Kedvenc fotós alkalmazásaink

Mióta szinte mindenki zsebében ott lapul az okostelefon, egyre több fotót készítünk és ezeket egyből meg is osztjuk a közösségi oldalakon. Az igazán jó képekhez nem is kell különösebb tehetség, egy kis kreativitás és egy jó fotós applikáció révén feldobhatjuk a legunalmasabb szelfinket is. Összeszedtünk néhány alkalmazást, ha már unod az Instagramot.

hirdetés

 

Camera360 Ultimate

Az egyik legnépszerűbb androidos alkalmazás, közel 200 millió felhasználóval, ami nem véletlen, ugyanis tényleg nagyon szuper. Aki szűrőkkel szereti feldobni fotóit, az jó sok lehetőség közül válogathat, amiket már elkészült képeken lehet alkalmazni. Az app révén látszólag jobb fotókat készíthetünk, mint amilyet alapból tudna a készülék kamerája. Fotózás közben több üzemmódból választhatunk: effektek, önarckép üzemmód, gyors mód, “vicces” mód, tilt-shift (eltolható tengelyű objektív) és többek között a színeket is variálhatjuk. A portré módot a szelfik kedvelőinek ajánljuk: sokkal jobb önarcképeket lőhetünk így ugyanis.

camera360 app fénykép

 

VSCO Cam

Androidra nem olyan régóta tölthető le, azért még nem érhető el az összes funkció, ami iOS esetén igen. Elegáns, letisztult alkalmazás, szép effektekkel, változatos funkciókkal. Akik a szűrőket kedvelik, mindenképpen érdemes kipróbálniuk, mert sokkal szebb, profibb hatású végeredményt lehet elérni vele, mint az Istagrammal – sokan már ki is jelentették, hogy ez az alkalmazás jobb, mint az Instagram. Szintén közösségi applikáció, ami rossz fotóból nem csinál jót és szűrői sem torzítanak, csak tónusokat, színeket, árnyékokat módosítanak – és pont ettől lesz szép a végeredmény.

vsco cam app fénykép

 

Pixlr Express

Ha olyan alkalmazásra van szükséged, amivel gyorsan és egyszerűen hajthatsz végre változtatásokat egy fotón, akkor a Pixlr Express lesz a nyerő számodra. Lehet vágni, forgatni, átméretezni, eltávolíthatjuk a vörösszem-effektust, fehéríthetjük a fogakat, hátteret módosíthatunk, változtathatjuk a színeket és a kontrasztot. Ha beállítod a kedvenceidet, később könnyebben megtalálod, melyik funkciókat használod leggyakrabban. A szűrők egy része itt is nagyon szép és látványos.

pixlr express app fénykép

 

Camera MX

Sok program inkább az utóhatásokra összpontosít és fotózás közben csak alapvető beállításokat módosíthatunk. Ennek az applikációnak viszont a valós időben történő fotózás a fő profilja. Több mint 20 valós idejű hatást állíthatunk be rajta, így már fotózás közben “felturbózhatjuk” a kompozíciót. Egy beépített önkioldó, amit önarcképek és csoportképek készítéséhez használhatunk, sajnos hiányzik és az alkalmazás néha be is lassul, azonban a végeredményre megéri várni.

camera mx app fénykép

 

Photo Grid

És végül egy kollázskészítő alkalmazás: meglévő fotóinkat egyedi és meglévő template-ekbe rendezhetjük és még néhány szűrő közül is válogathatunk. Szövegeket és ClipArt-ot is beszúrhatunk a fotókra. Aki szeret kis kollázsokat készíteni, annak érdemes letöltenie ezt az applikációt, mert elég változatos opciók közül lehet válogatni.

photo grid app fénykép

 

[note note_color=”#ccf634″]Nem állítjuk, hogy egy jó applikációval művészi értékű fotókat készíthet bárki és azt is tudjuk, hogy sokan kifejezetten ellenzik a mindent elárasztó fotódömpinget. Akit érdekel a téma és szívesen tenne fel kérdéseket, esetleg vitatkozna, az nézzen be jövő csütörtökön a Nappaliba. A közösségi média használatáról, a mindent megosztásról és az állandó fényképes reprodukcióról fogunk beszélgetni ugyanis a következő PécsMa Presszón. További részletek IDE kattintva![/note]

  • pepe

    Elolvastad a cikket?
    “Összeszedtünk néhány alkalmazást, ha már unod az Instagramot.”

  • rebel scum

    Insta?