Kávérajongók figyelem, itt a Pécsi Kávétúra!

Az elmúlt hónapokban öt kávézó is megnyitotta kapuit Pécsen, ami egyrészt rendkívül pozitív jelenség nekünk, pécsieknek, ugyanakkor nagy versenyt eredményez a kávézók tulajdonosai között. Legalábbis ezt gondolnánk! Ám az új kávézók összefogtak, és egy közös kávéjeggyel találkozhatunk náluk. Hermann Dórát, a kezdeményezés ötletgazdáját kérdeztük. 

hirdetés

Ha betérünk az öt fantasztikus kávézó valamelyikébe, a Next Step Coffeba, a Kisülés Kávéműhelybe, a Pécsi Kávéba, a Block Coffee Roomba vagy a Filter Kávézó & Bárba, nemcsak minőségi, friss kávéillattal és kedves kiszolgálással találkozhatunk, hanem egy olyan kávéjeggyel is, amin össze tudjuk gyűjteni az öt állomás matricáit. Ezért cserébe egy ingyen kávét kortyolhatunk. Az ötlet nyilván nekünk, vendégeknek előnyös, ám mégsem teljesen természetes az, hogy a kávézók nem harcolnak egymással, hanem inkább kéz a kézben hívogatják a pécsieket egy jó flat white-ra.

Nézzen körül galériánkban:

restaurant-person-woman-coffee
kávézó7
kávézó8
kávézó6
kávézó5
kávézó2
pécsi kávé7
pécsi kávé4
pécsi kávé3
pécsi kávé1
pécsi kávé2
kávéteszt a villamoson7
kávéteszt a villamoson5
kávéteszt a villamoson4
kávéteszt a villamoson1

Az ötlet Hermann Dóra, a Filter Kávézó üzletvezetőnek fejéből pattant ki, aki egy Budapestről vett mintát alkalmazott Pécsen.

– Pesten szintén sok új kávézó nyitotta meg kapuit, és hasonló kezdeményezéssel próbálták érdekesebbé tenni az emberek számára a színvonalas kávéfogyasztást. Ugyanis ezek a kávék merőben más élményt adnak, mint amivel eddig találkozhattunk – így Dóra.

Az eredeti ötlet egyébként Londonból származik, 2009-ben innen indult el egy hasonló kezdeményezés. Aztán 2015-ben Budapesten is találkozhattunk kávétúrával.

Felvetődik a kérdés, hogy ezek a helyek miért nem versenyeznek egymással? Dóra szerint nincs miért félniük, hiszen 5 különböző kávézóról beszélünk, ahol kiváló kávéval találkozhat a betérő, és a baristák a tudásuk legjavát adják.

– A vásárlókra bízzuk, hogy kinek melyik kávézó a legszimpatikusabb. Sűrűn járunk egymáshoz is, mivel mindenkinek folyamatosan változik a kínálata – így az üzletvezető.

restaurant-coffee-cup-cappuccino

Szembetűnő az is, hogy Pécsen egyre nő az igény a minőségi kávézás iránt. Ez is a gasztroforradalom része,  ami az egész világon érzékelhető – erről itt írtunk bővebben. Egyre többen fordítanak figyelmet arra, hogy az, amit elfogyasztanak milyen minőségű, honnan származik. Hermann Dóra szerint az emberek keresik a kulináris élvezeteket, ezért is nyílt az utóbbi időben sok kiváló étterem, cukrászda, kávézó, amelyek mind ezt igényt igyekeznek kiszolgálni.

Az üzletvezető elmondja, hogy a kávéjegy még csak a kezdet, folytatás mindenképp lesz, de azt egyelőre még nem árulta el, hogy mi.

Mit takar a Pécsi Kávétúra?

A kávétúrában 5 pécsi, újhullámos kávézó vesz részt, amelyek nagy részét szorgos szerkesztőségünk azonnal nyitás után tesztelt is. A Next Step Coffe (kattintson ide a tesztért), Kisülés Kávéműhely (a tesztet itt olvashatja el), a Pécsi Kávé (a tesztért kattintson ide), Block Coffee Room (itt érheti el a tesztünket) és a Filter Kávézó & Bár. A túra menete, hogy az 5 kávézó egyikében be kell szerezni a pecsétgyűjtő kártyát, majd felkeresni a másik 4 kávézót. Ha megvan mind az 5 pecsét, a túrán résztvevők egy ajándék kávét válthatnak be kedvenc helyükön.