Formázd a lábad leggings-kompatibilisre

A szűk nadrágok csillaga egyáltalán nincs leáldozóban. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy majdnem minden negyedik lány ebben a fazonban jár-kel az utcán. Bár különböző hosszúságú felsőkkel vagy tunikával szinte bárki viselhet testre simuló alsó részt, ám igazán jól az izmos, formás lábakon mutat ez szűk fazon. Ezért úgy döntöttünk, személyi edző segítségével mutatunk néhány, otthon végezhető gyakorlatot, hogy jól mutasson a virgácsaitokon a nadrág.

hirdetés

A gyakorlatok összeállításában Simon Attila, az egyik belvárosi fitneszterem edzője volt segítségünkre. 

1. Alkartámasz

alkartámasz

Helyezkedj fekvőtámasz helyzetbe, azonban most ne a tenyereden, hanem az alkarodon támaszkodj meg. Nagyon fontos, hogy a törzsed végig egyenes maradjon, de közben az izmaidat is tartsd feszesen 30 másodpercig. Ismételd meg a gyakorlat ötször, 15 másodperces pihenőkkel.

2. Kitörés

kitörés

Ez a gyakorlat a combfeszítő és a combhajlító, sőt még a fenékizmaidat is egyaránt formálja és feszesíti. Állj egyenesen, majd lépj ki először az egyik, majd a másik lábaddal, úgy, hogy a térded és a bokád végig egy vonalban maradjon. Először 10-10 kitörést csinálj mindkét lábaddal, majd emelheted a számot húszra. Ötször ismételd meg. Később egykezes súlyzóval (vagy vizes palackkal) nehezítheted a gyakorlatot.

3. Oldaltámasz

oldalplank

A kiinduló pozíció ugyanaz, mint az alkartámasznál, azonban itt az oldaladra kell fordulnod. Arra figyelj, hogy a vállaid és a talajon lévő könyököd egy vonalban legyenek. A szabad kezedet tedd a csípődre és a megfeszített testedet tartsd meg 20 másodpercig, először egyik, majd a másik oldaladon támaszkodva, majd pihenj 15 másodpercet. Ötször ismételd meg.

4. Guggolás

guggolás

Egyszerűnek tűnik, de korántsem az. A hátad maradjon egyenes, a térded és a bokád pedig legyen egy vonalban, majd mintha egy székre ülnél le, indítsd el hátrafelé a csípődet, azonban derékszögnél lejjebb ne menj. Csinálj belőle ötször húsz ismétlést.

5. Térdbehúzás

térdbehúzás

Ereszkedj le fekvőtámaszhelyzetbe, hátad maradjon egyenes, de figyelj arra is, hogy a csípőd ne lógjon, majd felváltva húzd be a térdeidet, összesen ötvenszer. A gyakorlatot ötször ismételd meg.

 

[box title=”+1. tipp a biztos hatás eléréséhez” box_color=”#cfaae9″]A gyakorlatokat köredzés formájában is végezheted. Vagyis egy sorozat alkartámasz után rögtön jöhet a kitörés, majd az oldaltámasz, azt követően a guggolás, végül pedig a térdbehúzás. Ugyanúgy öt ismétlést csinálj, azonban ebben az esetben a sorozatok között fél (ha nagyon elfáradtál) egy percet pihenj.[/box]

  • Valaki, hajlékony

    Akkor gyorsan gyorsan gyerünk munkát keresni internetezés helyet… (Egyébként meg ezekszerint van bőven időd pár lábgyakorlatra)

  • Mari, hajléktalan

    Kösz a tippet! Illegális koldulás és kukázás között feltétlenül szakítok időt egy-két lábgyakorlatra is.