Hétvégén itt a nyár – mozdulj ki!

Felsorolni is nehéz azt a számtalan programot, amelyek a hétvégén várják a pécsieket. Szerencsére az idő nyáriasra fordul, esőre, zivatarra csak egyes előrejelzések szerint kell számítani, de ne törődjünk ezzel! Irány a szabadba, ünnepeljük meg a gyereknapot, vagy egyszerűen csak azt, hogy véget ért a hét! 

hirdetés

[box title=”Interaktív RETRO kiállítás” box_color=”#e0f481″ title_color=”#000000″]

Időpont: Május 29-30-31. 10.00-18.00 óra

Helyszín: Pécsi Kulturális Központ (volt Szivárvány Gyermekház)

Belépő: 300 Ft/résztvevő

A 60 éves Uránváros 30 éves kulturális központjában a városi gyereknap alkalmából a ház gyűjteménye mellett magángyűjtők anyagaival is megismerkedhetnek a látogatók. Retro kézműves-foglalkozás, vetítés és sok-sok játék várja a családokat.

A szervezők óvodai, iskolai csoportok jelentkezését is várják.

www.pecsikult.hu

info@pecsikult.hu

A Facebook-eseményhez ITT lehet csatlakozni.[/box] [box title=”Játékliget – Gyereknap” box_color=”#6bffc1″ title_color=”#000000″]

Időpont: 2015. május 31. vasárnap 10-18 óra

Helyszín: Uránváros, Szilárd Leó park

  • 10-18 óra játék, játék, játék…
  • 10 óra Misina Természet-és Állatvédő Egyesület kutyabemutatója
  • 11 óra Szélkiáltó Együttes koncertje
  • 15 óra Honfoglalás kori íjászat és fegyverbemutató
  • 16 óra Időfa – az Ördögszekér kompánia bábelőadása
  • 17 óra „Aprók tánca” a Hanga Banda és Dénes Anett gyerek táncháza

Facebook-esemény ITT. [/box]

család

[box title=”Zsolnay Piknik” box_color=”#80bef9″ title_color=”#000000″]

Időpont: május 29-31.

Helyszín: Zsolnay Negyed

Kellemes időtöltésre, igazi békebeli piknikre invitáljuk a városlakókat a Zsolnay Kulturális Negyedbe. Az együttlét mellett kellemes hangulatú programokkal, koncertekkel várják a piknikre érkezőket péntek délutántól vasárnap estig. Piknikpokrócot, elemózsiát érdemes hozni, de a Negyedben is készülnek különféle finomságokkal. A kulisszák mögé is bepillanthatnak a látogatók, hiszen a PTE Művészeti Kara megnyitja műtermeit és próbatermeit, hogy az érdeklődők megismerhessék az ott zajló munkát.

Részletes program ITT és ITT. [/box]

szuperhős

[box title=”Pécsi Gyereknap – Legyél Te is szuperhős! ” box_color=”#fab566″ title_color=”#080808″]

Időpont: május 31. 10-18 óra

Helyszín: Expo Center és Zsolnay Kulturális Negyed

Pécs idén minden eddiginél nagyobb durranással készül a gyereknapra. Május utolsó napja a szuperhősök bűvöletében fog telni, ráadásul nem egy, hanem mindjárt két helyszínen tombolhat az aprónép.  Az Expo Center, vagyis a Kiképzőtábor a bátorságpróbák állomása lesz, a Zsolnay Kulturális Negyedben – a Zsolnay Piknik keretében – pedig megpihenhetnek, feltöltődhetnek a családok. Utóbbi helyszínen piknikezhetünk például a NoSalty alapítójával, lesz Bóbita Kalandtúra, és koncertezik Csemer Bogi, az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyar győztese. Az Expóban ezzel szemben igazi akciódús események várják a gyerkőcöket: óriás jenga, óriás társasjáték, rodeó bika, Littlest Pet Shop karaván, Nerf kilövő, Play-Doh játszóasztal, állatsimogató és számos csupa érdekes és izgalmas program. Nem mellesleg a kicsik valódi, hétköznapi hősökkel, tűzoltókkal, mentősökkel is találkozhatnak a gyereknapon. Sőt, a helyszínen egy igazi mentőhelikoptert is szemügyre vehetnek!

Részletes program ITT és ITT. [/box] [box title=”II. Használtruha vásár” box_color=”#dac4e3″ title_color=”#000000″]

Időpont: május 31. 12-17 óra

Helyszín: Csinos Presszó

Meguntad? Kinőtted? Kellene pár új? Túlzsúfolt a szekrényed és szívesen túladnál pár ruhadarabodon? Ha a válasz igen, a ruhavásáron a helyed! A Csinos Presszóban vasárnap bárki eladhatja feleslegessé vált ruháit, de ha inkább vásárolni szeretne, azt is megteheti, szinte fillérekből. Lesznek kiegészítők is: cipők, táskák, övek, ékszerek.

A vásárlók, nézelődők számára a belépés természetesen ingyenes, de ha valaki túladna a ruháin, az 1000 Ft-ért /fő tud asztalt foglalni.

Részletek ITT.

[/box] [box title=”Apa-fia grillparti” box_color=”#fffe75″ title_color=”#000000″]

Időpont: május 30. 15 órától

Helyszín: Malomvölgyi-tó melletti szabadtéri tűzrakóhely (Kökény felőli déli oldalon)

Apákat, nagyapákat, fiúkat szólít meg a pécsi Férfiak Klubja legújabb rendezvényével, jelesül egy grillpartival. Az eseményre mindenki viheti saját specialitását, legyen az szalonna, kolbász vagy pácolt hús, zöldség. A helyszínen kiépített tűzrakóhely van, de ha valakinek szüksége van grillsütőre, akkor gondoskodjon róla. Lesz szabadtéri kürtöskalács-készítés is, úgyhogy aki szeretné kipróbálni, az jelezze előre, mert a megfelelő tésztamennyiséget elő kell készíteni – kérik a szervezők.

Az eseményhez ITT lehet csatlakozni.[/box]

bicikli, kerékpár

[box title=”Pécsi 4x és Pumptrack pályaavató verseny” box_color=”#8acb7b” title_color=”#030303″]

Időpont: május 30. 10 óra

Helyszín: a volt Baumax Áruház mögötti területen, bejárat a Lovász Pál tér felől

A PSN Zrt. Hegyikerékpáros Szakosztálya pályaavató versenyt rendez a Kertvárosi Kerékpáros Parkban. A nevezés ingyenes.

Részletes program ITT.[/box] [box title=”Gyereknap az Urániában” box_color=”#f5a8d0″ title_color=”#0d0c0c”]

Időpont: május 31. 9-16 óra

Helyszín: Uráni Mozi

Aki egy jópofa mesével szeretné elütni az időt gyereknapon, annak vasárnap az Urániában a helye. Négy animációs film közül lehet választani, vetítik például a Csocsó-sztorit és a Dinó kalandot is. A jegyek kedvezményes áron, 850 forintért vásárolhatók meg. Lesz ezen kívül ingyenes arcfestés, a mozi előtti ugrálóvárban pedig kitombolhatják magukat a kicsik és nagyok is.

A Facebook-eseményhez ITT lehet csatlakozni.[/box]