Amikor villan a vaku: Fabinyi Nóra egy napja

Magas, vékony és gyönyörű, igazi fotómodell alkatú, ám ő mégis a fényképezőgép túlsó oldalára helyezkedett. Fabinyi Nóra Pesti András pécsi fotóművésztől tanulta a szakma csínját-bínját, 2012-ben pedig saját műtermet nyitott. Elsősorban divat- és kampányfotókat, illetve portfóliókat készít, de gyakran kérik fel családi fotózásokra, és sokszor kap lencsevégre kerekedő pocakokat, kisbabákat is. Egyéni látásmódja senkiével nem összekeverhető. Nóra egy napja következik!

hirdetés

“Reggelente általában a férjem, Mirkó kel korábban, úgy hét körül. Én csak fél órával később nyitom ki a szememet és mászom le a galériáról. Megfőzöm a kávét, és reggelit készítek. A nap első étkezésének mindig megadjuk a módját, komplett hidegtálat varázsolunk az asztalra, paradicsommal, sajttal, felvágottakkal, paprikával, kiflivel, zsömlével. Nálam alapszabály, hogy soha nem indulok el otthonról üres gyomorral, úgyhogy alaposan bereggelizünk.

Az ébredezős szeánsz része még a fogmosás és tusolás mellett, hogy megnézünk két Monk-ot a tévében. Nagyon szeretjük ezt a sorozatot, ezért mindig így indítjuk a napot.

Az öltözködéssel nem szoktam sokat vacakolni,  a kényelemre törekszem és a sminkelést is hanyagolom napközben.

Fabinyi Nóra montazs1

Fotóstúdióm, a mineWORKS studio kint van Pécsbányán, úgyhogy ide mindig autóval megyek, és úgy kilenc, fél tíz körül érek be a műtermembe. A napom tevékeny részét itt töltöm, de reggel még kell egy kis idő a ráhangolódásra, főleg, amikor retusálós időszak van. Nem állok neki rögtön a munkának, először pakolászok, rendet teszek, és felhívom az összes barátnőmet. Nálam ez a rendszer működik, mert ha valami miatt kiszakadok a munkából, akkor nagyon nehéz visszazökkenni. Ez az oka annak is, hogy nem ugrok be a városba ebédelni, sőt, rendelni sem rendelek. Helyette egy kis abonettet rágcsálok a számítógép előtt.

Fabinyi Nóra montázs2

Igyekszem úgy beosztani a munkáimat, hogy az egyik héten retusáljak, a másikon pedig fotózzak, ám ez a hét pont felesben telt. Két fiatal lány állt modellt nekem. Az egyikük a 17. születésnapjára kapta ajándékba a fotózást, ami nagyon jó hangulatban telt, a lányok rendkívül élvezték a helyzetet, a sminkelést, az ékszereket és rengeteg ruhába is belebújtak.

Fabinyi Nóra montázs3

A műteremben 4-5 felé szoktam végezni, így általában belefér az időmbe és az energiámba, hogy hetente kétszer elmenjek TRX-edzésre. Tavaly előtt kaptam rá erre a mozgásformára, mert azt tapasztaltam, hogy rendkívül szépen formálja a testet. Alapvetően vékony lány vagyok, de az izomzatom nagyon fejletlen volt. A rendszeres edzéstől viszont nagyon látványos lett a változás. Emellett, ha időm engedi, akkor elmegyek még egy héten egyszer futni a Malomvölgyi-tóhoz.

Fabinyi Nóra montázs4

Az estéink jellemzően pihenéssel telnek kettesben. Főzni ritkán szoktam, mivel egy igen pici konyhával megáldott garzonban élünk. Vacsorára tehát vagy rendelünk valamit, vagy hideget eszünk, majd jöhet egy kis tévézés, esetleg a legújabb szerelmem, a mozi. Újabban nagyon rákattantam, úgyhogy szinte minden héten beülünk legalább egy filmre. Így ér véget egy napunk, aztán reggel kezdődik minden elölről.”