Pécsi bakancslista – kihívás elfogadva!

Séta a Niagara-vízesésnél, ejtőernyőzés vagy Európa-túra egy robogóval. Manapság  sokan készítenek bakancslistát, amit előbb vagy utóbb szeretnének teljesíteni. Nagy álmaink persze lehetnek, a biztonság kedvéért azonban érdemes készíteni egy pécsi listát is, ami alapján az izgalmasabbnál izgalmasabb helyi tételeket teljesítjük! Hogy mégis miket? Segítünk!

hirdetés

Csók az alagút tetején 

A fiatalok egyik kedvenc romantikus helye a pécsi alagút teteje. Hogy miért? Egyrészt a gyönyörű kilátás miatt, másrészt pedig azért mert az autók a lábaink alatt haladnak. Naplementében gyönyörű a táj, és órákat el lehet tölteni a várost bámulva – persze csak ha tényleg a várost akarjuk nézegetni. Nagyobb összegben mernénk fogadni, hogy a romantikus pécsi csókok többsége az alagút tetejéhez kötődik!

futás, futócipő, sport, mozgás

Körbefutni az Orfűi-tavat

Akár biciklizésről, akár futásról van szó, a 6 kilométeres orfűi tókört már sok pécsi teljesítette. Ha mi még nem dicsekedhetünk a teljesítménnyel, akkor érdemes felvenni a bakancslistánkra, ha pedig igen, akkor érdemes magasabbra tenni a lécet, és részt venni a hosszabb távú futóversenyeken a tó körül, amelyeket az év során rendszeresen megrendeznek – mondjuk egy félmaratonon…

Túrázni a pécsi barlangokban

A Mecsek legnagyobb barlangrendszereibe csakis szakképzett csapattal tudunk lemenni. Nem lesz egyszerű utunk, de megéri az izgulást, mivel a kúszás-mászás során gyönyörű termekbe juthatunk el a csapattal. Ha szeretjük az extrém kihívásokat, akkor mindenképpen vegyük fel a listánkra, hogy egyszer lemásszunk az ijesztő mélységekbe. Több információt a Mecsekháza weboldalán találunk.

Viseld magadon Pécset!

Pécsi pólók, ékszerek, táskák és kiegészítők. A helyi művészek ruhadarabjaiból ma már jóformán fel is tudnánk öltözni. Nem győznénk felsorolni Bubreg Bazsi egyedi pólóit, Gajcsi Blanka ezüstékszereit, László Eszter különleges táskáit, de a sor szerencsére végtelen. IDE kattintva böngészhetünk a helyi termékek közt, de egy ASzPIK alkalmával akár még több izgalmas kiegészítővel ismerkedhetünk meg.

Termékek pécs

Végigtipegni magassarkúban a macskaköveken

Elsétálni a Pécsi Nemzeti Színházba egy előadásra, vagy végigtipegni a Jókai utcán egy fagyiért nem egyszerű vállalkozás, ha egy szexi lábbeli mellett tesszük le a voksunkat. Majdhogynem extrém sport arra vigyázni, hogy a nagy igyekvés közepette ki ne menjen az ember bokája. Kötelező bakancslistás tétel, mert nem is igazán pécsi nő az, aki ezt még nem tapasztalta meg.

Piknik a Zsongorkőnél

Ami biztos, hogy a pécsiek imádnak piknikezni. Legyen a helyszín a Babás szerkövek, egy jakabhegyi kirándulás, vagy egy jó túra végpontjaként piknik a Tettyén vagy a Dömörkapunál. Addig biztosan nem állíthatjuk, hogy igazi lokálpatrióták vagyunk, amíg nem pipálunk ki egy pikniket a város erdei részein.

Lehet nagyobb kirándulásokat tenni jövőre is...

Wakeboardozni a leendő szabadidőparkban

Még meg sem épült, mi meg már felvettük a listánkra? Hát igen! Mivel annyira extrémnek ígérkezik a tüskésréti tónál épülő zöldközpont szabadtéri fitneszparkkal, kivilágított gumis futópályával, játszótérrel – és ami nekünk a legfontosabb – wakeboard-pályával, ezért azt javasoljuk, hogy korosztálytól függetlenül vegyük fel a bakancslistánkra, mert biztosan életre szóló élmény lesz!

[note note_color=”#fd7d68″]

Neked mi van a pécsi bakancslistádon? Oszd meg velünk hozzászólásban, hogy mi is teljesíthessük![/note]