens

Valós idejű fordító alkalmazásról van szó, melynek lényege, hogy elég a telefon kameráját egy nyomtatott szövegre irányítani, és a képernyőn máris olvasható a fordítás. Az applikáció jelenleg hat nyelven tud, mindet angolra fordítja, ebből következően elengedhetetlen hozzá a világnyelv valamilyen szintű ismerete. Ám ha belegondolunk, az angollal még mindig jobban elboldogulunk, mint mondjuk egy orosz vagy épp görög szöveggel. Külföldi munkavállalást azért nem alapozzunk az appra, de egy hét nyaraláshoz szuper segítség lehet. Nagy előnye, hogy nem kell hozzá internet, és jelenleg rövid ideig még ingyenesen letölthető.

alkalmazások utazáshoz

Foodspotting

A legtöbb étterem-alkalmazástól eltérően nemcsak a közelben található legjobb éttermeket sorolja fel, hanem a legjobb ételek kiválasztásában is segít, képekkel és értékelésekkel. A felhasználók lefotózzák és feltöltik azt az ételt, ami a leginkább elnyerte a tetszésüket és megadják a vendéglátóhelyet, ahol fogyasztották, így segítve az alkalmazás többi használóját. A keresgélést három kategóriában tehetjük meg; a legközelebbi, a legutóbb felkerült, illetve a legjobb értékelést kapott ételeket találjuk meg a három gombon. Ezen kívül lehetőségünk van térképen is keresni, akár a saját pozíciónk alapján, akár egy tetszőleges hely közelében. A kulcsszavas keresővel az app azt is pedig megmutatja, hogy hol tudunk olyan ételt enni, amilyenre éppen vágyunk.

alkalmazás utazáshoz

TripAdvisor City Guides Catalog

A szakemberek által készített alkalmazás a világ közel hatvan városában nyújt használható segítséget, a „Közeli Station” funkció segítségével például megtudhatjuk, hogy az aktuális tartózkodási helyünk közelében milyen látnivalókat, hoteleket vagy ajánlott éttermeket találunk. A telefonunk adta lehetőségeket kihasználva pedig könnyedén el is navigál bennünket ezekre a helyekre.