Ismét lesz sulikezdő börze!

Egy hét alatt elfogytak az asztal helyek a Pécsimami által szervezett vásárra. Az ovi és sulikezdő börze augusztus 11-én délután a Slyven Rendezvényközpontban lesz. A leendő vásárlók pedig kívánságlistát is írhatnak az eladóknak.

hirdetés

Rugdalódzó, bébihordó, iskolatáska, és írószerek. Ezek mind- mind megvásárolhatók majd a nyár végi Pécsimami börzén. A programot tavaly nyáron rendezték meg először, azzal a céllal, hogy segítsenek a szülőknek az évkezdésben. A vásár sikerét jelzi, hogy több, mint százan árulták a portékájukat, és összesen háromszáz érdeklődő nézelődött és válogatott a használt holmik között.

A börze feltehetően idén is népszerű lesz, mivel a 130 méternyi asztalhely egy hét alatt elfogyott, a belépés pedig továbbra is ingyenes maradt.

Gellén Nóra, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnöke, a börze szervezője.

A program két fő vonzereje természetesen az alacsony ár és a sokféle termék. Itt a várandósoktól kezdve, a gyerekes családokig mindenki megtalálja, ami kell neki. Mivel a helypénz nem drága, így a termékek is jóval olcsóbbak, mint máshol. Néhány száz forintért már kaphatunk őszre melegítőnadrágot, kabátot , de szinte új, minőségi cipőt is ki lehet fogni 1-2 ezer forintért. A várandósok akár a teljes babakelengyét megúszhatják 40-50 ezer forintból, értve ez alatt a babakocsit, hordozót, légzésfigyelőt, mellszívót, sterilizálót és természetesen az apró babaholmikat is. A börzén kedvezményes árú új iskolatáskák, tolltartók és ovis jelek is beszerezhetők lesznek.

-Manapság tényleg az a helyzet, hogy meg kell fogni minden forintot. Ráadásul anyaként én is pontosan tudom, hogy egy-egy darabból teljesen felesleges újat venni, mert pillanatok alatt kinövi a gyermek. – mondja Gellén Nóra, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnöke, a börze szervezője.

Természetesen először mindenki a családban néz körül, és próbálja továbbadni a ruhákat, játékokat. Ám olyan is előfordulhat, hogy valaki pénz szűkébe kerül, és kénytelen eladni néhány rég nem használt tárgyat. A börze pedig nem csak erre jó alkalom: a gyermekükkel otthon töltött évek alatt az anyukák szívesen mozdulnak ki és találkoznak rég nem látott ismerősökkel, miközben a családi kassza is jól jár. A börze akár vasárnap délutáni családi program is lehet, hiszen a gyerekeket ingyenes trambulin és játszósarok, a pici babás családokat pedig szoptatási, pelenkázási lehetőség várja.

– Az, hogy idén ilyen gyorsan elkapkodták a helyeket, azt jelzi számomra, hogy az anyák egyre tudatosabban vásárolnak és talán a tavalyi jó hangulatú, családias börzénk és a tanévkezdés előtti időzítés is szerepet játszott.

A börze pedig a vásárlók szempontjából is jobb, mint egy sima turkáló, vagy online áruház. Mivel mindenkinek az az érdeke, hogy eladja, amit magával hozott, így biztosítva van egyfajta minőség. A portékákat ráadásul meg lehet tapogatni, minden irányból meg lehet nézni, és kérdezni is lehet korábbi tulajdonosától.

Az idei börzét, a tavalyihoz hasonlóan, direkt az iskola kezdés előttre szervezték, így ugyanis a szülők körül tudnak nézni a használt holmik között, még mielőtt súlyos ezrekért vásárolnának mondjuk őszi kabátot a gyereknek.

– A tavalyihoz képest újítás még, hogy a leendő vásárlók a honlapunkon (http://www.pecsimami.hu/hirek-ujdonsagok/augusztus-11-ismet-ovi-es-sulikezdo-borze-pecsimamival-3) megadhatják, hogy mi mindent szeretnének beszerezni. Ezt az eladók is látják, így biztosan nem marad majd otthon, amire van kereslet – mondja Gellén Nóra.

 

 

Hirdetés