Ezekre a futóversenyekre nevezz, ha pécsi vagy!

A futás szerelmesei a hobbiszintű kikapcsolódás mellett szívesen teszik próbára képességüket hivatalos versenyeken is. Az itt felsorolt tavaszi futóversenyekre még azoknak is lesz idejük felkészülni, akik még csak kacérkodnak a sporttal. Ebben számukra nem csupán az előre kalkulálható időpont, de a különböző távok is segíteni fognak.

hirdetés
Négy Évszak Futás Tavaszi Forduló – Komló
A komlói Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete elsősorban a fiatalokat várja 2016. április 4-i versenyére. A szervezők Félmaraton (5275 m), Minimaraton (2000 m), Maratonka (1000 m) és Törpe-maraton (400 m) versenyszámokat indítanak. További részleteket itt találunk.
II. Palkonyai Dűlőfutás
A villányi borvidék szőlődűnéi között futhatnak azok, akik a Palkonyai Dűlőfutásra neveznek be. A 2016. április 23-i verseny 8 km-es, vagy 19 km-es útvonalai között, több mint 200 m-es szintemelkedéssel szerepelnek a Szt. Bertalan Kápolna, Weingarten dűlő, a Vylyan birtok szőlőligete, illetve a Kék túra bizonyos szakaszai. Az esemény honlapja itt érhető el.
Tolle Borvidék Félmaraton -Szekszárd
Azoknak, akik elhagynák Baranyát egy-egy futóverseny kedvéért, érdemes benevezniük 2016. május 7-én a szekszárdi Tolle Borvidék Félmaratonra. A versenyzők különböző távok közül válogathatnak, sőt, a szervezők a legkisebbekre is gondoltak az 1 km-es szakasz kiírásával. További információt a verseny honlapján találunk.
14. Pécs Maraton
A Sri Chinmoy Maraton Team rendezésében 2016. május 8-án kerül sor a 14. Pécs maratonra. A verseny helyszíne a pécsi futók között rendkívül népszerű Malomvölgyi-tó, ahol a 21 km teljesítéséhez 4, vagy 8 kört kell futnia a versenyzőknek a félmaratoni, vagy maratoni táv eléréséhez a két tó körül. Itt olvasható bővebb információ.
Fuss-Érte-Megérte jótékonysági családi futás civil összefogással
Jótékonysági családi futást rendeznek széleskörű civil összefogással Pécsen 2016. május 21-én, amelynek kezdeményezője egy a gyermekvédelem mellett elhivatott jogász doktorandusz, kétgyermekes édesanya. Az önkéntes felajánlású nevezési díjból befolyó összeget a Kisgyermek Szociális Intézmények számára juttatják el a szervezők. Az eseménnyel kapcsolatban a Facebookon tájékozódhatunk.
II. Pécs-Orfű Félmaraton Futóverseny
A tavalyi nagy siker után idén 2016. május 21-én rendezik meg a Pécs-Orfű félmaratont. A Mecseket átszelő versenyre egyénileg és váltóban is nevezhetnek a lelkes futók. Különösen vonzó lehet, hogy a 21 km-es távot nagy részben forgalomtól elzárt szakaszokon, aszfaltozott kerékpárúton, erdei környezeten kell teljesíteni. További részletek itt találhatóak.