Ide vidd a gyerkőcöt, ha nyuszira vágyik!

Közeleg a húsvét ünnepe és vele karöltve a nyusziszezon, a gyermekek pedig nagyon kedvelik az aranyos kis szőrgombócokat. Azonban azt semmi esetre sem javasoljuk, hogy csak az ünnepre vásároljunk élő kisállatot, hiszen számos pécsi helyen lesznek ingyenes állatsimogató pontok, ahova elvihetjük a piciket egy kis játékra a nyuszikkal. Összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahol lesz állatsimogatás!

hirdetés

Ha nem tudunk ellenállni a gyerekek könyörgésének, és elhatározzuk, hogy beszerzünk egy nyuszit húsvétra, akkor ITT tájékozódjunk bővebben a nyúltartás fontos szabályairól, tartásáról, költségeiről. Ám ha a tudatosabb megoldást választjuk, és csak simogatóba megyünk el az ünnep alkalmával, akkor íme azok a pontok, ahol tudunk majd nyuszit simogatni!

nyuszi 4

Rácz tanya

Húsvét alkalmával a Rácz tanya is kedveskedik a gyermekeknek, és szombaton délelőtt 9.30-tól, valamit vasárnap délelőtt 10.00-től lesz állatsimogatási lehetőség és a tanya megismertetése a látogatókkal. Az állatsimogató alkalmával persze nem csak a nyuszikat szeretgethetik meg a gyerekek, hiszen van mindenféle háziállat, azaz malacok, gúnárok, pulykák, lovak, pónik, kutyák és kacsák.

Hamvas-Kert

Pécsújhegyen, a Hamvas u. 21 szám alatt található Hamvas-kerti állatsimogatóban vannak sertések, kecskék, baromfik, nyuszik, teknősök, halak, kutyák és cicák is. Húsvét alkalmával reggel 8.00-tól 19.00-ig lesznek nyitva a szokásos módon, és várják a 10 fő feletti csoportok jelentkezését egy órás simogatásra, mely fejenként 550 forintba kerül.

Ökopark Bükkösd

Április 4-én Bükkösdön, az ökoparkban izgalmas húsvéti programok és simogató várja a látogatókat. Szombaton 10.00 órakor lesz látványetetés, nyuszik etetése és a kisbárányok cumiztatása, a nap folyamán pedig 12.00 órától egész nap lehetőség lesz a kisállatok dögönyözésére és még lovaglásra is. A belépő felnőtteknek 1000, gyermekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 700 forint lesz.

Húsvéti nyuszi 5

Pécs Árkád

Bár az pécsi Árkádban van hozzávetőlegesen tíz darab gyönyörű húsvéti nyuszi, nem szabad őket megsimogatni a nagy vásárlóforgalom miatt. Viszont ha érdeklődünk így is az apróságok iránt, akkor az alsó szinten keressük őket a mozgólépcső alatt, a drogériával szemben – ők egészen keddig ott lesznek!

Misina Természet- és Állatvédő Egyesület

A Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnél Pécs-Somogyban, a Pajtás u. 17. szám alatt minden nap 8.00-tól 17.30-ig mindig találunk kedves kisállatokat, akiket kedvünkre simogathatunk – és még örökbe is fogadhatunk. Az egyesületnél találunk  háziállatokat, főleg kutyákat (állandó létszámuk 300-400 között mozog), de vannak lovak, disznók, kecskék, magyar tarka szarvasmarhák, bivalyok, rackajuhok, szamarak, baromfik, kisállatok és madarak is.

Nyuszik és gyerekek

Zsolnay-negyed

A húsvétváró program keretein belül megrendezett simogató alkalmával lehetőség lesz az ünnepi állatok szeretgetésére. A Zsolnay Negyedben a Gingko téren a Misina Természet és Állatvédő Egyesület szervezésében április 5-én, 14.00 órakor várják a gyerkőcöket simogatásra. Lesznek nyuszik, csincsillák, kutyák és további állatok az időjárás függvényében.

[note note_color=”#54d473″]

Ha tud még olyan pécsi vagy Pécs környéki helyekről, ahol lehet majd nyuszit és kisállatokat simogatni, ne habozzon, ossza meg velünk és az olvasókkal![/note]