Tudtad, hogy ők is pécsi zenészek?

Néhány napja megjelent cikkünkben olyan pécsi fiúzenekarokat mutattunk be, akik tehetségükkel és sármjukkal elrabolják a lányok szívét. Szerencsére az Abszolút Nő olvasóinak kommentjeiből kiderült, a sornak közel sincs itt vége. Úgyhogy közkívánatra jöjjön most újabb három banda, akik leénekelik a hajunkat!

Kultúrmadzag

A jelenleg öt tagot számláló zenekar 2014 nyarán jött létre. A csapat nagy részben fiúkból áll, de a hegedűn egy lány, Klepah Vanda játszik. Általános iskolás koruk óta ismerik egymást, és többségük a zenélést sem ma kezdte, ám együttes csak a gimnázium vége felé lett a barátokból. A zenekar főként saját dalokat játszik néhány feldolgozással együtt alternatív rock, rock stílusban. Elmondásuk szerint számaik többségét saját élmények ihlették. Az így született alkotások leginkább vidám hangvételűek, de van néhány komolyabb témájú szám, sőt egy kortárs verset is feldolgoztak már.

A banda jellemzően Pécsen és környékén lép fel: bemutatkozhattak már a Széchenyi téren, zenéltek a 30Y előtt, de a leggyakrabban a TiTiTá-ban lehet meghallgatni őket.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=XJp-QB7riRc” width=”670″]

C4

A C4 elnevezés eleinte csupán Csonka Gyurit jelentette. A pécsi rapper szövegeihez a zenei alapot egy barátja, illetve egy német stúdió szolgáltatta. A 2012-es indulás óta azonban kinőtték az úgymond “káromkodós ” hiphopot, és ahogy Gyuri fogalmaz, felnőttek. A csapat, a dallamosabb hangzás érdekében kibővült egy női énekessel, Markovic Andelkával, a későbbiekben pedig tervezik, hogy a PC-t élőzenére váltják.

A dalok szövegeiért Gyuri a felelős, aki igyekszik folyamatosan fejlődni, frappáns rímeket, tartalmas mondanivalókat összehozni, esetenként saját élményeit, máskor a környezetének tapasztalatait felhasználva.

Eddig hét saját számuk van, illetve nemrég készült el első, profi stábbal forgatott videoklipjük is. Szerencsére ez nem az utolsó, mert Gyuriék hosszú távú célja az országos hírnév. Élőben vélhetően 2016-ban hallhatjuk őket először, erre az évre eddig 12 fellépés van előjegyezve.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=z77ZBmLO1gs” width=”670″]

SirVive

Jurin Szabolcs és Schubert Máté zenekara kicsit kilóg ebből a hármasból. Bár mindketten pécsi, illetve villányi srácok, már évek óta Budapesten egyengetik karrierjüket. Az együttes 2008-ban alakult, a siker útján pedig 2012-ben készült első videoklipjük indította el őket. Korábbi menedzserük ezt látva fedezte fel őket. Azóta felléptek már az A38 hajón, és számos nagyvárosban, többször játszottak egy színpadon a Wellhellóval és szerződést írtak alá a Magneoton kiadóval. A hangzásért és a szövegért is Szabolcs és Máté felelnek, zenéjükben pedig többek között hiphop, rock és elektronikus zenei stílusjegyek keverednek egymással.

Eddig összesen három SirVive videoklip készült, és folyamatban van a negyedik, de a lemezkiadás a jövő zenéje. Azt, hogy Pécsen mikor lépnek fel legközelebb, egyelőre nem tudni.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=L59eU9grafA” width=”670″]