Karácsonyfadíszek saját kezűleg? Na ne!

A karácsonyban a várakozás a legjobb. Ez vitathatatlan. És mennyivel jobb úgy várakozni, hogy közben alkotunk valamit. Szerencsére az ünnepi időszakban Pécs is tele lesz különféle kézműves foglalkozásokkal, programokkal ahol a kisebbek és a nagyobbacskák is kiélhetik kreatív vágyaikat. Lássuk hol és mikor! 

Itthon otthon - adventi alkotótér és vásár

Időpont: november 29. – december 23.

hirdetés

Helyszín: Király utca 12.

Múlt vasárnap óta ünnepi hangulat uralkodik a Színház térhez közeli üzlethelyiségben. Hétfőtől péntekig különféle kézműves foglalkozásokkal várják a gyerkőcöket. Lesz viaszfestés, de készítenek majd karácsonyfa díszeket és gyertyatartókat is. A helyi kézművesek és alkotók tárgyaiból minden hétköznap 8-19:00-ig nyitva tartó vásár várja azokat, akik nem a multikban szeretnék megvenni a karácsonyi ajándékokat. Minden péntek este érdekes beszélgetésekkel színesítik a programot, de lesz játéksarok és teakuckó is.

Karácsonyi készülődés a Zsolnay Negyedben

Időpont: december 13.

Adventi Bazár – 10:00-18:00

Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 – Panorámaterem

Egész napos program a család minden tagjának a Mandulafa Waldorf Óvoda és Iskola szervezésében, kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal, bábozással, énekléssel és sok-sok mesével. Mindenkit várnak szeretettel!

Dúdolda – Luca nap – 10:00

Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 Café

A dalos-zenés játék új helyszínen, a Kerámia Festödében várja a pár hónapos csöppségeket és nagyobbacska testvéreiket 4–5 éves korig. Gyermekdalok és népdalok, ritmushangszerek, ölbeli játékok, mondókák a Luca nap és Advent jegyében – Bende Kornélia műhelyvezetővel.

Karácsonyi Díszek gyára – 10:00

Helyszín Zsolnay Negyed – E78 – Oktatóterem

Léderer Kinga és Szeglety Orsolya kreatív műhelyeiben a háztartásokban is könnyen fellelhető alapanyagokból, egyszerű technikával különböző dekorációkat lehet készíteni. Most, az ünnepre való tekintettel a karácsonyfadíszeket és dekorációk vannak soron.

Karácsonyi kézműves műhely – 10:00-18:00

Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 – Kemence Galéria

A Csiribiri Játszoda és Kreatív Műhely szakembereinek segítségével. mindenki elkészítheti karácsonyi ajándékait a műhelyben.

Kerámia Festöde – 15.00–17.00

Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 – Oktatóterem

Szurdi Éva keramikus műhelyfoglalkozása. A látogatók saját maguk készíthetnek ajándéktárgyakat. Többek között a Festöde előre elkészített, ötletes, mázatlan kerámiaformáira is festhetnek az érdeklődők.

Kisinasok Kézműves Tanodája – 15.00–18.00

Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 – Oktatóterem

A Kisinasok Kézműves Tanodájában a Kaptár Egyesület kézművesei segítenek karácsonyi ajándékokat készíteni a gyerkőcöknek.

„Nevkós” december

Helyszín: Apáczai ÁMK (“Nevkó”) Művelődési Háza

Luca-napi ‘zöld’ rendezvény

Időpont: december 12.

A Zöld Háztartás – Okos Panel Nap környezettudatos előadásokkal, kézműves játszóházzal és koncerttel várja a gyerekeket és családjaikat. Többek között ezen a napon állítják PÉTÁV Kft. Küldj egy képeslapot karácsonyra! c. képeslaptervező pályázatára beérkezett pályaműveket is.

December 21-22-én 14.00-17.00 között Ölbei ’Nagymedve’ László vezetésével, több technikás ajándékkészítő játszóház várja a családokat.

További információ: a Művelődési Ház Facebook-oldalán illetve a www.educentrum.hu/muvhaz oldalon.