Ezt add a pasidnak Valentin-napra!

Harminc szál vörös rózsa, saját kezűleg készített vacsora, esetleg egy hatalmas rózsaszín plüssállat. Mindenki máshogy (van, aki sehogy) ünnepeli február 14-ét. Az azonban vitán felül áll, hogy még egy lánynak viszonylag könnyű kedveskedni a szerelmesek ünnepén, addig az erősebbik nem képviselőinek már jóval nehezebb meglepetést okozni. Legalábbis ha az a cél, hogy örüljön. 

hirdetés

Arról, hogy meg kell-e emlékezni a Valentin-napról, igencsak megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint béna amerikai szokás, amit teljesen felesleges majmolni, mások nagy lelkesen vetik bele magukat a rózsaszín felhőben, és vannak azok az emberek, akik a maguk csendes módján lufik és éneklő plüssállatok nélkül, de számon tartják ezt a napot.

Mi az utóbbi mellett foglalunk állást, és úgy gondoljuk, a legkedvesebb meglepetés a szerelmesek ünnepén egy saját kezűleg készített ajándék. Íme, a kedvenceink:

1. Egy pakli francia szerelem

A jobb oldali képen látható ajándékot kifejezetten póker rajongóknak  ajánljuk. Fogjunk egy pakli francia kártyát, és írjunk minden lapra egy-egy indokot, amiért szeretjük a másikat. A meglepetés elkészítése a kapcsolat tesztelésére is kiválóan alkalmas, hiszen ha komoly fejtörést okoz 52 okot összeszedni, hát, akkor lehet, hogy bajok vannak…A hatás  kétesélyes: egy igazi fanatikus akár ki is borulhat a kilyukasztgatott kártyalapoktól.  Egy próbát azért megért.

2. Különleges fotóalbum

Fényképet ajándékozni Valentin-napra nem éppen eredeti ötlet, de ha mindenáron ezt tartjuk a legjobb ajándéknak, akkor legalább csavarjunk egyet a dolgon. Hobbi boltokban lehet kapni hasonló fa dobozkát, de tulajdonképpen bármilyen megfelel, ami esztétikus, és valamennyire férfias. Az elkészítés további lépései elég egyértelműek. Természetesen választhatunk színes képeket is, de a fekete-fehér, vagy a szépia nagyon elegáns tud lenni.

valentin1

3. Szerelmes levelek

A legtöbb embernek – a hétköznapokban – ritkán hagyja el a száját egy-egy hosszabb mondat arról, hogy miért is szereti a másikat. Ezért február 14-én igazán tehetünk kivételt. Egy, a saját stílusunkban megfogalmazott szerelmes levél is nagyon kedves tud lenni, de ha szívesebben adnánk valami különlegeset akkor jussanak eszünkbe  a Nyisd ki, ha.. levelek. Ez a megoldás nagyon látványos tud lenni, ha minden levelet különböző színű borítékra és levélpapírra írunk, plusz apránként adagolhatjuk azt a vallomást, amit egyébként egy levélben írnánk le. Például így: Nyisd ki, haérdekel miért szerettem beléd; Nyisd ki, ha….tudni szeretnéd mivel vigasztalhatsz meg. Nyugodtan vehetjük humorosra a figurát!

4. Páros párnák

Személyes párnát ajándékozni sokféleképpen lehet. A közös fotóval ellátott variációk szerintünk egy kicsit giccsesek, és ijesztőek, de ez a minimál megoldás kellőképpen diszkrét, és még egy férfinak is bevállalható.

valentin4

 5. Egy szép falikép

Amíg a porcelán csecsebecsékkel és a plüss állat halmokkal egy idő után nem lehet mit kezdeni, és csak ide-oda pakolgatjuk őket a lakásban, addig egy falra akasztható dísz igazán esztétikus kiegészítő lehet. A jobb oldali képen látható plasztika szép, romantikus ugyanakkor nem nyálas. Az persze, már más kérdés, hogy illik-e az enteriőrhöz, de egy kis fantáziával kivitelezhetünk hasonlót modernebb, viccesebb, vagy színesebb változatban.

6. Apró gesztus

A post it-ekből alkotott szívecskét azoknak ajánljuk, akik tényleg nem szeretnének nagy feneket keríteni az egész Valentin-napi őrületnek. A hűtőajtóra is felragaszthatjuk a rózsaszín, vagy piros papírkákat, de még nagyobb lehet a meglepetés, ha be tudunk jutni párunk irodájába, és előző este el tudjuk készíteni az “ajándékot”.

valentin5

Képek forrása: pinterest.com

 

[note note_color=”#f9b8e5″]És még néhány…

– Belül szíves torta

– Valentin-napi hangoslap

– Nyomtatható képeslapok[/note]

 • Klau

  Peti, akkora egy seggfej lehetsz, hogy azt szavakba se tudom önteni. Egy ilyen embernek, hogy lehet barátnője?! Remélem az illető hölgy is rájön erre, és otthagy. További szép napot.

 • Lány

  Drága Peti… remélem a barátnőd magától távizok,mert akkora köcsög vagy, hogy az hihetetlen!!!!!

 • Peti

  Ha a nőm ilyen silány kacatokkal állítana be, úgy vágnám ki mint macskát sza.ni.

 • franciska

  Egy pakli franciának mindenki örül 😉